Vedete care au suferit de cancer şi au supravieţuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kylie Minogue, Sharon Osbourne şi Sheryl Crow sunt doar câteva dintre vedetele de la Hollywood care au dus o bătălie dură cu cancerul şi au supravieţuit. Artistele au rămas exemple pentru alte femei şi au povestit felul în care au primit vestea.

Viaţa la Hollywood nu e aşa de roz cum pare, mai ales atunci când problemele de sănătate îşi pun amprenta asupra vedetelor. Recent, Shannen Doherty (44 de ani), actriţă cunoscută pentru rolul Brenda din serialul „Beverly Hills 90210“, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la sân, arată „Click!“.

„În martie am fost diagnosticată cu cancer la sân. Nu am putut să încep tratamentul de chimioterapie pentru că impresarul meu mă lăsase în pană. Am metastaze la sân şi cel puţin un nodul limfatic, doctorii mi-au recomandat extirparea sânului“, a declarat ea pentru „TMZ“. Vedeta nu poate urma tratament de specialitate din cauza impresarului ei care i-a furat banii. În 2011, aceasta avea în conturi peste zece milioane de dolari, locuia într-o vilă luxoasă din Malibu şi era măritată cu fotograful Kurt Iswarienko.

Pe lângă Shannen Doherty şi alte nume cunoscute ale Hollywood-ului au înfruntat cancerul, printre acestea regăsindu-se Kylie Minogue, Sharon Osbourne şi Sheryl Crow.

Kylie Minogue, un exemplu pentru alte femei

Kylie Minogue (47 de ani) a fost diagnosticată cu cancer mamar în anul 2005, cântăreaţa fiind nevoită să apeleze la o intervenţie chirurgicală şi la chimioterapie. După un an, cântăreaţa australiană a revenit pe scenă şi de atunci a susţinut numeroase concerte. Acesta a fost desemnată cea mai influentă dintre celebrităţile ce au suferit de cancer mamar, în urma unui sondaj organizat de Amoena, un brand vestimentar specializat în lenjerie intimă, în Marea Britanie, cântăreaţa australiană fiind apreciată pentru curajul de a anunţa în mod public că suferă de această boală şi pentru onestitatea ei.

image

FOTO Hepta

„Kylie a fost sursă de inspiraţie pentru multe femei din lume, făcându-le să vorbească în mod deschis despre temerile lor, încurajându-le să creadă că vor trece cu bine peste acest moment dificil. Mastectomia zdruncină din temelii încrederea unei femei în propria-i frumuseţe şi imagine, iar celebrităţi precum Kylie joacă un rol vital în ceea ce priveşte creşterea nivelului de conştientizare în rândul publicului“, s-a arătat în urma sondajului.

Christina Applegate a făcut o dublă matectomie

Christina Applegate (43 de ani), devenită celebră datorită rolului Kelly din serialul „Familia Bundy“, a fost diagnosticată cu cancer în 2008. Actriţa s-a luptat cancerul mamar şi a făcut o dublă matectomie pentru a nu risca răspândirea bolii. „Sunt vindecată. Absolut, sunt vindecată şi curată 100%. Au eliminat tot şi cu siguranţă nu voi muri din cauza cancerului la sân“, a declarat Applegate în emisiunea „Good Morning America“, după ce a trecut de procedura mediacală. Christina a dezvăluit că a început să tremure în momentul în care a aflat că suferă de cancer la sân, neştiind ce trebuie să facă şi la cine să apeleze. „Eram atât de furioasă şi îmi amintesc că tremuram“, a spus actriţa. Mama acesteia, actriţa Nacy Lee Priddy (74 de ani), se numără la rândul ei printre acele vedete care au făcut cancer şi au supravieţuit.

image

FOTO Hepta

Sharon Osbourne avea şanse de supravieţuire de 33%

Sharon Osbourne (62 de ani), soţia rockerului Ozzy Osbourne (66 de ani), a fost diagnosticată cu cancer la colon, în anul 2002. Vedeta sufera de o formă gravă a acestei boli, care reuşise să se răspândească. Cu toate că medicii i-au dat 33% şanse de supravieţuire, Sharon a învins lupta cu cancerul. Familia ei a fost afectată de această veste, fiul ei, Jack (29 de ani), încercând să se sinucidă din cauza gândului că îşi va putea pierde mama. În 2012, Sharon Osbourne a făcut o masectomie dublă, după ce a aflat că organismul ei prezintă o genă care creşte considerabil riscul de apariţie a cancerului mamar. „Am avut cancer în trecut şi nu am vrut să trăiesc încă o dată sub o astfel de presiune: am decis să elimin tot“, a declarat ea pentru revista „Hello!“.

image

FOTO GettyImages/Gulliver

Sheryl Crow a făcut şedinţe cu radiaţii

Sheryl Crow (53 de ani) a fost diagnosticată în anul 2006 cu cancer mamar. Vedeta a descoperit boala din timp şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Artista a făcut şi şedinţe cu radiaţii timp de două luni, însă a scăpat de cistostatice. În 2011, a descoperit că are meningiom, cea mai comună tumoră pe creier, dar nu a avut nevoie de operaţie.

image

FOTO Hepta

Cynthia Nixon nu a vrut să anunţe public diagnosticul

Cynthia Nixon (49 de ani), cunoscută pentru rolul Mirandei din „Totul despre sex“, a descoperit în anul 2006 că are o tumoră canceroasă la sânul drept, în timpul unui control de rutină. Iniţial, nu a vrut să anunţe public diagnosticul, pentru că „nu dorea ca paparazzi să vină la spital“ şi să o deranjeze, dar în 2008 a dezvăluit că se luptă cu această boală. Nixon spune că acum este complet recuperată, după o operaţie chirurgicală de îndepărtare a chistului din sân şi şedinţe de radioterapie. Actriţa a declarat că a fost foarte speriată, dar şi foarte recunoscătoare pentru că acest cancer a fost descoperit într-o etapă incipientă, având astfel mari şanse de vindecare. Nixon a mai spus că a moştenit cancerul mamar de la mama sa, care a supravieţuit şi ea acestei boli.

image

FOTO AP

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite