Regina Marii Britanii avertizează paparazzi să nu-şi bage nasul în treburile familiei regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina s-a săturat de paparazzi care agresează familia regală
Regina s-a săturat de paparazzi care agresează familia regală

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a trimis o scrisoare editorilor de ziare şi reviste din Marea Britanie prin care atrage atenţia asupra întruziunii paparazzilor în vieţile private ale membrilor casei regale britanice, informează dailymail.co.uk.

Potrivit ofiţerului de presă de la Palatul  Buckingham, scrisoarea Reginnei este "un răspuns pentru anii în care membrii casei regale au fost urmăriţi de fotoreporteri pe proprietatea privată a reginei".

Potrivit unor apropiaţi ai Casei Regale britanice, scrisoarea trimisă de suverană avgertizează că membrii familiei regale sunt gata să acţioneze în instanţă şi să sancţioneze prin căile legale orice demers prin care vor fi fotografiaţi când nu sunt în ipostaze oficiale, sub protecţia legii împotriva hărţuirii şi a dreptului la intimitate. Precedentul există deja. Prinţesa Caroline de Monaco a câştigat daune în valoare de 10.000 de euro după ce a dat în judecată o publicaţie britanică la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasburg.

"Membrii casei regale simt că au dreptul la intimitate atunci când derulează activităţi neoficiale", a spus purtătorul de cuvânt al prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii. "Ei recunosc existenţa interesului public, dar nu cred că acest drept justifică publicarea de fotografii din viaţa loc privată".

Familia regală nu are deloc o relaţie bună cu mass media, mai ales de la accidentul de maşină din 1997 în care a murit prinţesa Diana. Fiul cel mare al prinţesei, William, şi prietena sa Kate Middleton, au fost permanent în atenţia fotoreporterilor.

Conţinutul scrisorii Reginei adresate presei nu este cunoscut, documentul fiind însoţit de menţiunea "caracter personal, nu este destinat publicării".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite