Prinţul Philip prezintă scuze după accidentul rutier în care a rănit o femeie: „Sunt cuprins de remuşcări“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Philip (97 de ani), consortul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (92 de ani) i-a cerut scuze, printr-o scrisoare, femeii pe care a rănit-o în urma unui accident rutier şi mărturiseşte că  soarele orbitor l-a împiedicat să vadă maşina căreia ar fi trebuit să-i dea prioritate, la ieşirea de pe o alee într-un drum public.

Prinţul Philip a declarat că îi pare foarte rău că a rănit o femeie într-un accident rutier, în urmă cu zece zile, scrie Sunday Mirror, citat de news.ro. 

Ziarul a publicat o scrisoare trimisă de Philip Emmei Fairweather, o pasageră de la bordul atimobilului Kia cu care prinţul a intrat în coliziune în timp ce se afla la volanul unui automobil Land Rover.

„Aş vrea să ştiţi cât de rău îmi pare pentru rolul meu în accident”, se arată în scrisoare.

„Nu am văzut maşina venind şi sunt cuprins de remuşcări pentru consecinţe“, a notat prinţul Philip care a explicat că „în condiţii normale“ nu ar fi avut „nicio dificultate“ să observe traficul, însă „soarele strălucea jos deasupra drumului principal“.

„De atunci am aflat că aţi suferit o fractură a mâinii. Sunt profund îndurerat în legătură la această vătămare. Vă doresc o recuperare rapidă în urma unei experienţe foarte dureroase“, se arată în scrisoarea semnată de ducele de Edinburgh cu cerneală albastră.

   

Imagine indisponibilă

Prinţul Philip FOTO Guliver/Getty Images 

Accidentul a avut loc la 17 ianuarie, în apropierea domeniului regal Sandringham, unde Elizabeth şi Philip petrec cea mai mare parte a iernii.

Puternicul automobil Land Rover Freelander pe care-l conducea prinţul ieşea de pe o alee a domeniului şi intra pe un drum, atunci când a intrat în coliziune cu Kia şi s-a răsturnat. Prinţul a scăpat nevătămat din accident.

Conducătoarea automobilului marca Kia s-a tăiat la genunchi, pasagera Emma Fairweather a suferit o fractură la încheietura unei mâini, iar un bebluş care se afla în spate nu a fost rănit.

Emma Fairweather s-a plâns săptămâna trecută, în Sunday Mirror, că nu a primit scuze din partea prinţului: „Sunt norocoasă să fiu în viaţă şi nici măcar nu mi-a cerut scuze. A fost un moment atât de traumatizant şi dureros, m-aş fi aşteptat la mai mult de la familia regală“. 

Ea a dezvăluit totuşi că a primit un telefon de la un poliţist pentru a-i trimite un mesaj. Dar, după părerea ei, mesajul nu avea sens. „Mi-a spus: «Regina şi Ducele de Edinburgh ar dori să vă transmită salutări». Aceasta nu este o scuză şi nici măcar o urare de bine“, a adăugat femeia. 

De asemenea, accidentul provocat de soţul Reginei Elisabeta a Marii Britanii a dat naştere unei dezbateri în care se ridică întrebarea dacă o persoană de vârstă înaintată ar trebui să-şi păstreze dreptul de a şofa. 

Mulţi britanici s-au declarat înfuriaţi după ce, la două zile după accident, Ducele de Edinburgh a fost văzut la volanul unui Land Rover nou, de această dată fără centură

Jurnalistul Jeremy Clarkson, fost co-prezentator al emsiiunii Top Gear, a semnat un editorial în The Sun în care cere ca prinţul consort să predea permisul auto: „Ei bine, mă bucur că nu a păţit nimeni nimic, dar mă tem că reacţia justă ar fi: «Ce naiba mai caută un om de 97 de ani la volan?» Da, diverse grupuri ne spun că şoferii mai în vârstă conduc mai bine decât «tinerii», dar nu sunt sigur de asta. Regina e înţeleaptă. Nu a greşit niciodată la volan. Să sperăm că va ţine cont de asta şi că va trimite permisul de conducere al soţului ei înapoi în Swansea“. 

Prinţul, în vârstă de 97 de ani, cuniscut prin temperamentul său combativ şi umorul său coroziv, s-a retras din funcţiile publice din august 2017.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite