VIDEO Canadieni care fac legea la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pamela Anderson este deja o emblemă a Canadei FOTO Reuters
Pamela Anderson este deja o emblemă a Canadei FOTO Reuters

Cory Monteith, starul din serialul TV „Glee“ găsit mort într-o cameră de hotel, avea în faţă o carieră de succes, după ce rolul din serial l-a propulsat printre actorii bine cotaţi ai momentului. Cory Montheit este doar unul dintre canadienii care au cunoscut succesul pe „tărâmul făgăduinţei“, în SUA.

La începutul carierei, Cory Monteith a avut câteva roluri minore în pelicule precum „Final Destination 3“, „Whisper“ şi „Deck the Halls“ şi a avut apariţii episodice în seriale ca „Smallville“, „Stargate Atlantis“ şi „Stargate SG-1“.
În 2009, după ce a participat la câteva castinguri, a primit rolul Finn Hudson, în serialul pentru adolescenţi „Glee“, serial care i-a adus consacrarea. Cory nu numai că a devenit celebru în întreaga lume, dar a şi fost premiat în mai multe rânduri pentru prestaţia sa din serial. Actorul este însă doar unul dintre canadienii care au cunoscut succesul internaţional în industria entertainmentului.

Două dintre cele mai cunoscute reprezentante ale Canadei în lume sunt cântăreaţa Celine Dion şi actriţa Pamela Anderson.  Prima are o descendenţă franceză şi este originară din Quebec, în timp ce cea de-a doua s-a născut în provincia British Columbia.

Ce au în comun „Titanicul“ şi „Avatar“? Pe regizorul James Cameron. Deşi trăieşe de multă vreme în Malibu, el s-a născut în provincia Ontario. Întrebat într-o emisiune televiziată despre descendenţa sa, Cameron i-a răspuns prezentatorului: „Sunt canadian, nenorocitule“.

Proaspeţii însurăţei Avril Lavigne şi Chad Kroeger (solistul trupei  Nickleback) sunt şi ei canadieni, din Belleville (Ontario), respectiv orăşelul Hanna.

Născut în Newmarket, Jim Carrey a abandonat liceul pentru a face stand-up comedy. În 1979 s-a mutat la Los Angeles, iar de aici i s-au deschis noi drumuri.

Unul dintre cele mai de succes produse de export ale Canadei este cântăreţul Justin Beiber. Chiar dacă în ultima vreme a ţinut prima pagină a ziarelor mai mult prin prisma unor scandaluri, Justin Bieber este considerat una dintre senzaţiile muzicii actuale. A crescut în oraşul Londra din provincia Ontario şi spune că nu are de gând să devină cetăţean american. „Canada este cea mai bună ţară din lume. Mergem la doctor şi nu trebuie să ne facem probleme cu ce-l plătim. În America sunteţi faliţi tot timpul din cauza facturilor medicale“, a declarat Bieber.

Cântăreţul Michael Buble şi-a petrecut copilăria în oraşul Burnaby din British Columbia şi visa să devină jucător de hochei. „Îmi doream atât de mult să joc hochei. Probabil că dacă aş fi avut cel mai mic talent la hochei, n-aş mai fi fost cântăreţ acum“, a mărturisit Buble.

Şi actorul Mike Myers, cunoscut pentru seria „Austin Powers“ este originar din Ontario, dar are o părere cel puţin originală despre ţara sa. „Canada este esenţa a «nu fi»“. Nu eşti englez, nu eşti american. Noi avem aşa, o aromă subtilă: suntem cam ca ţelina“, a spus Myers.

Şi actriţa Anna Paquin, cunoscută pentru rolul din serialul HBO „True Blood“ s-a născut în patria arţarilor, la fel ca şi cântăreaţa Carly Rae Jepsen, cunoscută pentru hitul „Call Me Maybe“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite