Topul Forbes al celebrităţilor care câştigă milioane de dolari după moarte. Cine sunt singurele două femei din top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista Forbes a publicat topul celebrităţilor care au atras cei mai mulţi bani după moarte. Starul pop Michael Jackson a murit acum opt ani, dar continuă să aducă moştenitorilor săi milioane de dolari, la fel cum o face şi celebrul fizician Albert Einstein, personalitatea de pe listă de la a cărei moarte a trecut cel mai mult timp, respectiv 62 de ani. În top se află doar două femei.

Regele muzicii pop se află pe primul loc în topul Forbes pentru al cincilea an consecutiv, după ce a atras 75 de milioane de dolari pe parcursul lui 2017. 

Forbes a precizat că veniturile lui Michael Jackson sunt amplificate de show-ul Cirque du Soleil din Las Vegas „Michael Jackson One“,  participarea în catalogul de publicaţii muzicale EMI şi un album nou, „Scream“, lansat în septembrie, cu piesele artistului Michael Jackson.

michael jackson getty

Michael Jackson FOTO Getty Images

Legenda golfului Arnold Palmer se află pe locul al doilea cu venituri de 40 de milioane de dolari. Câştigul postum al lui Palmer se datorează, parţial, vânzării limonadei „Arizona“ şi a ceaiurilor realizate pe numele lui, dar şi liniei sale de îmbrăcăminte. 

image

Arnold Palmer FOTO Getty Images

Creatorul de benzi desenate „Peanuts“, Charles Schulz, s-a clasat pe locul al treilea, cu 38 de milioane de dolari, datorită unei campanii „MetLife“, încă profitabilă, care expiră în 2019, precum şi altor licenţe şi vânzări de cărţi.

image

FOTO NY Daily News

Alţi doi cântăreţi se află în top cinci - Elvis Presley, pe locul patru, cu 35 de milioane de dolari, şi Bob Marley, locul cinci, cu 23 de milioane de dolari.

Presley a ajuns pe locul patru pe listă, îmbunătăţind câştigul de 27 de milioane de dolari din 2016. Câştigurile crescute ale Regelui, a observat Forbes, s-au datorat celor două noi hoteluri Graceland „The Guesthouse“ şi complexului de divertisment „Memphis Elvis Presley“.

image
image

Elvis Presley FOTO Getty Images

Superstarul reggae Bob Marley a înregistrat locul al cincilea datorită veniturilor din companiilor House of Marley şi Marley Beverage Co., care includ o varietate de ceaiuri naturale, băuturi pe bază de cafea şi apă minerală.

image
image

Bob Marley FOTO Getty Images 

De asemenea, trei muzicieni decedaţi recent se află pe lista Forbes: starul rock Tom Petty, care a murit pe 3 octombrie 2017, ocupă locul şase, cu câştiguri de 20 de milioane de dolari, care includ venituri din turneul de primăvară şi de vară al trupei, încheiat la 25 septembrie.

Cântăreţul Prince, care a murit în aprilie 2016 dintr-o supradoză de droguri, a ajuns pe locul şapte cu câştiguri de 18 milioane de dolari, în timp ce David Bowie, care a decedat în ianuarie 2016 de cancer la ficat, ocupă locul 11 cu 9,5 milioane de dolari.

image

Prince FOTO Getty Images

John Lennon ocupă poziţia nouă, cu 12 milioane de dolari, datorită licenţelor, vânzărilor de albume şi altor acţiuni.

De asemenea, fizicianul Albert Einstein a ocupat locul zece, câştigând 10 milioane de dolari, datorită numelui şi feţei sale de pe o serie de produse, de la postere şi computere computerizate până la roboţi vorbitori şi genţi. 

Ultimele două locuri din topul Forbes sunt ocupate de femei: actriţa Elizabeth Taylor ocupă penultimul loc, cu 8 milioane de dolari, datorită companiei sale de parfumuri, printre cele mai bine vândute din lume, iar modelul Bettie Paige încheie lista. 

elizabeth taylor

Elizabeth Taylor FOTO Getty Images

1. Michael Jackson (decedat în 2009): 75 de milioane de dolari

2. Arnold Palme (decedat în 2016): 40 de milioane de dolari

3. Charles Schulz (decedat în 2000): 38 de milioane de dolari

4. Elvis Presley (decedat în 1977): 35 de milioane de dolari

5. Bob Marley (decedat în 1981): 23 de milioane de dolari

6. Tom Petty (decedat în 2017): 20 de milioane de dolari

7. Prince (decedat în 2016): 18 milioane de dolari

8. Dr. Seuss (decedat în 1991): 16 milioane de dolari

9. John Lennon (decedat în 1980): 12 milioane de dolari

10. Albert Einstein (decedat în 1955): 10 milioane de dolari

11. David Bowie (decedat în 2016): 9.5 milioane de dolari

12. Elizabeth Taylor (decedată în 2011): 8 milioane de dolari

13. Bettie Paige (decedată în 2008): 7.5 milioane de dolari

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite