Vedete care au dovedit că pot avea succes şi fără diplome: care sunt celebrităţile care au avut note mici la şcoală şi au renunţat la studii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cameron Diaz a renunţat la studii la vârsta de 16 ani FOTO Guliver/Getty Images
Cameron Diaz a renunţat la studii la vârsta de 16 ani FOTO Guliver/Getty Images

Numeroase celebrităţi pe care în prezent le considerăm persoane de succes nu s-au descurcat prea bine la şcoală. Cunoaştem cu toţii poveştile incredibile ale lui Bill Gates şi Mark Zuckerberg care au renunţat la studiile universitare şi au devenit cei mai bogaţi oameni din lume. Multe alte persoane devenite faimoase nici măcar nu au ajuns să urmeze o facultate.

Multe celebrităţi cunoscute acum în lumea întreagă au ajuns să-şi trăiască visul cu ochii nu datorită şcolilor pe care le-au urmat sau diplomelor obţinute la universităţi de renume, ci datorită ambiiţiilor personale de a-şi urma pasiunile indiferent de obstacole sau de părerea celor din jur.

Câteva dintre poveştile celebrităţilor de la Hollywood ne arată cum au ajuns să aibă succes, chiar dacă în ceea ce priveşte studiile, nu au fost nici pe departe exemple demne de urmat. 

Cameron Diaz (44 de ani)

Cameron Diaz, una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood, a renunţat la şcoală la vârsta de 16 ani pentru pentru a urma o carieră în modă. După câteva proiecte de success în lumea modelingului, Cameron Diaz a început să joace în câteva mici producţii, devenind în timp una dintre cele mai bine plătite actriţe din lume. 

Simon Cowell (57 de ani) trecea cu greu orice examen.

image

În industria muzicală, foarte puţine opinii cântăresc mai mult decât cele ale celui mai dur jurat din emisiunile de talente ca X Factor şi American Idol. Totuşi, Simon Cowell n-a fost întotdeauna cel mai bun dintre colegii săi. Cowell a renunţat la şcoală pe când avea doar 16 ani, iar rezultatele examenelor de până atunci erau foarte slabe. 

Şi-a început cariera lucrând la poştă, în compania tatălui său, Emi Music Publishing. De acolo a fost promovat ca tânăr talent, după care a format E&S Music împreună cu şeful său Ellis Rich, la începutul anilor 80.

După câteva succese scurte cu mai multe companii, numele lui a devenit cunoscut cu BMG Records unde a vândut mai mult de 150 de milioane de înregistrări şi 70 de hituri în Marea Britanie şi SUA.  

Drew Barrymore (42 de ani)

image

Drew Barrymore FOTO Getty Images

Drew Barrymore este cunoscută drept o actriţă de succes, producătoare şi femeie de afaceri. Cu toate astea, a avut o copilărie zbuciumată după ce a intrat în industria filmului la frageda vârstă de trei ani. 

A fost internată într-un centru de reabilitare la doar 13 ani, iar în momentul în care a fost externată, a decis să renunţe la şcoală. 

Cu toate acestea, actriţa şi-a revenit şi a fondat compania de producţie Fower Films, în anul 1995, care a produs „Charlie’s Angels/Îngerii lui Charlie“ şi „Donnie Darko“. 

Clare Balding, una dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti şi radiodifuzori din Marea Britanie (a găzduit Wimbledon şi Crufts), a fost arestată în tinereţe pentru furt din magazine, scrie The Independent. 

A vrut să intre la Oxbridge, însă, rezultatele mediocre de la examene au împiedicat-o să urmeze cursurile universităţii, în perioada respectivă. După doi ani, şi-a dat din nou examenele, exersând în acest timp tehnica interviului. Astfel, a reuşit să intre la Cambridge pentru a studia Limba engleză. 

image

Carey Muligan (32 de ani) este acum o actriţă celebră, nominalizată la Oscar, dar în perioada adolescenţei a fost respinsă de cele trei şcoli de teatru, Rada, Central şi Drama Centre London. 

În anul 20015, însă, l-a întâlnit pe scenaristul Julian Fellowers, care a pus-o în contact cu un agent de recrutare pentru un casting. Astfel, Mulligan a obţinut un rol în ecranizarea romanului „Mândrie şi Prejudecată“ şi a însemnat începutul carierei sale ca tânără actriţă a industriei de film din Marea Britanie. 

image

Cheryl (34 de ani) a fost o studentă îngrozitoare. 

Cheryl, pe numele său Cheryl Tweedy sau Cheryl Cole mai târziu, a devenit celebră aproape peste noapte, când a apărut în emisiunea „Popstars:The Rivals“, emisiunea produsă de cea mai de success trupă de fete din toate timpurile, Girls Aloud. 

Cheryl Cole getty

Cheryl, FOTO Getty Images

Înainte de a deveni faimoasă, Cheryl a fost o adolescentă rebelă al cărei temperament i-a cauzat numeroase probleme cu profesorii. „Eram absolut îngrozitoare. Mă dădeau tot timpul afară din clasă“, povestea cântăreaţa, potrivit Evening Standard. 

Steven Spielberg (70 de ani) este probabil cel mai faimos regizor din lume, fiind creierul din spatele producţiilor precum „E.T“, „Jurassic Park“, „Indiana Jones“ şi „Gremlins/Gremlinii“. 

Potrivit Biography.com, Spielberg era un amator de filme în perioada copilăriei. Ani mai târziu a fost respins de trei ori de Universitatea de Teatru, Film şi Televiziune din California de Sud, dar asta nu l-a împiedicat să obţină faima la nivel global de care se bucură acum. 

Regizorul s-a întors la şcoală în anul 2002 pentru a-şi obţine diploma, 35 de ani mai târziu, drept un gest de mulţumire pentru părinţii săi. „Ca o notă personală pentru familia mea şi pentru toţi tinerii de pretutindeni, despre importanţa obţinerii diplomelor universitare dorite“, a menţionat Spielber într-o declaraţie. 

Steven Spielberg

Steven Spielberg FOTO Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite