Robin Williams nu s-a sinucis din cauza depresiei. Văduva actorului, în primul interviu: „Dacă ar fi avut noroc, i-ar mai fi rămas vreo trei ani de trăit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susan Williams, văduva actorului Robin Williams, a vorbit pentru prima oară despre motivele din spatele sinuciderii starului american. Diagnosticat cu demenţă cu corpi Lewy, Robin „se dezintegra sub privirile soţiei“, însă, contrar a tot ceea ce s-a speculat până în prezent, nu depresia a fost principalul motiv pentru care artistul şi-a pus capăt zilelor.

La mai bine de un an de la moartea actorului american, care s-a sinucis pe 11 august 2014, la vârsta de 63 de ani, soţia sa afirmă că nu depresia l-a ucis, aşa cum s-a speculat în tot acest timp. Într-un interviu acordat revistei „People“, Susan Williams a mărturisit că „depresia era doar unul dintre cele 50 de simptome cu care Robin se confrunta, unul dintre cele mai mărunte“.

Robin Williams a fost diagnosticat cu demenţă cu corpi Lewy, o boală neurodegenerativă care provoacă schimbări violente de dispoziţie şi halucinaţii. De asemenea, Robin Williams suferea de Parkinson, corpii Lewy fiind, în majoritatea cazurilor, depistaţi la pacienţii care se confruntă cu această boală.

„Dacă Robin ar fi avut noroc, i-ar mai fi rămas probabil vreo trei ani de trăit, ani care ar fi fost foarte grei. Şi aşa, ar fi avut şanse destul de mari să fie închis (într-un centru medical de specialitate – n.red.)“, a mai spus Susan.

„Am trăit un coşmar, soţul meu se dezintegra sub privirile mele“

„Am trăit un coşmar, soţul meu se dezintegra sub privirile mele“, a mai povestit Susan, care îşi aminteşte că, din cauza bolii, soţul ei era confuz, iar uneori avea un mers împleticit şi îi era greu să vorbească. „Erau momente în care era total lucid, iar cinci minute mai târziu spunea lucruri fără sens, care nu se legau“, mai spune văduva lui Williams.

Susan şi Robin Williams FOTO Getty Images

image

Problemele de sănătate ale actorului s-au agravat în ultima lună de viaţă, conform soţiei sale. „Acum ştiu că doctorii au făcut exact ceea ce trebuie, doar că boala a fost mai rapidă decât noi. Am fi ajuns în acelaşi punct oricum“, a completat Susan Williams.

Clipele grele pe care le-a petrecut alături de Robin Williams au avut un impact emoţional uriaş asupra lui Susan, care speră acum să le poată oferi o mână de ajutor celor care se confruntă cu demenţa cu corpi Lewy.

Mi-am petrecut ultimul an încercând să-mi dau seama ce l-a ucis pe Robin. Pentru a mă face să înţeleg pentru ce luptam, unul dintre doctori mi-a spus: «Robin era foarte conştient de faptul că-şi pierdea minţile şi că nu putea face nimic pentru a împiedica asta». Mă rog ca Dumnezeu să facă lumină în viaţa milioanelor de oameni cu corpi Lewy şi în viaţa celor dragi lor. Noi nu am ştiut (cum să luptăm cu boala – n.red). Robin nu a ştiut cum

În ciuda imensei suferinţe provocate de dispariţia soţului, Susan nu-l condamnă pe Williams pentru alegerile făcute. Robin a ales moartea pentru că viaţa i-a scăpat de sub control, crede Susan Williams.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite