Reacţii la Hollywood. Dezamăgire, teamă şi şoc printre staruri după victoria lui Donald Trump: „Este o zi ruşinoasă, lăsăm un tiran să ne dicteze cursul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lady Gaga, protestând în faţa victoriei electorale a lui Donald Trump FOTO AFP
Lady Gaga, protestând în faţa victoriei electorale a lui Donald Trump FOTO AFP

Rezultatele alegerilor din Statele Unite ale Americii au declanşat un val uriaş de reacţii în rândul celebrităţilor americane, care şi-au exprimat dezamăgirea după victoria înregistrată de republicanul Donald Trump prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele sociale.

Katy Perry, Madonna, Lady Gaga, Cher, Shakira, Ariana Grande şi Mick Jagger se numără printre vedetele care au reacţionat pe reţelele sociale cu mesaje care au alternat între şoc şi teamă, în ultimele ore ale numărătorii voturilor din Statele Unite, pe măsură ce devenea tot mai plauzibilă victoria republicanului Donald Trump.

Mulţi dintre susţinătorii lui Hillary Clinton, printre care Lena Dunham, Miley Cyrus, Barbara Stresand, Samuel L. Jackson şi Amy Schumer, au spus că vor părăsi Statele Unite ale Americii dacă Trump va fi ales.

Katy Perry, o susţinătoare declarată a lui Hillary Clinton, care se bucură de 94 de milioane de fani pe Twitter, a postat numeroase mesaje de încurajare:

„Nu vă aşezaţi încă! Nu plângeţi. Luaţi atitudine! Nu suntem o naţiune care să lase ura să o conducă!“, „Vine Revoluţia!“, „Nu vom fi niciodată reduşi la tăcere“.

Cântăreaţa a recunoscut în faţa susţinătorilor lui Clinton, adunaţi aseară la un eveniment din New York, că părinţii săi au votat pentru Donald Trump: „Ce ţară minunată este aceasta care ne dă libertatea de a ne exprima părerile diferite, opiniile, speranţele şi temerile! În această seară, părinţii mei au votat pentru Trump. Dar ştiţi ce? Noi vom continua să stăm la aceeaşi masă de Ziua Recunoştinţei. Acesta este momentul în care trebuie să ne amintim că ne iubim părinţii şi copii. Pot să dorm liniştită ştiind că cele două nepoate ale mele nu se vor considera niciodată altfel decât egale“.

Lady Gaga a postat şi ea pe Twitter mesajul: „Spune o rugăciune, America!“, iar în urma rezultatelor a organizat şi un protest împotriva prospătului preşedinte, în faţa clădirii Trump Tower, stând agăţată de un camion de salubritate cu o pancardă pe care scria „Love Trumps Hate“ (trad. - dragostea e mai presus de ură).

Madonna a publicat un mesaj în care le-a cerut americanilor să nu renunţe la speranţă, în ciuda victoriei lui Donald Trump: „Un nou foc a fost aprins. Noi nu ne dăm bătuţi niciodată. Noi nu ne predăm niciodată“.

Cher, cântăreaţă: „Mă simt de parcă trec printr-un deces în familie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Brexit-ul. Eram în Londra şi am văzut acest lucru întâmplându-se şi am încercat să le spun oamenilor că este acelaşi lucru. Trump este Brexit. Şi este cel mai ciudat lucru. De-a lungul vieţii mele au fost schimbaţi 12 preşedinţi, dar nu am văzut unul ca el şi înţeleg de ce lumea este îngrozită că va fi Preşedintele Statelor Unite.“

„Lumea nu va mai fi niciodată la fel. Îmi pare rău pentru cei tineri. Trump nu va fi niciodată mai mult decât o toaletă. Va trebui să părăsesc planeta“, a adăugat legendara cântăreaţă americană, referindu-se la o promisiune pe care le-a făcut-o fanilor ei de pe Twitter în eventualitatea în care Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale.

    

Mick Jagger: „Tocmai ce am văzut ştirile. Poate mă vor chema la inaugurare să cânt piesa „You Can’t Always Get What You Want“ (trad. – nu poţi avea mereu tot ce-ţi doreşti).

Ariana Grande: „Este absolut îngrozitor. Sunt în lacrimi.“

Lily Allen: „Astăzi este despre furie şi dezamăgire. Mâine ne vom lua ţara înapoi“

Muzicianul de jazz Antonio Sanchez a declarat: „Am devenit cetăţean american în urmă cu câteva săptămâni. M-am simţit mândru. Este foarte greu să mă mai simt mândru în acest moment“.

Chris Evans, actor: „Este o noapte ruşinoasă pentru America. Lăsăm un om care instigă la ură să conducă statul nostru minunat. Lăsăm un tiran să ne dicteze cursul. Sunt devastat.“

Kunal Nayyar, actor („The Big Bang Theory“): „Niciodată în cei 15 ani de când locuiesc în acestă ţară nu mi-a fost teamă cu felul în care arăt. #imigrant“

Alte vedete şi-au exprimat îngrijorarea pe Twitter când în urma numărării voturilor, balanţa începea să încline în favoarea lui Trump.

Shakira i-a îndemnat marţi seară pe alegătorii americani, pentru ultima oară, înainte de închiderea urnelor, să voteze pentru Hillary Clinton: „Alegeţi speranţa. Alegeţi speranţa. Alegeţi SPERANŢA! Sunt alături de Hillary“.

Eva Longoria: „Ce se întâmplă???“

Jessica Chastain, actriţă („Marţianul“, „Interstellar“): „Partea bună este că de acum înainte nu ne mai putem preface că suntem împotriva rasismului şi a sexismului. Întrebarea este, ce facem acum?“

Mandy Moore, actriţă („A walk to remember“, „Chasing Liberty“): „Simt că îmi ies din minţi în acest moment. Nu pot să cred ce se întâmplă.“

Shailene Woodley, actriţă (seria „Divergent“): „Revoluţia este aici“.

Paris Jackson: „Îmi este cu adevărat foarte teamă pentru toate femeile, membrii comunităţii LGBTQ şi imigranţi. Faptul că cei mai mulţi dintre noi nu se mai simt în siguranţă este mai mult decât îngrijorător“

Ellen DeGeneres: „Hillary Clinton, oricum s-ar termina această seară, sunt mândră de tine şi sunt onorată să-ţi fiu prietenă.“

Seth MacFarlane, creatorul unor îndrăgite seriale TV animate, precum „Family Guy“ şi „American Dad!“: „Unii nu l-au plăcut pe Bush. Unii nu l-au plăcut pe Obama. Dar acum este diferit. Uitaţi de preferinţe. Mulţi dintre noi se tem acum. Acest lucru este o noutate“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite