VIDEO Bărbatul care a născut vine la Măruţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou sezon al emisiunii „Happy Hour“ începe azi, la Pro TV. Invitat este transsexualul care a devenit mamă de trei ori. Experienţa celor trei ani la cârma emisiunii „Happy Hour“ îl face pe Măruţă mai rezervat în declaraţii şi promisiuni la începutul noului sezon.

„Adevărul": Cu ce noutăţi începi sezonul „Happy Hour"? Se schimbă în vreun fel formatul, Happylica rămâne în platou?

Cătălin Măruţă: Happylica rămâne în platou şi, în general, căutăm să păstrăm în schemă tot ceea ce a plăcut publicului. Noi mergem mult pe ştirile zilei, în fond, deci pe lucruri calde. Absolut orice personaj care va face câte ceva demn de adus la cunoştinţa publicului se va afla în platoul emisiunii. Ca de obicei, fără secrete. Pe lângă asta, vom avea, ca şi până acum, personalităţi de marcă din diverse domenii, reportaje interesante, dar şi vedete de peste hotare.

VEZI AICI VIDEO

Ai spus că te-ai săturat să vorbeşti „doar cu artiştii care-şi aduc ifosele cu ei". Cine sunt aceşti artişti care te-au supărat?

Eu nu mă supăr uşor şi nici nu mă sperie asemenea reacţii. Cât despre cine sunt aceşti „artişti", n-am să le cresc eu potenţialul imaginii spunându-le numele, mai ales că sunt destui, se ştiu şi ei bine, mă rog, îi ştie cam toată lumea. Noi îi invităm tocmai pentru ca oamenii care ne privesc să vadă că ei există, că sunt printre noi şi că e vorba de un fenomen real, la urma urmei.

Ai declarat că n-ai răbdare cu ipocriţii. Să înţelegem că cei care au cunoscut confortul Happylicăi sunt fără excepţie oneşti, sinceri?

Eu nu aleg invitaţii pe criterii de morală şi de verticalitate, că nu e o emisiune unde îi decorăm pe cei mai virtuoşi, asta e o emisiune care spune adevărul, fie el şi incomod, şi care aduce în prim-plan faptele zilei, indiferent că sunt ele bune, rele, caraghioase, remarcabile, cum vrei...

Spui că e necesar ca publicul să afle ce este în spatele sclipiciului. Ce câştig îi aduce, cu ce-l îmbogăţeşte acest adevăr?

Publicul e împărţit cam în două categorii şi ambele au de suferit de pe urma falsurilor. O parte din public e mai bănuitoare şi vede foarte bine ce este dincolo de poleiala şi de prefăcătoria unora dintre invitaţi. Altă aripă de public e mai credulă şi mai bine intenţionată, adică tinde să creadă că sclipiciul înseamnă valoare, dar acest public va constata, mai târziu, care-i realitatea. Repet ce-am zis şi adineauri, noi chemăm aceşti oameni în emisiune tocmai din sinceritate faţă de public. Ca să-i vadă, să-i cunoască aşa cum sunt ei.

Ţii cont de prog­nozele media. Ce spun ele acum şi cât de „răsucite" se anunţă vremurile şi toanele pentru toamna ce va să-nceapă?

În ciuda crizei, a competiţiei permanente şi poate, hai să zicem, a instabilităţii pieţei, eu cred că o emisiune bună va rezista în topul audienţei. Nu mă refer la o emisiune anume, vorbim de prognoze media în general. Din fericire, chiar şi în vremuri tulburi, emisiunile bune găsesc un loc, un culoar, să zic aşa, ca să iasă la lumină şi să rămână acolo.

Promovezi agresiv lucrurile autentice. Poţi să ne dai câteva exemple de astfel de lucruri sau artişti?

Dacă spun nişte nume, atunci toate celelalte valori autentice se vor simţi excluse pe nedrept. Dar să zicem că, în linii mari, valorile care merită promovate sunt actorii remarcabili, cântăreţii buni, care cântă live şi au piese frumoase, apoi oameni din toate domeniile care fac ceva deosebit, notabil. Sper să reuşim să promovăm şi mulţi anonimi care au realizări fenomenale, de care nu ştie nimeni, eu am mai zis asta şi mi-e dragă ideea... E categoria cea mai nedreptăţită, cea a talentaţilor pierduţi în anonimat.

De ce crezi că nonvalorile au atâta priză la publicul nostru?

Cred că mulţi se uită la aceste nonvalori şi pentru că uneori chiar nu le vine să creadă ceea ce văd. Nu cred că toată audienţa care cască gura la personajul stupid X o face din admiraţie. Mulţi se uită din dorinţa de a avea ce bârfi cu ceilalţi membri ai familiei sau de a se distra.

Ce invitaţi din vechiul sezon ţi-au adus cele mai mari audienţe?

Mi-e greu să spun acum că unii invitaţi au adunat rating masiv şi alţii nu. Au fost ediţii care au avut succes pentru că au adus în faţa publicului informaţii neaşteptate despre oamenii pe care îi văd doar la TV, altele pentru că am avut în platou show-uri în adevăratul sens al cuvântului, iar unele pentru că au ajutat oameni să-şi rezolve nişte probleme. Uite, ca să-ţi dau un exemplu, îmi vine acum în minte povestea celui mai înalt om din lume, turcul Sultan Kosen, care a venit în România să întâlnească o tânără braşoveancă, foarte înaltă la rândul ei.

Cum îţi merge pe timp de criză, cum o resimţi tu?

Eu prefer să nu fiu prăpăstios. Să zicem că sunt mai domolit cu planurile mari pe termen lung, nu mă hazardez. Muncesc, îmi văd de treaba mea şi sper să ne ajute Dumnezeu să fie bine.

Ai un plan de back-up, ce faci în cazul în care nu mai poţi face televiziune?

Sper să nu fie cazul şi să nu se ajungă aici, dar fireşte că mă voi descurca şi în afara televiziunii, dacă vremurile se vor complica în asemenea hal. Cine ştie ce-o mai fi, om vedea...

Ce te încântă şi ce te revoltă cel mai tare acum în România?

Mă încântă locurile frumoase, oamenii simpli şi buni, muzica noastră, mă încântă şi veselia românului care nu clachează nici când dă de greu. Şi mă revoltă că nu progresăm la fel ca ţările din Uniunea Europeană. Noroc că nu mă revolt prea des, mă împac bine cu soarta.

Te-ai gândit vreo clipă să emigrezi?

Cred că „o clipă" s-a gândit toată lumea, fără excepţie, aşa cum ne gândim cum ar fi să călătorim în spaţiu sau să câştigăm la loto. Prin studenţie, era o modă să te gândeşti să pleci din ţară. Eu n-am insistat mult pe acest gând, fiindcă nu-mi imaginez cum ar fi fost să trăiesc aşa departe de familie. Mă ataşez enorm de oameni. A, dacă mi-aş fi putut lua cu mine toate rudele dragi şi toţi prietenii buni, poate aş fi plecat, dar asta e o utopie.

Thomas Beatie, de trei ori mamă

Aflat pentru prima oară în România, controversatul transsexual Thomas Beatie (foto), în vârstă de 36 de ani, este primul bărbat din lume care a devenit... mamă. Şi nu o dată, ci de trei ori. Beatie s-a născut femeie, se numea Tracy Lagondino şi locuia în Hawaii, unde chiar a participat la mai multe concursuri de frumuseţe.

image

În 2002 a decis să facă o operaţie de schimbare de sex şi a devenit bărbat. În prezent este căsătorit cu Nancy şi locuiesc în oraşul Bend din Oregon, SUA. Sarcinile au fost posibile deoarece Thomas şi-a păstrat aparatul reproducător feminin, în ciuda schimbării de identitate sexuală.

El a luat decizia de a purta sarcinile întrucât soţia lui a suferit o histerectomie (extirpare a uterului). Beatie a adus pe lume până acum trei copii: o fetiţă, Susan Juliette (în 2008), şi doi băieţi, Thomas (în 2009) şi Austin, născut în acest an, la începutul lunii august.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite