Motivul sfâșietor pentru care Sinead O'Connor a decis să se tundă scurt. „Ne prezenta ca fiica frumoasă și fiica urâtă”

0
Publicat:

Într-un interviu din 2017 realizat de Dr. Phil, cântăreața irlandeză Sinead O'Connor a dezvăluia motivul sfâșietor pentru care a optat pentru prima dată să se tundă scurt, scrie pagesix.com.

Se întâmpla în copilărie, în vremea în care locuia în Dublin.

„Când eram copii, sora mea avea un păr roșcat frumos, un păr roșcat glorios. De aceea eram geloasă pe ea", povestea artista.

Celebra interpretă care a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, și-a explicat decizia. 

„Mama mea și-a băgat în cap că părul surorii mele era urât, oribil și dezgustător. Și a început - când aveam părul lung - să ne prezinte ca fiind fiica ei frumoasă și fiica ei urâtă. Și de aceea mi-am tăiat părul",  mai povestea artista în interviul citat de pagesix.com. 

De atunci, nu și-a mai lăsat niciodată părul lung.

„Nu mă simt eu însămi decât dacă am părul ras (...). Și atunci când voi fi o bătrână, îl voi avea (ras)", a declarat cântăreața . 

Sinead O'Connor FOTO Profimedia
Sinead O'Connor FOTO Profimedia

„Nu am vrut să fiu molestată”

Interpreta irlandeză, a cărei viață a fost marcată de drame, polemici și tragedii, a considerat că ar fi fost „periculos" să își poarte părul într-un stil mai tradițional feminin.

„Nu am vrut să fiu violată. Nu am vrut să fiu molestată. Nu am vrut să mă îmbrac ca o fată. Nu am vrut să fiu drăguță", explica artista.

 Sinead O'Connor mărturisea că nu a renunțat la ideea unei coafuri androgine nici atunci când a fost nu tocmai bine primită de directorii de case de discuri, înainte de lansarea albumului ei de debut, „The Lion and the Cobra" din 1987.

„Voiau să-mi las părul lung, să port fuste scurte, tocuri înalte și machiaj și să scriu cântece care să nu sfideze nimic (...). Nu aveam de gând să am niciun bărbat care să îmi spună ce să fac sau cine să fiu" mărturisea artista, pentru The Sun, în 2022.

„Nu vă puneți cu mine!”

Nu s-a conformat cu eticheta cerută, ci s-a dus direct la frizer și și-a ras ce mai rămăsese din părul ei.

„S-au uitat la capul ras al lui Sinead și au zis: <<Acum știm cu ce avem de-a face>>. A fost o declarație puternică din partea unei femei, pentru că spunea: <<Nu vă puneți cu mine!>>", relata primul soț al vedetei, John Reynolds, care i-a rămas colaborator, într-un interviu acordat aceluiași post.

Imaginea sa cu capul ras a făcut și mai izbitoare, din punct de vedere vizual, aparițiile artistei în videoclipuri, pe coperta albumelor sau în momente care au dat naștere unor polemici, precum cel în care a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea la „Saturday Night Live" în 1992.

Tot restul carierei sale a rămas la acest stil.  Până în 2021, artista încă se radea pe cap "cam la fiecare 10 zile", așa cum mărturisea pentru New York Times în acel an, în ciuda faptului că purta adesea un hijab în urma convertirii sale la islam în 2018.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite