Replică genială a Serenei Williams după ce a fost criticată de oficiali pentru alegerile vestimentare. Cum a apărut la US Open: „Doar ea putea face aşa ceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams (36 de ani) a dat o replică pe măsură după ce preşedintele FFT a interzis celebrul costum negru pe care tenismena l-a purtat la Roland Garros. Sportiva a îmbrăcat un tutu în primul tur de la US Open, iar imaginile cu ea s-au răspândit rapid, fanii lăudând-o pentru atitudine.

Pe lângă faptul că este considerată cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, Serena Williams este şi o feministă convinsă şi de nenumărate ori s-a folosit de statutul ei pentru a încuraja femeile, mai ales de când a devenit mamă. 

În mijlocul controverselor privind echipamentele în care alege să joace, tenismena şi-a făcut apariţia la primul meci de la turneul US Open într-un tutu, creat de Louis Vuitton în parteneriat cu Nike. 

Serena a câştigat partida cu Magda Linette (6-4, 6-0), dar şi inimile a sute de internauţi, care au aplaudat-o pentru îndrăzneală. 

Imagine indisponibilă

„French Open: Costumul acela este inadecvat şi nu întruneşte standardele noastre opresive de feminitate. Replica Serenei: Priviţi-mă cum domin terenul de tenis într-un tutu“, „Toţi ar trebui să aspirăm la ce a reuşit Serena Williams: să câştige un meci într-un tutu“, „Serena Williams e genială“, „Doar Serena putea face aşa ceva“, au fost doar câteva dintre mesajele fanilor. 

Decizia de a purta un tutu pe terenul de tenis vine ca o replică la criticile pe care i le-a adus recent Bernard Giudicelli, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, care a anunţat că va interzice costumele asemănătoare celui purtat de Serena la Open-ul Francez de anul acesta. „Cred că uneori se merge prea departe. Nu vor mai fi acceptate astfel de ţinute. Jocul şi locul trebuie respectate“, a declarat oficialul FFT.

La Roland Garros 2018, Serena Williams a purtat un costum dintr-o singură piesă, strâns pe corp, cu un design inspirat din blockbusterul „Black Panther“, primul film cu supereroi în care personajul central este de culoare.

Imagine indisponibilă

Antrenorul Serenei, francezul Patrick Mouratoglu, a explicat motivul principal pentru care Serena a apelat la acel costum: „A avut nişte cheaguri de sânge chiar după cezariană. Costumul acesta are rolul de a realiza o presiune asupra corpului, ajutând astfel circulaţia sângelui.“

Şi Serena Williams a dat replică în această dispută: „Cred că turneele de Grand Slam organizatorii au dreptul să facă ce vor. Cred că, dacă ar şti că la mijloc este sănătatea mea, ar fi de acord cu echipamentul. Voi găsi alte metode pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Când vine vorba de modă, nu vrei să fii recidivist“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite