Prinţul William anulează o vizită la o fermă din Belize din cauza sătenilor: „Nu vrem să aterizeze pe pământul nostru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Prinţul William şi soţia sa Kate au anulat o vizită prevăzută pentru acest weekend la o fermă de cacao din Belize, prima etapă a turneului lor în Caraibe, din cauza unui "subiect sensibil" legat de populaţia locală, au indicat sâmbătă serviciile lor, scrie AFP.

Cuplul trebuia să viziteze această fermă din satul Indian Creek, duminică, dar aceasta a fost anulată.

"Putem confirma că din cauza unor probleme sensibile care implică comunitatea din Indian Creek, vizita a fost mutată într-o altă locaţie. Detalii suplimentare vor fi furnizate în timp util", a precizat purtătoarea de cuvânt a Palatului Kensington.

Indian Creek este în conflict cu privire la o proprietate în litigiu cu Flora and Fauna International, o organizaţie caritabilă al cărei sponsor este prinţul William. Locuitorii s-au opus, de asemenea, ca elicopterul cuplului regal să aterizeze pe terenul de fotbal din sat, potrivit tabloidului Daily Mail.

"Nu vrem ca ei să aterizeze pe pământul nostru, acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem. Ei ar putea ateriza oriunde, dar nu pe pământul nostru", a declarat preşedintele Indian Creek Village, Sebastian Shol, citat de Daily Mail.

În afară de Belize, prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, şi Kate vor călători în Jamaica şi Bahamas în acest turneu oficial de o săptămână, care începe sâmbătă şi este organizat pentru a marca Jubileul Reginei Elisabeta II, care sărbătoreşte în 2022 cei 70 de ani de domnie.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite