VIDEO Eric Clapton vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul chitarist Eric Clapton şi Steve Winwood vin la Bucureşti pentru un concert care va avea loc la 11 iunie 2010, pe Stadionul Arcul de Triumf (fost Tineretului) din Capitală, anunţă site-ul whereseric.com.

Spectacolul duo-ului din Madison Square Garden (Londra) a fost nominalizat, anul acesta, la două premii Grammy. Turneul european al celor doi va debuta la 18 mai 2010, la Birmingham, în Marea Britanie, iar ultimul concert are loc la 13 iunie, în Istanbul, Turcia.

În topul celor mai buni chitarişti

Eric Patrick Clapton, născut la 30 martie 1945, este un chitarist britanic de blues-rock, compozitor şi interpret. Clapton a fost inclus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupelor Yardbirds şi Cream, dar şi ca artist solo, fiind singurul muzician nominalizat de mai multe ori în acest clasament. Descris deseori de critici şi de fani ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti din istorie, Clapton s-a clasat pe locul al patrulea în topul revistei „Rolling Stone" ai celor mai buni 100 de chitarişti ai tuturor timpurilor.

Cu toate că stilul lui Clapton a fluctuat între mai multe stiluri de-a lungul carierei sale, artistul a rămas permanent fidel bluesului. Totodată, chitaristul este acreditat drept un inovator în numeroase genuri, precum blues-rock, psychedelic rock, pop (piesa „Change the World"), reggae („I Shot the Sheriff", cover după Bob Marley). Două dintre cele mai de succes înregistrări ale sale sunt piesele „Layla" şi „Crossroads" (1988), un set de patru albume, care este unul dintre cele mai premiate şi admirate materiale ale artistului.

Fiul său de patru ani a murit, în martie 1991, într-un accident. După acest incident, cântăreţul a realizat albumul „24 Nights", o colecţie de piese interpretate la concertele din Royal Albert Hall în Londra, şi a compus coloana sonoră pentru filmul „Rush". Una dintre melodii se numeşte „Tears in Heaven" şi este dedicată fiului său.

Steve Winwood, născut în 1948, este un cantautor englez, care compune şi interpretează rock, blues-rock şi jazz. El cântă cu voce de tenor şi este un multiinstrumentalist. A câştigat numeroase premii Grammy, iar în 2008, revista „Rolling Stone" l-a clasat pe locul 33 în „topul 100 al celor mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite