Tom Cruise despre Scott: „Tony a fost prietenul meu drag“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tony Scott, regizorul care s-a sinucis duminică, a lucrat până în ultimele zile alături de Tom Cruise pentru noul său film, „Top Gun II“. Potrivit publicaţiei „The Hollywood Reporter“ (THR), vinerea trecută cei doi au făcut o documentare în Nevada şi au vizitat o bază aeriană pentru a căuta noi locuri de filmare.

„Top Gun II“ a fost una dintre cele mai importante producţii ale regizorului (varianta iniţială, „Top Gun“ fiind lansată în 1986). Apropiaţii susţin că, dacă ar fi trăit, Scott avea să termine „Top Gun II“ şi să producă „Narco Sub“ şi „Lucky Stripe“ la 20th Century Fox.

Într-un interviu pentru THR, Adam Goodman, preşedintele Paramount Motion Group, dezvăluia planurile pe care le avea pentru o continuare a „Top Gun“. „Jerry Bruckheimer ar putea fi producător, iar Tony Scott ar putea reveni în calitate de regizor. Toate părţile merg mai departe“, a declarat Goodman în luna mai a acestui an. „L-am angajat pe Peter Craig ca scenarist“, a explicat Goodman în acea perioadă.

Varianta originala a „Top Gun“ i-a adus lui Scott succesul scontat, dar şi o prietenie de lungă durată cu Tom Cruise, care a mai apărut şi într-un alt film al regizorului, „Days of Thunder“ (1990).

„Tony a fost prietenul meu drag şi îmi va fi dor de el“, a mărturisit Cruise într-un interviu pe care l-a acordat a doua zi după ce Tony Scott s-a sinucis. „A fost un vizionar cu imaginaţie, a cărui amprentă în lumea filmului este inestimabilă. Transmit familiei gândurile mele, dar şi cele mai mari regrete“, a completat actorul.

Producător TV şi de film, Scott urma să termine mai multe proiecte la casa de producţie Scott Free, printre care o dramă după „Before the Devil Knows You're Dead“ şi un remake după „The Wild Bunch“. Scott a fost producător executiv pentru miniseriile „Coma“, a căror premieră va avea loc de Ziua Muncii, pe 3 septembrie.

Scott (68 de ani) s-a sinucis duminică seara, aruncându-se după un pod din Los Angeles. Martorii susţin că în jurul orei 12.35 regizorul şi-a parcat maşina lângă podul Vincent Thomas, a urcat pe o scară şi apoi s-a aruncat fără nicio ezitare. Trupul său a fost găsit câteva ore mai târziu.
Evenimentul neaşteptat a şocat presa care, pentru a găsi o explicaţie, a speculat că Scott ar fi avut cancer la creier. Cu toate acestea, familia regizorului a infirmat zvonurile.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite