Semnul Hollywood, de la panou imobiliar, la simbol al celebrităţii şi atracţie pentru vandali şi sinucigaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechiul semn, un simbol şi un reper al Cetăţii Filmului, are o lungă şi fascinantă istorie  FOTO Profimedia
Vechiul semn, un simbol şi un reper al Cetăţii Filmului, are o lungă şi fascinantă istorie  FOTO Profimedia

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Mondială a cancerului (4 februarie) celebrul panou Hollywood a fost vandalizat şi transformat în „Hollyboob“ (boob – sân, n.r.), sub pretextul unei campanii de conştientizare a cancerului la sân. Nu e nici prima dată şi, cel mai probabil, nici ultima. Vechiul semn, un simbol şi un reper al Cetăţii Filmului, are o lungă şi fascinantă istorie.

Când spui Hollywood, s-ar putea să te gândeşti la Humphrey Bogart care se uită în ochii lui Ingrid Bergman în „Casablanca“. S-ar putea să ţi-o imginezi pe Marilyn Monroe în celebra rochie albă ridicată de curentul de la metoru sau să-l vezi Pe Pacino în rolul mafiotului Michael Corleone din „Naşul“. Sau poate îţi închipui doar „armata“ de staruri şi starlete instagramabile din ziua de azi.

Indiferent de ceea ce îţi vine în minte, semnul de la Hollywood tronează ca o santinelă peste tot şi toate: e un reper al strălucirii, extravaganţei şi măreţiei care au definit Hollywoodul încă de la crearea sa.

Citeşte aici pentru ce  fost creat iniţial panoul, de ce a dispărut trei luni de zile şi ce „agresiuni“ a suferit de-a lungul timpului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite