Tudor Chirilă, mesaj de la marşul de comemorare a eroilor de la Revoluţie: „Această guvernare ia măsuri împotriva propriului popor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă FOTO Captură video Facebook
Tudor Chirilă FOTO Captură video Facebook

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (44 de ani) a fost prezent la marşul de comemorare a oamenilor ucişi în urmă cu 29 de ani, la Revoluţie, cu această ocazie transmiţând încă un mesaj prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de măsurile luate de Guvern.

Tudor Chirilă, unul dintre puţinii oameni care continuă să protesteze în Piaţa Victoriei faţă de măsurile luate de Guvernul Dăncilă, a transmis live pe contul său de Facebook imagini de la marşul în memoria eroilor de la Revoluţie, pe care artistul îl consideră pe de-o parte „comemorare“, iar pe de altă parte „frustrare“. 

Chirilă le-a transmis şi românilor un mesaj, acela că „pentru a avea sărbători fericite, trebuie să existe un context colectiv“, el fiind de părere că dacă lucrurile nu funcţionează cum trebuie în ţară, sărbătorile nu pot avea farmec. 

„Unii sunt în stradă, unii nu, fiecare după cum consideră că trebuie să îşi petreacă acest final de an şi aceste sărbători. Eu cred că pentru a avea sărbători fericite trebuie să existe un context colectiv, un context mai larg pentru a putea fi fericit de sărbători. E greu să fii fericit de sărbători dacă te gândeşti la lucrurile din jurul tău. Dacă te închizi în casă şi deschizi şpriţul şi mănânci ceva bun, e mai uşor să treci peste chestia asta. Dar aici avem două distincţii. 

Operăm cu fericirea individuală versus fericirea colectivă. Şi fericirea individuală nu se poate îndeplini fără fericirea colectivă, fericirea de context. Adică să ai un context în care să poţi fi fericit. Iar contextul, în zilele noastre, este o Românie normală. Or România noastră nu mai e de mult normală. Important e ce facem noi pentru asta. Eu deocamdată sunt în stradă. Alţii fac şi ei acelaşi lucru. Eu nu condamn pe nimeni, fiecare vede lucrurile în felul lui“, a transmis solistul trupei Vama.  

Artistul şi-a exprimat mulţumirea că, totuşi, au fost mai mulţi oameni prezenţi, spre deosebire de zilele anterioare, şi se declară trist pentru ceea ce se întâmplă în România, „pentru faptul că această guvernare ia măsuri împotriva propriului popor“:

„De la marşul de comemorare a celor 1.116 români omorâţi la Revoluţie şi care au crezut până în ultima clipă că au ieşit în stradă pentru o Românie mai bună. Acum, la 30 de ani, e clar că este o Românie diferită, dar foarte puţini credem că este mai bună sau în foarte puţine aspecte ale vieţii noastre de zi cu zi această Românie este mai bună. Pentru asta suntem în stradă acum. Eu personal mă bucur că măcar nu mai sunt singur eu, eu şi cu fetele de la Dăruieşte Viaţă. Ci suntem în jur de 2.000 de oameni şi probabil vor veni din ce în ce mai mulţi la acest marş, care e un marş amestecat. Pe de-o parte de comemorare, pe de altă parte de frustrare pentru că această guvernare a întrecut orice limită. 

Până şi un copil lipsit de educaţie financiară ştie că dacă îngheţi preţurile, chiar şi la o companie de stat, rişti să duci compania aia la pierderi grave. Măsurile pe care le-a luat acest Guvern sunt împotriva companiilor de stat, de altfel. Nu îţi trebuie mare educaţie financiară pentru a înţelege că, dacă ai un preţ fix şi îţi cresc cheltuielile, s-ar putea să te duci în cap. Asta e altă mâncare de peşte, dar era pur şi simplu un exemplu pentru faptul că această guvernare ia măsuri împotriva propriului popor. Dincolo de faptul că nu mai ştie cum să mai facă să scape de puşcărie“.

De asemenea, Chirilă consideră că dreptul de a ne manifesta liber este unul dintre ultimele lucruri care au mai rămas, şi pune întrebarea retorică asupra ceea ce înseamnă libertatea, pe care o lasă în aer, fără răspuns. 

„E trist, e un moment trist, dar unul din lucrurile care ne-au mai rămas, încă, este dreptul de a ne manifesta liber. Ce e libertatea? Bună întrebare“, spune solistul Vama. 

Live-ul se încheie cu huiduielile cetăţenilor faţă de jandarmi. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite