Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead, a murit, marţi, la vârsta de 61 de ani, potrivit unui anunţ recent făcut de prietenul şi fostul său coleg de trupă, chitaristul Eddie Clarke. Toboşarul era bolnav de mai mult timp.

„Dragul meu prieten şi frate a trecut în nefiinţă noaptea trecută (marţi - n.red.). Era bolnav de ceva vreme, dar asta nu a făcut lucrurile mai uşoare. Îl ştiu pe Phil de când aveam 21 de ani şi avea un caracter deosebit. Din fericire, am realizat împreună piese fantastice şi am multe amintiri care mă leagă de el. Odihneşte-te în pace, Phil “, a scris Eddie Clarke, miercuri, pe contul său personal de Facebook.

Phil Taylor a devenit toboşarul trupei Motörhead în anul 1975, când l-a înlocuit pe Lucas Fox. În 1984, artistul a părăsit formaţia, pentru a reveni pe scenă alături de colegii săi trei ani mai târziu. Însă în timpul înregistrărilor pentru albumul „March or Die“, în 1992, Taylor a fost dat afară din trupă, pentru că nu a reuşit să înveţe să cânte piesa „I Ain’Tt No Nice Guy“. De această dată, despărţirea de Motörhead a fost definitivă, deşi toboşarul a mai cântat alături de trupa britanică cu diverse ocazii.

Phil Taylor şi-a adus contribuţia la cele mai importante albume din cariera formaţiei Motorhead, printre care amintim: „Overkill“, „Bomber“ şi „Ace of Spades“.

Phil Taylor a susţinut ultimul concert alături de Motörhead în luna martie a anului trecut.

De la înfiinţarea trupei, în 1975, de către Lemmy Kilmister, Motörhead a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor, la nivel mondial.

După lansarea albumelor „Overkill", „Bomber", „Ace Of Spades" şi „No Sleep 'Til Hammersmith", Motörhead a devenit cea mai populară şi apreciată trupă rock din Marea Britanie şi nu numai.

Talentul le-a fost apreciat şi recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: în 1980, trupa a câştigat discul de argint pentru albumul „Bomber“, în 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul „1916“, iar în 2001, a primit discul de aur pentru piesa „The Game“. Printre hiturile trupei se numără „Ace of Spades“, „Killed By Death“ şi „Born To Raise Hell“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite