Vedete care s-au luptat cu cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Douglas a fost diagnosticat cu cancer la gât, dar medicii îi dau şanse bune de recuperare completă. Actriţa Christina Applegate şi cântăreaţa Kylie Minogue au supravieţuit cancerului la sân. Dar Patrick Swayze nu a reuşit să învingă cancerul pancreatic.

Medicii actorului american Michael Douglas (65 de ani) l-au asigurat că poate fi vindecat complet în două luni, după un tratament agresiv cu chimioterapie şi radioterapie. Iar vindecarea va veni tocmai la timp pentru promovarea noului său film, "Wall Street 2: Banii sunt făcuţi să circule", regizat de Oliver Stone.

Purtătorul de cuvânt al actorului nu a a precizat când a fost descoperită boala, când va începe tratamentul şi a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de trecutul de fumător al starului. Cancerul în gât este asociat, de obicei, cu fumatul şi consumul de alcool în exces. Dacă este depistată într-un stadiu incipient, tumora poate fi vindecată în 90 % din cazuri. Potrivit dailymail.co.uk, în 2006, Michael Douglas şi soţia sa, actriţa galeză Catherine Zeta-Jones, încercau să renunţe la fumat. La vremea respectivă, fiecare dintre ei fuma câte jumătate de pachet de ţigări pe zi.

Actorii Paul Newman, Patrick Swayze şi Farrah Fawcett nu au reuşit să învingă în lupta cu cancerul. Paul Newman, un fumător înrăit, a murit în iunie 2008, la 83 de ani, din cauza cancerului pulmonar de care suferea. Patrick Swayze s-a luptat aproape doi ani cu cancerul pancreatic, dar s-a stins din viaţă în septembrie 2009, la vârsta de 57 de ani. Şi Farrah Fawcett, cunoscută pentru rolul din serialul anilor '70 "Îngerii lui Charlie", a pierdut bătălia cu cancerul în iunie anul trecut, la vârsta de 62 de ani.

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue (42 de ani) a fost diagnosticată cu cancer la sân, în 2005. Abia după ce au trecut trei ani, în aprilie 2008, vedeta pop s-a destăinuit prezentatoarei TV Ellen DeGeneres, în cadrul emisiunii acesteia. Un medic îi spusese iniţial că este sănătoasă tun. Dar interpreta a cerut o a doua părere. Apoi şi-a anulat concertele care i-au mai rămas din turneul “Showgirl”, pentru a începe şedinţe de radioterapie la Paris, urmate de câteva şedinţe de chimioterapie.

image

Ciclistul american Lance Armstrong a aflat în octombrie 1996 că suferă de cancer testicular şi a doua zi a fost operat, iar testiculul bolnav i-a fost extirpat şi avea 65-80% şanse de a-şi reveni complet. Şi a reuşit, prin patru serii de chimioterapie. După vindecare, el a pus bazele unei fundaţii care luptă împotriva cancerului testicular. Şi, în acelaşi timp, a devenit singurul care a câştigat prestigioasa competiţie „Turul Franţei” de şapte ori, consecutiv.

În august 2005, actriţa Christina Applegate, simpatica Kelly Bundy din serialul "Familia Bundy", a fost diagnosticată cu cancer mamar. Actriţa a trecut printr-o operaţie de dublă mastectomie, pentru a se asigura că boala nu se va mai intoarce.

image

Vedeta serialului "Dădaca", Fran Drescher, îşi foloseşte vocea nazală inconfundabilă pentru a atrage atenţia lumii în legătură cu cancerul. Actriţa însăşi a câştigat lupta cu această boală în urmă cu zece ani, când a scăpat definitive de cancer de col uterin. Drescher ajută la promovarea mişcării online CancerSchmancer.org, spunând: “Cancerul vine în şoaptă şi este nevoie de o voce puternică pentru a transmite mesajul că boala poate fi învinsă dacă este depistată la timp”. Actriţa pune accentul pe diagnosticarea bolii, pentru că majoritatea formelor de cancer pot fi tratate dacă sunt descoperite în fază incipientă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite