Motivul pentru care Sandra Oh, vedeta din „Killing Eve”, a fost la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

0
0

Printre fețele cunoscute din întreaga lume prezente la funeraliile reginei Elisabeta a II-a s-a numărat și actrița Sandra Oh, cunoscută mai ales pentru rolurile sale din Killing Eve și Grey's Anatomy, relatează BBC. 

Sandra Oh a fost prezentă la funeraliile Reginei Elisabeta. FOTO: Captură Video
Sandra Oh a fost prezentă la funeraliile Reginei Elisabeta. FOTO: Captură Video

Actrița canadiano-americană, în vârstă de 51 de ani, a fost numită în Ordinul Canadei în calitate de ofițer în luna iunie a acestui an. Oh a fost îmbrăcată în negru, cu o insignă canadiană prinsă în față.

Unii fani au postat pe Twitter pentru a-și exprima surprinderea față de apariția lui Oh.

„Mi s-a părut mie sau chiar am văzut-o pe Sandra Oh la funeraliile reginei?”, a întrebat unul dintre ei.

Oh a fost numită ofițer - a doua cea mai înaltă distincție civilă din Canada - pentru „cariera sa artistică plină de roluri memorabile pe scenă, la televiziune și în filme în Canada și în străinătate”.

Distincția a fost creată în 1967 de către regină, pentru a onora persoanele „ale căror servicii modelează societatea noastră, ale căror inovații ne aprind imaginația și a căror compasiune unește comunitățile noastre”.

Actrița a făcut parte dintr-o procesiune a deținătorilor Crucii Victoria, Crucii George și a Ordinelor Cavaleriei, alături de alți ofițeri ai Commonwealth-ului nominalizați pentru a lua parte la ceremonie.

Printre ceilalți membri ai delegației canadiene se numără campionul olimpic la înot Mark Tewksbury și muzicianul Gregory Charles. Delegația a fost condusă de premierul Justin Trudeau și de soția sa, Sophie Gregoire Trudeau.

Guvernatorul general Mary Simon, care a numit-o pe Oh în Ordinul Canadei, a fost, de asemenea, prezentă.

Oh s-a născut în Canada din părinți imigranți sud-coreeni. Timp de un deceniu, ea a interpretat-o pe medicul Cristina Yang în serialul medical „Grey's Anatomy”, pentru care a câștigat diverse premii, printre care un Glob de Aur și un Emmy.

Mai recent, a jucat alături de Jodie Comer în serialul de televiziune extrem de popular „Killing Eve”. Ea a făcut istorie în 2018, când a devenit prima femeie de origine asiatică nominalizată la un premiu Emmy ca actriță principală într-un serial dramatic.

În 2019, a fost numită de revista Time una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume.

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite