Prinţul Charles, infectat cu coronavirus, a ieşit din izolare după o săptămână: anunţul făcut de casa regală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, care a fost testat pozitiv la Covid-19, a ieşit din autoizolare după numai şapte zile. Starea sa de sănătate este bună, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

Clarence House, reşedinţa oficială a Prinţului de Wales, a anunţat că Charles îşi va relua activitatea şi va participa la întruniri oficiale, unde va respecta regulamentele medicale stipulate prin hotărâri guvernamentale.

Clarence House (reşedinţa oficială a prinţului, n.r.) confirmă astăzi că, după ce a fost consultat de medic, prinţul de Wales a ieşit din autoizolare“, a fost mesajul transmis.

Soţia lui, Camilla, ducesă de Cornwall, care a fost testată negativ la Covid-19, va rămâne în autoizolare până la sfârşitul acestei săptămâni.

În toată această perioadă, Prinţul Charles a stat în autoizolare la Birkhall, o reşedinţă de pe domeniul regal Balmoral. A avut simptome uşoare, starea sa de sănătate generală a fost bună şi a lucrat de acasă.

De asemenea, potrivit Daily Mail, prinţul Charles a fost „vizitat“ zilnic de veveriţe roşcate, singurele care i-au ţinut companie. „Prinţul a ţinut tot timpul nuci pe biroul său pe care le folosea pentru a hrăni veveriţele roşcate care veneau până la uşa lui“, a declarat o sursă pentru tabloidul britanic. „Se simte bine, iar apropierea de natură este o sursă importantă de linişte şi confort pentru prinţ“, a adăugat sursa. 

Prinţul Charles, vizitat de veveriţe şi în 2018 FOTO PA

image

Când s-a văzut ultima dată cu regina Elisabeta

Prinţul moştenitor a avut o ultimă întâlnire cu mama lui, regina Elisabeta (93 de ani), pe 12 martie, la Palatul Buckingham. Doctorul personal al prinţului de Wales este convins că el a devenit contagios începând cu 13 martie, la 24 de ore de când şi-a vizitat mama, potrivit Daily Mail. 

„Majestatea Sa Regina Elisabeta se află într-o stare bună de sănătate. Suverana şi prinţul de Wales au avut o ultimă întâlnire, de scurtă durată, în dimineaţa zilei de 12 martie şi urmează acum toate recomandările medicale“, a transmis un reprezentant al casei regale. 

Prinţul Charles s-a întâlnit cu regina Elisabeta pe 9 martie, iar ultima întâlnire au avut-o pe 12 martie FOTO Facebook The Royal Family 

image

Pe 19 martie, suverana părăsea Palatul Buckingham pentru a se muta împreună cu prinţul consort Philip (98 de ani) la Castelul Windsor, reşedinţa sa regală situată la vest de Londra, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus.

„Este posibil ca regina să rămână acolo şi după perioada Paştelui“, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al Palatului Buckingham. Regina Elisabeta a rămas în grija a doar opt angajaţi ai Palatului, în timp ce alţi 100 au fost trimişi acasă, ca măsură de prevenţie împotriva pandemiei de coronavirus. 

De acum, nici membrii cei mai apropiaţi ai familiei nu mai au voie să o viziteze pe suverană. „În mod evident, cel mai bine este să păstreze distanţa. Cu cât sunt mai puţin în contact unii cu alţii, cu atât mai bine, având în vedere vârsta înaintată a reginei. Este o persoană vulnerabilă“, a declarat o sursă din interiorul Palatului.

 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite