Relaţia controversată dintre Elisabeta şi Prinţul Philip. Regina avea doar 13 ani când s-a îndrăgostit de el. Cum au reacţionat părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta şi-a adorat întotdeauna soţul, pe Prinţul Philip (Foto: Profimedia).
Regina Elisabeta şi-a adorat întotdeauna soţul, pe Prinţul Philip (Foto: Profimedia).

Relaţia dintre Regina Elisabeta şi prinţul Philip a  fost una cu suişuri şi coborâşuri, dar perechea a reuşit să supravieţuiască tuturor furtunilor şi să rămână bine sudată.  Şi după toţi aceşti ani împreună, cuplul regal încă fascinează milioane de oameni cu dragostea şi respectul pe care îl manifestă unul faţă de celălalt.

Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, s-au întâlnit pentru prima dată în 1939, când ea avea doar 13 ani. Potrivit verişoarei prinţului Philip, Lady Pamela Hicks, prinţesa Elisabeta a pus ochii pe Philip atunci când regele George al VI-lea şi regina mamă au dus-o pe ea şi pe sora ei la Colegiul Naval Dartmouth.

Aceasta a fost prima dată când viitoarea regină şi viitorul ei soţ s-au întâlnit: „Cred că prinţesa s-a îndrăgostit de el în acel moment”, spune Lady Hicks, al cărui tată a fost prezent la prima întâlnire, într-o înregistrare rară şi îl descrie pe tânărul de 18 ani, Philip, care la acea vreme era cadet la Dartmouth, ca „acest zeul grec absolut”.

Istoricul Robert Lacey explică modul în care regele George al VI-lea şi soţia sa, care se temeau de acest episod, au făcut-o pe Elizabeth să aştepte până la vârsta de 21 de ani înainte de a se logodi. „Ce părinte nu ar fi îngrijorat de o fiică care vrea să se căsătorească cu primul bărbat de care s-a îndrăgostit?”. Regele şi regina aveau nevoie ca fiica lor să înţeleagă că viitorul ei soţ avea să „asume aproape jumătate din povara monarhiei”.

Documentarul care redă povestea, Being the Queen, este regizat de câştigătorul Emmy, Tom Jennings, care a condus, de asemenea, specialul Diana: In Her Own Words din 201. În film se analizează, de asemenea, modul în care relaţia dintre Elizabeth şi Philip s-a dezvoltat de-a lungul anilor până la nunta din 1947.

Citeşte mai multe aici!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite