Ultimele imagini cu Victor Socaciu îl arată pe artist pe scenă | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click!
FOTO Click!

Ultimele imagini cu artistul au fost postate chiar de el, în luna noiembrie. Victor Socaciu a apărut pe scenă, îşi încânta publicul cu melodiile sale şi părea să fie într-o stare bună. Cântăreţul a murit luni, la vârsta de 68 de ani.

„Un cânticel care nu are încă un titlu (poate îmi sugeraţi voi) pe care l-am cântat pentru prima oară pe 7 noiembrie la Deva, sper să vă facă să visaţi la o iubire totală şi curată precum sufletul copilăriei!”, a scris Victor Socaciu în urmă cu mai bine de o lună, pe pagina sa personală de Facebook. 

Cariera lui Victor Socariu se întinde pe mai mult de 50 de ani

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar, s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov.

A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică, scrie News.ro.

În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 - „Roata”. Acestuia i-au urmat 12 albume şi compilaţii.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”. A participat în mai multe rânduri la festivalul de la Mamaia şi a susţinut turnee în URSS, China, Germania, dar şi SUA şi Anglia.

Victor Socaciu a avut un mandat de deputat în Parlamentul României, fiind ales pe listele PSD, în 2008. La doi ani de la terminarea mandatului de deputat, Victor Socaciu a fost numit de Guvernul Ponta consul general la Montreal  (Canada). Acesta a fost rechemat acasă în 2017.

În luna aprilie, Victor Socaciu a fost internat în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. Cu câteva zile înainte de a fi diagnosticat şi internat, artistul participase la un festival de folk care s-a desfăşurat în mare parte online.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite