VIDEO Pregătiri pentru show-ul AC/DC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de camioane, mii de cutii de echipament şi sute de specialişti sunt coordonatele concertului anului în România.La 16 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, românii vor avea parte de spectacolul original pe care l-au văzut spectatori din toată lumea.

În timp ce promoterul local D&D East Entertainment suplimentează numărul de bilete pentru show-ul AC/DC din Piaţa Constituţiei, trupa australiană se află într-o pauză de aproape o lună, după încheierea piciorului nord-american al turneului.

Veteranii rock'n roll-ului vor începe etapa europeană la 14 mai, în capitala Bulgariei, Sofia. La acea vreme, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pregătirile pentru primul show AC/DC în România vor fi în plină desfăşurare.

Producţie masivă

Spectacolele din turneul mondial „Black Ice", lansat în octombrie 2008, s-au desfăşurat în special pe stadioane încăpătoare pentru producţia amplă a australienilor. „Trupa aduce absolut toate elementele de turneu pe care le-a folosit în Europa, SUA şi peste tot unde a cântat. Nu există niciun soi de compromis tehnic sau de producţie", a declarat Sonia Lodi, PR Manager D&D East Entertainment.

O locomotivă de 3.500 de kilograme, care pare că iese dintr-un zid, reprezintă decorul central. Scena mare este împărţită în două corpuri, care se vor uni, iar locomotiva, îndreptată la 23 de grade, va sta ataşată de turela ei la opt metri şi jumătate distanţă de podea, acumulând o greutate de 6.000 de kilograme, cu toate susţinerile.

Pregătirile vor dura aproximativ o săptămână, potrivit organizatorilor. Trupa AC/DC lucrează cu două echipe de producţie, astfel încât scena din Capitală va fi deja construită până la aducerea locomotivei din Sofia, cel mai probabil la 15 mai.

De asemenea, organizatorii vor amenaja birouri de producţie pentru echipă, prevăzute cu toate utilităţile, cât mai aproape de scenă. Echipa oficială a trupei este formată din 50 de oameni, cărora li se adaugă zeci de persoane care se ocupă de producţie, dar şi personalul din România,  în total 200 de oameni.

Setarea sunetului şi a luminilor necesită o zi, timp în care vor fi amenajate cabinele rockerilor. În acest turneu, membrii trupei au cerut  cerut o lojă specială familie şi prieteni. Trupa va mai avea în culise o bucătărie amenajată cu frigidere, cuptoare şi tot ceea ce este necesar bucătarului formaţiei.

Vedetele aşteaptă concertul

Realizatorul radio-TV Şerban Huidu este un fan înrăit al trupei, încă din perioada liceului. „AC/DC este toată perioada de liceu, când era liber la piraterie, aşa că deţineam discografia lor", spune Huidu.

„Când eram elev, purtam «uniforma» lui Angus Young: cămaşă, bermude şi cravată, motiv pentru care eram dat afară de la ore", îşi aminteşte Cârcotaşul. Huidu a văzut producţia anul trecut, în Grecia. „Concertul este foarte bine pus la punct, iar ei, deşi sunt bătrâni, se ţin bine. Angus Young a avut un solo de chitară absolut incredibil, care a durat 30 de minute ", povesteşte Huidu.

Acelaşi solo l-a impresionat şi pe Dan Cruceru, prezentatorul „Focus Monden", de la Prima TV, care a fost luna trecută la un concert AC/DC desfăşurat în Milwaukee, SUA.

„Am stat foarte aproape de scenă şi am reuşit să-i văd bine. M-a frapat faptul că Angus poate să facă, la vârsta lui, un  solo de chitară de aproape 30 de minute. Am fost la concertele unor artişti celebri precum Madonna sau Rolling Stones, dar nimic nu se compară cu showul marca AC/DC", povesteşte Cruceru. „Cred că va fi concertul deceniului în România", completează prezentatorul, menţionând că are o cravată şi şapte tricouri marca AC/DC. 

Încă 1.000 de bilete

Organizatorul concertului a pus în vânzare încă 1.000 de bilete, la categoria Golden Circle. Biletele, disponibile la preţul de 265 de lei, asigură un loc în faţa scenei. Acestea sunt distribuite numai pe
site-ul www.eventim.ro.

Concertele lunii mai


George Dalaras - 2 mai (Zone Arena)

Diane Reeves - 9 mai (Sala Palatului)

Joshua Bell - 11 mai (Ateneul Român)

Tudor Gheorghe - 14 mai (Sala Palatului)

Cesaria Evora - 15 mai (Arenele Romane)

Michel Camilo - 15 mai (Ateneul Român)

AC/DC - 16 mai (Piaţa Constituţiei)

John McLaughlin - 17 mai (Sala Palatului)

Jon Secada - 19 mai Sala Palatului)

Goran Bregovic - 20 mai (Zona Arena)

Orquesta Buena Vista Social Club - 24 mai (Sala Palatului)

Al di Meola - 25 mai (Sala Palatului)

Phoenix - 27 mai (Sala Palatului)

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite