România, posibilă gazdă Miss Universe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mike Costache, deţinătorul licenţei în România, spune că are acordul lui Donald Trump pentru a găzdui concursul internaţional la noi în ţară, anul viitor. Dacă preşedintele Miss Universe România obţine fondurile necesare organizării evenimentului, Bucureştiul ar putea fi oraşul-gazdă al spectacolului.

„Am fi putut fi gazdă şi anul acesta, dacă ar fi existat banii necesari", a declarat pentru „Adevărul" cel care a readus concursul Miss Universe în România, după o pauză de 11 ani.

Mai citeşte şi:

Miss Universe România, campioană la dans sportiv

„Am scrisoarea în care Donald Trump, deţinătorul licenţei internaţionale, mi-a dat acordul lui, am şi o prezentare de 40 de pagini în care arăt ce înseamnă un asemenea eveniment pentru imaginea României", a explicat acesta. Mike Costache vorbeşte despre această oportunitate ca despre o „afacere patriotică" în care imaginea României poate beneficia pentru cel puţin 18 luni, perioadă în care numele ţării ar fi menţionat în continuu.

Bani de la buget

Potrivit acestuia, pentru organizarea unei ediţii a concursului Miss Universe, 300 de angajaţi ai televiziunii NBC ar veni cu o lună înainte de spectacolo, la fel şi cele 84 de participante, împreună cu delegaţiile lor, şi încă 50 de oameni din echipa organizatoare. Costurile cazării şi ale transportului ar trebui să fie suportate de ţara-gazdă, aspect încă problematic.

„Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului ar trebui să bage asta în buget pentru anul următor, dar cum nu am avut un guvern stabil până acum, încă mai lucrăm la partea de finanţare", a explicat Mike Costache. Partea de logistică ar fi, iarăşi, o problemă în organizarea concursului, deoarece în Bucureşti nu există o sală cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Până atunci, preşedintele Miss Universe România are planuri mari cu proaspăta câştigătoare a titlului, Alexandra Cătălina Filip. Pentru tânăra în vârstă de 19 ani, bătălia abia începe. Vineri seară ea a fost declarată cea mai frumoasă femeie din România, iar până la 7 august, când pleacă spre America, are deja un program bine stabilit.

Viaţă ocupată

Imediat după numirea ei, toată echipa, împreună cu celelate 29 de finaliste, a petrecut într-un club bucureştean până a doua zi dimineaţă. „A fost o petrecere, ele trebuie să rămână prietene şi să nu se mai întâmple ca anul trecut, când s-au pus pe bocit că au pierdut. În 2009, s-a destrămat echipa, s-a dus naibii totul", spune Costache. Eliberate de clauzele unui contract care presupunea, în timpul selecţiei naţionale, penalizări de 20.000 de lei pentru diverse abateri (fumat în public, conduită neadecvată), concurentele din acest an sunt acum libere să facă ce vor. În schimb, Miss Universe România 2010 va participa la o conferinţă de presă, la 14 iulie, iar aici îi vor fi înmânate toate premiile obţinute, printre care o ţinută de seară, lenjerie intimă, costume de baie şi „dresuri pentru un an".

În seara aceleiaşi zile, va dansa împreună cu iubitul ei, Ramon Zedan, la petrecerea susţinută de revista „OK!". Până la 7 august, când va pleca în America pentru un cantonsament de două săptămâni, Alexandra va fi consiliată atât de Bianca Constantin, Miss Universe România 2009, cât şi de alte câştigătoare ale titlului naţional. Alături de prietenul ei, Ramon, de Mike Costache şi de iubita acestuia, Valentina Ionescu, ea va pleca într-o mini-croazieră de trei zile pe un iacht.

Las Vegas 2010

Cea de-a 59-a ediţie a concursului de frumuseţe Miss Universe are loc la 23 august, în incinta Mandalay Bay Resort and Casino din Las Vegas. Aici una dintre cele 87 de candidate la titlul suprem va fi încoronată de Stefania Fernandez, Miss Universe 2009. Concursul va fi transmis live de către televiziunile NBC şi Telemundo. Miss Universe este un concurs de frumuseţe anual, organizat de Miss Universe Organization, firma deţinută de Donald Trump din 1996.

Istoricul României în concurs

Magda Demetrescu a fost prima româncă înscrisă la concursul Miss Universe 1929, în oraşul texan Galverston. Aceasta s-a clasat pe locul al şaselea şi a primit 100 de dolari şi un ceas-brăţară. Cea mai bună clasare a unei românce în concurs a avut loc în anul următor, când olteanca Mariana Mirică, Miss România 1930, a obţinut locul al treilea, după Dorothy Dell (SUA), aleasă Miss Universe, şi după Miss Rusia.

În 1991, la prima ediţie care a avut loc după Revoluţie, Daniela Nane a câştigat Miss România şi a reprezentat ţara noastră la Miss Universe din Las Vegas. Nane a revenit în ţară şi a ter­minat Facultatea de Actorie. În 1994, Roberta Anastase a concurat cot la cot cu Andreea Marin, Iulia Frăţilă şi Simona Pătruleasa, dar ea câştigat coroana. Anastase a reprezentat România şi la Miss Universe. 

Povestea de dragoste a celei mai frumoase fete

Alexandra Cătălina Filip trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu partenerul său de dans sportiv, Ramon Zedan (26 de ani). De trei ani, ei sunt parteneri pe ringul de dans şi de mai bine de doi ani au devenit iubiţi. „La patru luni după ce am devenit coechipieri la dans sportiv, am fost în cantonament în Italia. Acolo ne-am cunoscut mai bine, iar când ne-am întors în România, am invitat-o la restaurant şi i-am dăruit un urs mare de pluş şi trandafiri roşii", a spus Ramon Zedan, pentru „Adevărul".

image

Mândri de Cătălina

Cătălina şi Ramon sunt mai tot timpul împreună şi îşi petrec vacanţele în locuri exotice. Anul trecut au fost în croazieră pe Marea Mediterană, iar anul acesta au petrecut pe insula Zakynthos din Grecia. „La Cătălina m-a cucerit în primul rând felul ei de a fi: mereu veselă şi foarte dulce. Ne cunoaştem foarte bine. Acesta este şi unul dintre secretele pentru care suntem campioni", a mai spus Ramon.

Vestea că o concitadină va reprezenta România la concursul mondial s-a răspândit repede printre localnicii din Buftea. „M-a oprit lumea la piaţă să mă felicite pentru succesul fetei", a spus mama tinerei, Paulina. În copilărie, Cătălina era energică şi făcea multe năzbâtii. „Bunica ei din Argeş aduna apă de ploaie în cazane şi când a vrut s-o spele pe Cătălina, ea a reuşit să verse butoiul cu apă", şi-a amintit mama tinerei.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite