Paula Chirilă, actriţă: „Nu trebuie să uităm să râdem“

0
0
Paula Chirilă
Paula Chirilă

Actriţa din trupa Distractis se împarte între carieră şi viaţa de familie, dar alocă timp şi pentru toate cele opt femei din ea: fiica, mama, soţia, prietena, iubita, gospodina, curtezana şi artista. Trupa Distractis şi Paula Chirilă (36 de ani) pregătesc un nou show cu umor bun la TVR 1. Până la debutul emisiunii, actriţa profită din plin de timpul petrecut alături de cei dragi.

„Adevărul": Cum decurge un weekend pentru tine?

Paula Chirilă: În weekend, încerc să le împac şi să le împlinesc pe toate din mine: fiica, mama, soţia, prietena şi iubita, gospodina, curtezana, dar şi artista. Cam mare înghesuiala, nu-i aşa? Dacă aş fi un produs dintr-un spot publicitar, reclama ar suna cam aşa: „Paula Chirilă: 8 în 1, formula îmbunătăţită. Cu un parfum senzual şi seducător". Hmm, clişeistic şi uşor penibil. O să mai lucrez la ea... (zâmbeşte).

Când balanţa înclină mult în favoarea jobului, iar timpul liber e foarte puţin, devine meseria pe care ai ales-o o povară?

Niciodată, cu o singură condiţie: să-ţi placă ceea ce faci!

Ştiu că petreci mult timp cu fetiţa ta, Carla Sofia. Cum decurge o zi alături de ea?

Cât spaţiu aveţi alocat pentru răspunsul la această întrebare? Pentru că facem o mulţime de lucruri împreună! Trezit, mârâit, schimbat scutec, fandosit, jucat şi tăvălit plus gâdilat printre perne de ne sar fulgii, păpat lăpticul, apoi joacă cât cuprinde, schimbat scutec iar, păpat o gustărică, plimbare şi joacă, papa de prânz, încă un pic de joacă, cântat şi dansat, dacă încape mai citim şi câteva poveşti sau una de vreo zece ori, după caz (a se citi toane), apoi nani-nani şi... o luăm de la capăt până vine seara şi cădem amândouă epuizate de atâta fericire adunată sub gene.

Carla Sofia, minunea care i-a schimbat viaţa

Carla Sofia, minunea care i-a schimbat viaţa

Te ajută cineva sau faci totul singură?

Din fericire, am tot sprijinul familiei, soţul meu se implică foarte mult, la fel ca şi mama mea, care şi-a luat foarte în serios rolul de bunică. Sunt o norocoasă şi îi iubesc din toată inima!

Ai avut momente în care ai simţit că nu mai faci faţă sau, dimpotrivă, eşti o persoană norocoasă pe capul căreia nu se îngrămădesc foarte multe?     

Ca toată lumea, bănuiesc, am avut momente bune, dar şi mai puţin bune în viaţă. Momente în care simţeam că pur şi simplu cele 24 de ore nu-mi ajung, dar şi momente în care credeam că voi rămâne înţepenită de atâta stat. Aproape toţi avem o mulţime de responsabilităţi, important este să învăţăm din greşeli şi să fim organizaţi.

Cât timp îţi acorzi ţie? 

Nu-mi mai acord atât de mult timp ca înainte pentru tehnicile de înfrumuseţare şi îi mulţumesc micuţei mele că m-a făcut mai eficientă. Dacă înainte îmi trebuiau cel puţin două-trei ore ca să mă pregătesc pentru a ieşi din casă, acum timpul pentru machiaj şi aranjat a scăzut dramatic. Calitatea produsului finit a rămas constantă, însă. Sau poate pur şi simplu mă simt din ce în ce mai bine în pielea mea.

Ce-ţi place să faci în timpul liber?

Să nu fac nimic, să dorm, să mănânc, să citesc, să văd un film bun, să învăţ ceva nou. Nu neapărat în ordinea asta.

În general, unde preferi să petreci sfârşitul de săptămână: în Bucureşti sau preferi micile „evadări"? Dar concediul?   

De mici evadări încă nu poate fi vorba dacă o includem şi pe fetiţa mea. Şi am şi o vorbă pentru asta: „Eu, când plec, parcă mă mut". Aşa că rămâne varianta cu Bucureştiul. Cât despre concediu, el trebuie să fie neapărat la mare. Pur şi simplu ador marea.

Vara, băile de soare sunt la ordinea zilei în familia Paulei  Foto: arhivă personală

Vara, băile de soare sunt la ordinea zilei în familia Paulei  p Foto: arhivă personală

În ce loc din ţară te-ai simţit cel mai bine? Dar în străinătate?  

Sunt atâtea locuri din ţară în care m-am simţit minunat până acum, că ar fi nedrept pentru celelalte să pomenesc numai unul. La mare, la munte, la o cabană pe Valea Oltului, la Băişoara, la Cârlibaba, la Cluj, Iaşi, Braşov, Sibiu, Sinaia. Cât despre străinătate, mi-e foarte dificil să aleg, dar cel mai mult mi-a plăcut în Spania, în Palma de Mallorca şi Tenerife, şi în Maldive. Plaja albă din Maldive e aproape ireal de frumoasă.

Cu Distractis „la atac"...

Cum a fost despărţirea de Pro TV?

Orice despărţire este sau poate deveni, la un moment dat, regretabilă pentru una sau pentru ambele părţi implicate. Experienţa mi-a dovedit însă că trebuie să te uiţi înapoi doar ca să te asiguri că ai lăsat o portiţă deschisă şi un loc de „bună ziua". În rest, cu toată viteza înainte!

Ce pregăteşte trupa Distractis? Ce noutăţi aduceţi ?

Pregătim publicului o emisiune nou-nouţă şi, cred eu, extrem de amuzantă. Mi-aş fi dorit să pot oferi mai multe detalii despre formă, însă ceea ce pot dezvălui este că fondul rămâne constant: simţul umorului. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce întotdeauna se doreşte sau se aşteaptă cu orice preţ ceva nou ? De ce se presupune că „reţeta veche", însă funcţională, care a confirmat şi rezistat de-a lungul timpului, nu mai e bună şi trebuie să uităm de ea? „Toate-s vechi şi nouă toate...", scria un romantic şi nu îndrăznesc să-l contrazic; iar istoria recentă ne tot confirmă asta. Din păcate, ne tot împiedicăm de forme şi detalii fără importanţă şi uităm ceea ce contează de fapt. Că nu trebuie să uităm să râdem.

Paula şi Carla Sofia adoră să se joace în apă  Foto: arhivă personală

Paula şi Carla Sofia adoră să se joace în apă p Foto: arhivă personală

În paralel, ai alte proiecte legate de teatru sau film?

Da, joc la Teatrul de Artă Bucureşti în spectacolul „Un bărbat şi mai multe femei", de Leonid Zorin, o comedie la care am avut o reacţie extrem de favorabilă din partea publicului din ce în ce mai numeros la spectacolele noastre. Pe lângă asta, am primit şi câteva propuneri, unele chiar interesante, de teatru, dar şi de film. Sper să iasă din stadiul de proiect şi să se concretizeze anul acesta, chiar dacă e unul de criză.

"Dacă aş fi un produs dintr-un spot publicitar, reclama ar suna cam aşa: „Paula Chirilă: 8 în 1, formula îmbunătăţită. Cu un parfum senzual şi seducător.''

"Dacă înainte îmi trebuiau cel puţin două-trei ore ca să mă pregătesc pentru a ieşi din casă, acum timpul pentru machiaj şi aranjat a scăzut dramatic.''

Una din două

Munte sau mare?  Mare.
„Seinfeld" sau „Familia Bundy"? „Seinfeld".
Teatru sau film?  Teatru.
Cluj sau Bucureşti? Bucureşti.
Shopping sau plimbare? Plimbare.
 Internet sau lectură? Lectura pe internet.
Club sau cafenea? Cafenea.
Un copil sau mai mulţi? Mai muuulţi!
Avion sau maşină? Avion.
Tocuri sau balerini? Tocuri.

 CV            

- Eva de la „Canalul de ştiri"

- Numele : Paula Chirilă
- Data şi locul naşterii: 21 iunie 1975, Iaşi.
- Starea civilă: căsătorită cu scenaristul clujean Marius Aciu, au o fetiţă, Carla Sofia, în vârstă de aproape 2 ani.
- Studiile şi cariera:
- A absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi, promoţia 1998.
- Şi-a făcut debutul în anul 1998, la Teatrul din Oradea, în „Bărbierul din Sevillia".
- A făcut parte din echipele unor show-uri TV de divertisment: „Divertis mall" şi „Canalul de ştiri", în rolul Evei, (Antena 1), „Land of Jokes" (Pro TV),  „Dis-de-seară" (TVR 1).
- Pe marele ecran, a debutat cu rolul Anei, în filmul „Margo" (2006), regizat de Ioan Cărmăzan.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite