Mugur Mihăescu, actor: „Când mi se pune pata, mă sui în maşină şi merg cu valul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La mare cu fetele (fiica sa – Ivona şi soţia – Rodica)
La mare cu fetele (fiica sa – Ivona şi soţia – Rodica)

Nu-i place să-şi plănuiască vacanţele, cum nu-i place să fie limitat de un program fix. Ar vrea să zboare în spaţiu, dar până acolo se limitează la Australia, Noua Zeelandă şi Africa.

Diferenţa dintre actorul Mugur Mihăescu şi omul din spatele camerelor este exact aşa cum o descrie chiar el: „una de la cer la pământ". Mă aşteptam să întâlnesc un personaj pus pe şotii şi dezinvolt, însă m-am trezit în faţa unui domn serios şi calculat. Fiecare răspuns părea să fie bine gândit, cântărit şi întors pe toate părţile înainte de a ieşi la lumină. Spune că este spontan şi că urăşte programul prestabilit, dar atunci când vine vorba de viaţa sa personală este foarte „zgârcit" cu poveştile. E persoana care nu are regrete când se uită înapoi. Crede că suntem meniţi ca specie să ne depăşim propriile limite şi că trebuie să cunoaştem necunoscutul.

„Weekend Adevărul":  De când s-a terminat capitolul Vacanţa Mare, aţi rărit apariţiile TV. Cum staţi cu timpul liber?

Mugur Mihăescu: Am foarte mult timp liber, pentru că afacerile le-am pus la punct, merg, mi le conduce fratele meu, mă rog... ce e de condus. Şi cum am foarte mult timp liber m-am gândit să mă implic în nişte lucruri care ţin de societate, sociale.

Cu ce vă place să vă ocupaţi timpul liber?

Îmi place să merg la pescuit, îmi place şi golful, dar mai puţin în ultima vreme pentru că este prea cald ca să ieşi la golf (râde). Şi cum stau bine cu timpul liber m-am apucat să dezvolt o altă afacere, împreună cu frate-miu.

Ce afacere?

Nu pot să spun acum pentru că nu i-am dat drumul. Aşa e în afaceri. Mai întâi să o dospim şi pe urmă vorbim.

Credeţi că există vacanţa ideală? Cum ar arăta ea, pentru dumneavoastră?

Pentru fiecare trebuie să existe. Eu am petrecut atât de multe vacanţe frumoase încât nu mai ştiu care este cea ideală. În plus, la cei 45 de ani şi un pic pe care îi am acum, faţă de o vacanţă la 25 de ani, care atunci mi se părea ideală, nu ştiu exact ce să spun. Acum o vacanţă ideală ar însemna ca fetele să fie la mare (n.r. - soţia şi fiica sa). Ivona, fiică-mea, să fie cu prietenul până la 11.00 seara, noi să stăm să ne bronzăm. Dimineaţa eu să mă duc la pescuit, ele să se ducă la parcul de distracţii, adică să îmbinăm hobby-urile fiecăruia şi să fim în familie.

În vacanţă în Tenerife

Dintre toate vacanţele frumoase de până acum, care a fost cea mai reuşită?

Nu pot alege una. Toate au fost frumoase. Toate s-au potrivit pe vârstă. N-am avut vacanţe nereuşite, chiar dacă am avut întâmplări de am rămas în pană cu maşina prin Italia pe data de 1 ianuarie acum îmi amintesc cu plăcere de peripeţia aia. Toate sunt frumoase mai ales când ai prieteni mişto lângă tine, asta contează cel mai mult, când ai gaşcă. Am avut vacanţe fabuloase la Cancún, la Rio, astea proaspete, dar au mai fost vacanţele de la Costineşti, imbatabile, vacanţele de la Eforie Sud, unele dintre ele... (râde).

Vă plănuiţi din timp vacanţa?

Nu. Mie dacă acum mi se pune pata, mă sui în maşină şi plec, merg cu valul.

Spuneaţi că sunteţi pasionat de pescuit. Ştiu că este o pasiune de când eraţi mic care a fost moştenită de la tatăl dumneavoastră. Cam cât de des puneţi mâna pe undiţă şi plecaţi?

Păi uite, ieri am venit din Deltă, mâine plec iar. Socoteşte şi tu (râde). Pot spune că mereu. Stau cu undiţele în portbagaj.

Există un lucru pe care îl făceaţi atunci în vacanţă, dar pe care nu vi-l mai „permiteţi" acum, din lipsă de timp sau de chef?

Da, dar nu din lipsă de timp, ci din prea multă abundenţă de ani. Nu cred că mi-ar mai permite anii să hălăduiesc ca atunci. Acum am familie, copil. Spre exemplu, am renunţat la dormitul pe căsuţe (râde), în rest nu există nimic special ce n-aş mai face eu acum, la anii mei.

Dacă mâine vi s-ar spune că puteţi să plecaţi oriunde în vacanţă, unde aţi vrea să mergeţi?

Aş vrea să văd întreg Universul, aş pleca în spaţiu pe loc. Asta simt că e menirea noastră ca rasă, să cunoaştem ce e dincolo de limite. Şi dacă ar fi să mă limitez la Pământ, m-aş duce în Australia, în Noua Zeelandă şi-n Africa de Sud. Astea sunt locurile care mi-au scăpat.

În vacanţă în Tenerife

Etalându-și „prada“ și aptitudinile de pescar



Există un lucru la care n-aţi putea renunţa nici măcar în concediu?

Nu sunt atât de tipicar încât să am astfel de lucruri. Atât timp cât mă simt bine cu prietenii, pot să renunţ la orice. Dacă n-am ceva împrumut, dacă îmi lipseşte ceva, cumpăr. Şi atunci când mă duc în concediu găsesc eu timp şi să dau o dau o dată cu crosa în minge, dar dacă nu, nu e timpul pierdut. Sunt răbdător de felul meu.

„Costineştiul mi-a dat viaţă"

Ce nu vă place să faceţi când sunteţi în vacanţă?

Să am program. Toată viaţa mea am urât programul. Pentru că asta îţi impune să faci ceva într-un interval de timp stabilit, chiar dacă munceşti, chiar dacă te distrezi. Ori poate în intervalul ăsta de timp nu performezi bine în nimic, nici în distracţie, nici în muncă. N-am suportat niciodată programul prestabilit. Mi
l-am făcut eu mereu. Când era de muncă, munceam şi câte 16-17 ore pe zi, când filmam, de exemplu. Dacă e să vină cineva să-mi spună că anul ăsta voi munci de la 8 dimineaţa la 4 seara, cred că mor.

A fost şi acesta un motiv pentru care v-aţi îndreptat spre actorie?

Nu. Asta s-a întâmplat.

Când v-aţi dat seama că aveţi înclinaţii artistice?

Niciodată. Am ajuns întâmplător să joc, pentru vacanţele de la Costineşti. Costineştiul mi-a dat viaţă şi vacanţele studenţiei.

Adică?

Iubeam atât de mult marea şi ne doream atât de mult să rămânem în vacanţă la mare, încât făceam şi pe dracu'-n patru numai să mai rămânem. Cum? Cântând la chitară, spunând câte o poantă. Când am văzut că lumea se strânge, am început şi noi să strângem bani cu şepcuţa, am început să scriem. Dimineaţa când ne trezeam, adică la 1 după-amiază, că atunci e dimineaţă la mare, până pe la 2-3 ne dregeam şi de la 3 până pe la 6-7 stăteam şi scriam.
Aşa a luat fiinţă şi Vacanţa Mare.

Vă mai amintiţi cum era studentul Mugur Mihăescu şi cum erau vacanţele lui?

Da. În anul întâi era un student care ar fi vrut să se specializeze în calculatoare, mânca matematică şi fizică pe pâine, până ce au apărut discipline foarte interesante pentru un cursant în calculatoare, cum ar fi organe de maşini, rezistenţa materialelor, rahaturi din astea care m-au scârbit profund. Şi veneam totuşi dintr-un mediu academic destul de interesant structurat. Am fost în liceu într-o clasă specială care avea libertate în alegerea materiilor de studiu şi chiar a profesorilor. Şi dacă la facultate ajunsesem să le spun profesorilor că nu am ce să caut la cursurile lor pentru că sunt nişte indivizi plătiţi aiurea... nu m-am simţit prea bine. Am luat examenele de calculatoare cu 10 şi mi-am băgat picioarele. Am plecat la mare. Am zis că eu vreau să fac Facultatea de calculatoare, nu alte rahaturi care sunt într-o programă cretină de învăţământ. Iar vacanţele mele erau ca ale oricărui student sărac de pe vremea aia. Cântam la chitară, spuneam glume, mergeam la Costineşti, lumea din mediul studenţesc deja începea să ne cunoască. Stăteam toată vara la mare, începând de pe 15 sau 16 iulie, când terminam şcoala, până pe 15 septembrie, când o începeam. Stăteam câte 20 în căsuţă sau dormeam pe câmp sau pe plajă. Aveam 15 lei pe zi ca să ne luam gogoşi şi bere, strângeam borcanele să ne luam garanţia la halbele de bere. Erau vacanţe fără griji, fără să te gândeşti la ce vei vrea să faci.

"Ne doream atât de mult să rămânem în vacanţă la mare, încât făceam şi pe dracu'-n patru numai să mai rămânem.''

Una din două

- Mare sau munte? Mare.
- Vară sau iarnă? Vară.
- Bucureşti sau provincie? Amândouă.
- România sau străinătate? Amândouă.
- Câini sau pisici? Câini.
- Inginer sau actor? Amândouă.
- Elegant sau sport? Amândouă.
- Cu maşina sau pe jos? Cu amândouă.
- Leana sau Garcea? Niciunul, fir-ar ai dracului!
- Politică sau televiziune? Asta e grea. Pic Bac-ul dacă nu răspund?
- Cină la restaurant sau masă în familie? Restaurant.
- Vin sau bere? Whiskey sau coniac.
- Blonde sau brune? Roşcate sau şatene?

CV

- Om de afaceri
- Numele:Mugur Mihăescu
- Data şi locul naşterii:2 iunie 1967, comuna Goicea, judeţul Dolj
- Starea civilă:Căsătorit, un copil
- Studiile şi cariera:
- Liceul „Nicolae Bălcescu" Craiova, profil matematică-fizică,
- Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, Bucureşti
- Din 1998 până în 2009, actor în Vacanţa Mare. Din 2009 se ocupă de afaceri: imobiliare şi un irish pub în Centrul Vechi al Bucureştiului
- Locuieşte în: Pipera

Etalându-și „prada“ și aptitudinile de pescar
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite