VIDEO Shia LaBeouf, actor: „Transformers 3, cel mai bun dintre filmele seriei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protagonistul seriei „Transformers“, vorbeşte despre cea de-a treia peliculă cinematografică într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Adevărul“ de distribuitorul Ro Image. Scenariul şi acţiunea explozivă din „Transformers: Dark of the Moon“ fac din el un film mai reuşit decât primele două. Premiera are loc astăzi în România.

„Adevărul": Povesteşte‑ne puţin despre experienţa „Transformers"/„Transformers: Dark of the Moon"...

Shia LaBeouf: Am început lucrul la film având un scenariu foarte bine pus la punct, spre deosebire de cel de-al doilea film al seriei, unde am mai lucrat şi din mers. După părerea mea, „Transformers: Dark of the Moon" este cel mai bun film pe care l-am făcut dintre cele de până acum. M-am distrat mai mult pe platourile de filmare, iar relaţia mea cu regizorul Michael Bay a devenit mai puternică. Relaţia  cu Michael s-a transformat într-o prietenie şi cred că e important să relaţionezi astfel cu regizorul tău. Pot spune că a fost o experienţă pozitivă pentru mine.

A fost un gen de colaborare în care i-ai putut sugera idei scenaristului sau lui Michael?

Da. Totul a fost o colaborare. Mereu m-am simţit bine exprimându-mi părerile şi, în opinia mea, colaborarea este cheia pentru a realiza un film bun. Unii se simt emoţionaţi în faţa lui Mike şi nu îndrăznesc să-şi spună punctul de vedere. E agresiv, da, dar, dacă intri în ritmul lui, atunci poţi colabora foarte bine cu el. De altfel, am ajuns să ne înţelegem din prima. Îmi spune: „Ştii ce vreau să zic, fă faţa aia de parcă ai fi..." şi scoate un sunet gutural. Şi chestia e că, oricât de nebuneşte ar părea, îl înţeleg pentru că am ajuns în acel punct al relaţiei noastre în care el îmi poate spune „fă mutra aia, boom!", şi ştiu despre ce vorbeşte.

Când trailerul peliculei a fost lansat a avut parte de un număr-record de downloaduri în doar 24 de ore. De ce crezi că filmul este atât de popular?

Este un trailer foarte bun, de care sunt mândru. Cred că un film ca acesta defineşte foarte bine ce înseamnă distracţia alături de o gaşcă de prieteni. Este un film exploziv, care îţi oferă şi mai multă acţiune decât în primele două părţi ale „Transformers".

Ce se întâmplă cu personajul tău, Sam?

Sam tocmai ce a terminat şcoala şi îşi caută un loc de muncă. Se descurcă însă destul de greu din cauza crizei economice şi nu trăieşte vremuri prea bune. În plus, el se confruntă cu o tulburare de stres post-traumatic, mai puternică decât nevroza cu care se confrunta înainte.

În rolul principal, de această dată este Rosie Huntingdon-Whiteley, care o interpretează pe Carly. Cum se înţelege Sam cu ea?

Da, în viaţa lui Sam apare o nouă femeie, care îi oferă susţinerea de care are nevoie. Carly are o personalitate mai pozitivă decât Mikaela, fosta lui iubită, interpertată de Megan Fox. Povestea dintre Sam şi Carly începe exact în momentul în care Decepticonii încep să vâneze un artefact pe care Autoboţii îl deţin.

Acesta este primul film al lui Rosie şi poate fi considerat botezul ei. Cum s-a descurcat?

Da, a fost un botez de foc pentru Rosie. Dar ea este o fată extraordinară, are o energie fantastică şi este plăcut să stai în preajma ei. În plus, este foarte stăpână pe sexualitatea ei, un lucru pe care Mike îl apreciază foarte mult la o femeie pe platouri. Cred că a contat mult şi faptul că este un model al casei „Victoria Secret" şi nu s-a simţit jenată să-l ajute pe regizor să-i descopere trupul în film.

Tehnicile din cinematografie s-au dezvoltat rapid în ultimii ani, iar tu ai fost în miezul evenimentelor. Cum a fost?

E o nebunie să vezi noi camere şi echipamente de filmat şi să urmăreşti toată tehnologia dezvoltându-se. Iar felul în care lucrează Mike nu implică prea mult schimbarea detaliilor din platou. Doar spune: „Bine, vezi aria aia, cele şapte mile? Amenajează întreaga zonă şi noi vom veni cu 12 camere să filmăm". Am văzut cum a evoluat tehnologia de editare a figurilor şi cum pot readuce la viaţă actori care nu mai trăiesc.

Cum te descurci cu scenele de acţiune?

Îmi aduc aminte de filmările la primul lungmetraj, când, la un moment dat, m-am trezit cu câteva elicoptere care zburau deasupra mea. A fost puţin ciudat, însă acum totul are o altă dimensiune. Deja fac asta de cinci ani.

Crezi că noua tehnologie uşurează munca actorului?

Cred că asta depinde de la un actor la altul. Dacă eşti fan al pantomimei sau dacă obişnuieşti să vorbeşti cu tine însuţi în faţa oglinzii sau poate dacă ai fost singur la părinţi, e destul de distractiv să poţi conversa cu un lucru care nu există. Este interesant şi îmi place. Sunt ca într-un vis, sunt fascinat aidoma unui copil de 9 ani de fiecare dată când văd filmele, ca fan al seriei.

"E o nebunie să vezi camere noi şi echipamente de filmat apărând în platouri şi să urmăreşti cum se dezvoltă toată tehnologia."
Shia LaBeouf
actor

Un succes în box-office

Prima parte a seriei „Transformers", „Transformers - Războiul lor în lumea noastră", a fost lansată în cinematografe în 2007, în regia lui Michael Bay, producător fiind Steven Spielberg. Filmul, o poveste SF despre lupta dintre două rase de roboţi, Autoboţi şi Decepticoni, a fost un succes în box-office, cu 709 milioane de dolari încasări în întreaga lume. Cea de-a doua parte, „Transformers: Răzbunarea celor învinşi", a apărut în cinematografe în 2009, fiind pe locul patru la încăsările din acel an. În ciuda succesului în box-office, pelicula a strâns numeroase critici negative de la specialişti.

image

709 milioane de dolari a avut încasări prima parte a seriei „Transformers“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite