Viciile artiştilor sau când faima vine la pachet cu dependenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faima, talentul şi frumuseţea sunt atributele deţinute de orice vedetă, dar pentru care se plăteşte un preţ enorm. Odată cu celebritatea apar, inevitabil, şi aspecte mai puţin plăcute, iar în încercarea de a face faţă presiunilor constante din partea fanilor si a presei, unele dintre cele mai îndrăgite staruri ajung să ducă o luptă cruntă cu alcoolul şi drogurile.

Daniel Radcliffe, Sir Anthony Hopkins, Bradley Cooper, Mel Gibson şi, cel mai recent, Shia LaBeouf sunt vedetele care nu au ascuns niciodată faptul că dependenţa de alcool sau droguri le-a pus în pericol atât viaţa, cât şi cariera. La fel şi celebra cântăreaţa britanică Amy Winehouse, care a murit în 2011, în urma unei intoxicaţii cu alcool.

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf s-a internat recent într-o clinică de reabilitare după ce, pe 26 iunie, în timpul unei reprezentaţii de pe Broadway, actorul din „Nymphomaniac“ a fost arestat pentru tulburarea liniştii, violarea proprietăţii şi hărţuire. LaBeouf a început să fumeze şi să aibă un comportament „zgomotos şi tulburent“ în timp ce spectacolul „Cabaret“ era în plină desfăşurare.

Potrivit unei surse citate de „E! News“, actorul american a consumat băuturi alcoolice înaintea spectacolului. Problemele cu alcoolul nu sunt, însă, o noutate pentru Shia LaBeouf. În 2009, a fost implicat într-un accident de maşină după ce s-a urcat la beat la volan. „Am băut whisky şi trei beri, nu ar fi trebui să conduc în noaptea aceea, a fost o greşeală“, a spus LaBeouf despre accidentul din 2009.

Shia LaBeouf FOTO Reuters

Shia LaBeouf foto reuters

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe a recunoscut şi el că alcoolul a început să-i controleze viaţa încă din timpul filmărilor pentru franciza „Harry Potter“, când, cu toată atenţia pe care o primea, nu era deloc fericit. Radcliffe a explicat într-un interviu că nu putea să nu se gândească la ceea ce o să spună lumea despre el, în cazul în care cariera sa s-ar fi încheiat odată cu ultimul film din seria „Harry Potter“.

Daniel Radcliffe este, însă, un caz fericit, iar din 2010, faimosul actor nu s-a mai atins de alcool. Mai mult decât atât, temerile sale s-au dovedit a fi neadevărate. Odată cu încheierea francizei care l-a făcut celebru, simpaticul englez a avut şansa de a-şi demonstra abilităţile actoriceşti în filme ce au abordat subiecte mai serioase şi mai mature decât „Harry Potter“, dar şi în piese de teatru.

Daniel Radcliffe FOTO Wire Photos/Reuters

daniel radcliffe foto wire photos/reuters

Mel Gibson

În 2006, Mel Gibson a făcut o declaraţie publică în care a recunoscut că are probleme cu alcoolul şi şi-a cerut scuze pentru comportamentul său din trecut (conducere sub influneţa alcoolului, arestări, acuzaţii de anti-semitism – n.r), care nu a făcut decât să atragă reacţii negative din partea mass-mediei, fanilor, dar şi a familiei sale: „M-am făcut de ruşine, mi-am compromis familia şi îmi cer scuze pentru comportamentul meu. M-am luptat cu alcoolismul pe toată perioada adultă şi regret profund că am recidivat“.

Lui Mel Gibson i-a părut, într-adevăr, rău pentru toate greşelile sale, iar din 2006, a renunţat complet la alcool. De asemenea, celebrul actor a fost un adevărat sprijin pentru Robert Downey Junior, în lupta pe care actorul din franciza „Iron Man“ a dus-o cu dependenţa de alcool.

Mel Gibson FOTO AFP

image

Amy Winehouse

Dependenţa de alcool şi droguri a cântăreţei Amy Winehouse nu a fost un secret pentru nimeni, iar  single-ul său din 2006, „Rehab“( Dezintoxicare – n.r.), a vorbit de la sine. Artista, care a devenit celebră datorită vocii inconfundabile şi a versurilor personale, şi-a petrecut ultimii ani din viaţă mai mult prin centrele de dezintoxicare. Dar cum năravul din fire n-are lecuire, Amy Winehouse nu şi-a învăţat niciodată lecţia. În 2011, faimoasa cântăreaţa s-a stins din viaţă, la doar 27 de ani, iar cauza decesului - intoxicare cu alcool - nu a surprins pe nimeni. Când trupul artistei a fost descoperit în reşedinţa ei din Londra, două sticle goale de vodcă zăceau pe podea, la piciorul patului.

La fel ca majoritatea dependenţilor, Winehouse şi-a ţinut problemele departe de ochii familiei. Mama cântăreţei, Janis Winehouse, a declarat, la scurt timp după moartea fiicei sale, că aceasta nu consuma niciodată alcool de faţă cu familia.

Amy Winehouse FOTO AFP

Amy Winehouse AFP

Anthony Hopkins

Sir Anthony Hopkins este unul dintre cei mai admiraţi şi respectaţi actori de origine britanică, însă, în tinereţe, cariera sa a fost serios ameninţată de abuzul de alcool. Într-un interviu din 2010, actorul a explicat că în anii '60 avea obiceiul de a „bea până uita de el“ şi nu de puţine ori, din cauza stării de ebrietate în care se afla, nu a mai dat randament la filmări.

De altfel, Hopkins a admis că în timpul filmărilor pentru pelicula „The Looking Glass War“ a fost atât de beat încât nu şi-a amintit când a filmat una dintre cele mai importante scene din film: „Filmam o scenă pe bancheta din spate a unei maşini, alături de Ralph Richardson şi nu îmi amintesc nimic pentru eram foarte beat. Am văzut filmul la televizor – am nimerit replicile, dar se vedea că eram ameţit.“

Actorul a continuat să abuzeze de alcool pentru mult timp, dar s-a oprit în momentul în care nu mai era în stare să-şi amintească nici măcar unde fusese cu o noaptea înainte. Anthony Hopkins nu a mai băut de mai bine de 30 de ani, iar, potrivit declaraţiilor sale, i-a fost destul de uşor să renunţe la acest viciu: „Într-o zi m-am gândit că este de-ajuns. A fost simplu. Nu mai voiam să mă simt rău. Nu-mi lipseşte băutura deloc şi nu vreau să recidivez. Acum îmi plac la nebunie biscuiţii digestivi şi ceaiul englezesc“.

Anthony Hopkins FOTO Red 20

Anthony Hopkins

Bradley Cooper

Seducătorul actor Bradley Cooper a recunoscut că este abstinent, după ce s-a luptat ani de zile cu dependeţa de alcool şi droguri, care l-a afectat atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. Şi-a dat seama că probleme cu alcoolul îi ameninţă cu adevărat viaţa după ce în 2006 s-a însurat cu actriţa Jennifer Esposito, de care a divorţat un an mai târziu. 

Actorul a admis că ajungea de multe ori beat pe platourile de filmare, dar nu se simţea bine deloc, aşa că a fost nevoit să renunţe la alcool. De asemenea, Cooper a mărturisit că băutura era o metodă prin care încerca să evite să se accepte pe el însuşi aşa cum este. „Am învăţat că unul dintre cele mai bune lucruri pe care pot să le fac este să accept cine sunt în totalitate“, a declarat Bradley Cooper.

Bradley Cooper FOTO Reuters

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite