VIDEO Actorii, eroii care salvează mediul înconjurător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele vedete au profitat de faima pe care şi-au construit-o la nivel internaţional nu doar pentru a-şi spori veniturile, ci şi pentru a rezolva problemele de interes comun. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio şi Cameron Diaz au găsit soluţii utile pentru protejarea mediului înconjurător.

Brad Pitt

După tragediile provocate în 2005 de uraganul Katrina din New Orleans, actorul a anunţat că vrea să construiască 150 de case ecologice. Cinci ani mai târziu, casele ridicate cu sprijinul Fundaţiei Make It Right au depăşit aşteptările protagonistului din „Ziua Z: Apocalipsa“, reuşind să producă mai multă energie decât au consumat.

Orlando Bloom

Piratul din Caraibe a fost membru al companiei Global Green şi şi-a făcut frecvent apariţia la evenimente de susţinere a mediului înconjurător. Ca urmare, soţul Mirandei Kerr locuieşte într-o casă construită din materiale reciclabile, ce are în componenţă şi panouri solare.

Morgan Freeman

„Sunt pasionat de oceane, mai ales pentru că noi distrugem ceea ce trăieşte în ele. Noi ucidem oceanul, ceea ce e ca şi cum am dobodî soarele“, spune actorul din „Povestea delfinului“. Până la vârsta de 75 de ani, veteranul s-a implicat în diverse proiecte pentru protejarea mediului şi conservarea energiei, cumpărându-şi inclusiv o maşină electrică de tip Tesla Model S . 

Cameron Diaz

Actriţa a apărut într-un scurt film difuzat pe internet, intitulat „Cameron Diaz Salvează Lumea!“, prin care a atras atenţia asupra importanţei resurselor naturale. Pentru o scurtă perioadă, ea a prezentat eco-showul „Trippin'“ difuzat pe MTV, iar în 2009, revista „Time“ a inclus-o pe lista eroilor care salvează mediul.

Leonardo DiCaprio
Protagonistul din „Inception/ Începutul“ locuieşte într-o casă cu energie solară şi conduce o maşină hibrid, iar în 2007 a produs filmul-documentar „Ceasul al 11-lea“. Încălzirea globală nu este cea mai mare problemă a mediului, dar, astăzi, este unul dintre cele mai importante aspecte ale umanităţii. Noi trebuie să depunem efortul de a înţelege ceea ce se întâmplă, pentru un viitor mai bun al planetei“, a spus DiCaprio.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite