Povestea de viață a lui Iulian Nunucă, câștigătorul Vocea României. „N-am mâncat nimic, doar ca să ajung aici” VIDEO

0
Publicat:

Iulian Nunucă, câștigătorul de la Vocea României, se mândrește că provine din comunitatea romă. „Sunt țigan și nu fug de asta“, spune el. Tânărul a ales să meargă pe un alt drum decât cel pe care și-ar fi dorit familia lui.

Iulian Nunucă în duet cu Tudor Chirilă FOTO ProTv
Iulian Nunucă în duet cu Tudor Chirilă FOTO ProTv

Iulian Nunucă are 18 ani, este din satul Moțca, de lângă Pașcani, Iași, și provine dintr-o familie de țigani lăutari, lucru de care tânărul este foarte mândru. 

„De mic copil așa de tare mi-am dorit să fiu pe scena asta. Îmi imaginam cum se întorc toate scaunele… E visul meu“, a spus tânărul la audițiile pe nevăzute. Tatăl și bunicul lui au fost lăutari, dar Iulian a ales să meargă pe alt drum.

„N-am mâncat nimic, doar ca să strâng bani și să ajung aici. Nu mă văd făcând altceva, dacă fac altceva pot să nu mai exist”, mărturisea Iulian Nunucă.

Eu m-am regăsit în muzca pop, în muzica clasică, dar n-aș putea să spun că sunt diferit, până la urmă sunt țigan și nu fug de asta. Eu mă mândresc cu toată inima că sunt țigan, pentru că noi avem tradiții frumoase, avem o familie frumoasă. Sunt diferit prin faptul că am ales să fac altceva decât ceea ce ei și-au propus“, spune câștigătorul de la Vocea României.

La început nu am fost de acord și voiam să-l ajut cu ceva, dar nu mă pricepeam la muzica pe care o cânta el. Acum, în schimb, sunt foarte bucuros de ceea ce cântă el. Dacă n-ar fi copilul meu și l-aș fi auzit undeva, aș ținti foarte sus cu el“, a declarat tatăl lui la audiții.

A făcut sacrificii pentru a-și urma visul

Tânărul nu a avut o copilărie ușoară și a făcut multe sacrificii pentru a-și urma visul de a face muzică.

Când eram mic, cântam piese Celine Dion. Tata nu înțelegea, voia să mă îndrept spre muzica lăutărească. Îl rugam să-mi dea bani pentru orele de canto, iar el chiar nu înțelegea că aceste ore mă ajută. N-am mâncat nimic, doar ca să strâng bani și să ajung aici. Nu mă văd făcând altceva, dacă fac altceva pot să nu mai exist“, mărturisea tânărul în finală.

În semifinală, Iulian Nunucă a cântat alături de Tudor Chirilă piesa „18 ani“, însă tânărul a spus că, deși are fix 18 ani, nu se poate identifica cu versurile optimiste „Sunt nebun, iubesc și nu am bani“, întrucât viața sa până la această vârstă nu a fost deloc ușoară.

Odată, la un Crăciun, i-am spus mamei: <Mamă, știi ce-mi doresc de la Moș Crăciun? Îmi doresc un sac de făină și un sac de cartofi>. Poate au fost Crăciunuri când nu am avut ce pune pe masă, dar m-am bucurat de tot ce mi-a dat Dumnezeu, iar Dumnezeu apoi mi-a dat și mai mult“, a spus cu emoție Iulian în finală.

„N-a avut o copilărie ușoară, dar nu vrea să vorbească despre asta. Are o demnitate a lui“, declara Tudor Chirilă.

„Am crezut că sunt doi sau trei oameni pe scenă”

Concurentul lui Tudor Chirilă și-a demonstrat calitățile vocale de excepție la Vocea României, trecând prin stiluri diverse, de la operă la muzică lăutărească, și a fost desemnat de telespectatori câștigătorul trofeului „Vocea României“ și al premiului de 100.000 de euro.

Duetul lui Iulian cu soprana Irina Baianț, pe melodia „Hallelujah“, a lui Leonard Cohen, i-a adus concurentului aplauze la scenă deschisă. 

Încă de la audițiile pe nevăzute, Iulian Nunucă (18 ani) i-a cucerit pe antrenori, când a făcut show „ascuns“ în spatele unei cortine. Versatilitatea vocală a concurentului i-a făcut pe antrenori să creadă că pe scenă sunt două sau trei persoane, însă surpriza a venit la final, când au descoperit că este vorba de același artist.

Eu am crezut că sunt doi sau trei oameni pe scenă. Sunt uimit și surprins extrem de plăcut de versatilitatea vocii tale“, a spus Tudor Chirilă.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite