Talentele culinare ale starurilor din trecut. Ce găteau Liz Taylor, Michael Jackson sau Patrick Swayze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liz Taylor
Liz Taylor

Filmele sau piesele starurilor din trecut sunt celebre, dar de cele mai multe ori nu se cunosc talentele culinare ale acestora, potrivit unei cărţi savuroase lansate în SUA, ce readuce în atenţia gurmanzilor reţete de negrese, plăcinte cu pui şi salate preparate de aceşti maeştri bucătari amatori.

Fructul unei documentări de 15 ani, în magazinele de antichităţi, târguri de vechituri şi licitaţii organizate de colecţionari, volumul "The Dead Celebrity Cookbook" (Cartea de reţete ale celebrităţilor dispărute), publicat recent în SUA, este un "act de dragoste", potrivit autorului Frank DeCaro.

"Am cumpărat tot, de la manuale care acompaniau cuptoare cu microunde la pliante cu oferte din magazine din anii '60. Tot ce făcea referire la vedete. Vreau să cred că sunt cu adevărat reţete pe care le făceau", a spus DeCaro.

Reţete preparate de peste 145 de staruri americane

În paginile acestei cărţi se află reţete preparate de peste 145 de staruri americane din muzică, cinema, televiziune, de la puiul cu avocado şi ciuperci al actriţei Liz Taylor la tarta cu cartofi dulci a lui Michael Jackson, mielul la grătar preferat de Frank Sinatra şi plăcinta cu pui a lui Patrick Swayze.

"Odinioară, se cereau mereu reţete din partea celebrităţilor - făcea parte din domeniul relaţiilor publice", a explicat autorul, un celebru critic de cinema care a lucrat în televiziune mulţi ani.

"Reţetele vin dintr-o epocă în care nu se ştia totul despre viaţa starurilor", a mai spus acesta. "Aveau un control mai bun asupra imaginii, iar când alegeau o anumită reţetă, aceasta spunea ceva despre ele", a mai spus acesta.

Doar specialităţile vedetelor care au murit

Frank DeCaro a ales doar staruri decedate, pentru că volumul său vrea să ajute la redescoperirea personalităţilor, filmelor, serialelor TV care nu mai sunt atât de cunoscute în prezent.

"Mă enervează când oamenii spun «nu aparţine epocii mele» sau «nu eram născut când se difuza asta la televizor». Dacă Lady Gaga îl cunoaşte pe Liberace, puteţi face şi voi asta", a spus criticul.

Un alt motiv al lansării acestei cărţi este că starurile de astăzi nu mai vorbesc despre obiceiurile lor alimentare, aşa cum făceau predecesorii lor. "Cred că acest lucru se întâmplă pentru că, înainte, oamenii găteau. Să fii un bucătar bun era un motiv de mândrie şi starurile ştiau că îşi pot impresiona fanii cu asta", a spus DeCaro.

Emisiunile de gătit - reality show-uri culinare - au apărut din acelaşi motiv. "Când maeştrii în arta culinară devin ei înşişi vedete, nu mai aveţi cu adevărat nevoie să intraţi în bucătăria unui actor. Iar ceea ce mănâncă actorii din «Glee» (serial muzical, n.r.) nu mai interesează pe nimeni", a mai spus acesta.

Negresele lui Katharine Hepburn

Cititorul poate afla reţetele "delicioaselor" brioşe ale pianistului Liberace, "fabuloaselor" fettucini Alfredo preparate de actriţa Ann Miller şi a negreselor lui Katharine Hepburn - preferatele autorului.

"Dacă organizaţi o seară Oscar, veţi face furori servind aceste negrese. Nu veţi găsi altele mai bune", a declarat autorul. "Nu există prea multe reţete preparate de Katharine Hepburn, dar sunt toate excelente", a adăugat el.

Un fel de mâncare mai puţin recomandabil? "Puiul Boston" al actriţei Isabelle Sanford, răspunde fără ezitare DeCaro: "Este un pui cu sos rusesc (maioneză, ketchup şi ardei iute), cu dulceaţă de caise şi ceapă. Nu sunt sigur că aceste ingrediente trebuie neapărat să fie amestecate şi presărate peste un pui".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite