Lumea și-a luat rămas bun de la Elisabeta a II-a urmărind funeraliile din cafenele sau de la consulate FOTO VIDEO

0
Publicat:

În întreaga lume, mulţimile s-au adunat în faţa ambasadelor şi consulatelor britanice şi în cafenele, baruri şi în alte locuri publice pentru a urmări, de la de la mii de kilometri distanţă, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, relatează Agerpres.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, urmărite în mai multe țări FOTO Inquam Photos Eduard Vînătoru
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, urmărite în mai multe țări FOTO Inquam Photos Eduard Vînătoru

La Hong Kong, sute de persoane au urmărit desfăşurarea funeraliilor pe telefoanele lor în timp ce stăteau la coadă ore în şir pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei.

La Sydney, în Australia, localnicii s-au înghesuit în pub-uri pentru a urmări ceremonia pe ecranele televizoarelor, în timp ce la Paris proprietarul unui bar pe nume Thibaud Dupont şi-a făcut un tatuaj cu regina pe antebraţ.

"Nu a fost regina noastră, dar a domnit peste Marea Britanie timp de 70 de ani. Singurul care a mai domnit mai mult timp a fost Ludovic al XIV-lea. Şi, deci, este o istorie comună", a declarat el pentru Reuters.

"Prezenţa ei este literalmente peste tot", povesteşte Victor Lai, un IT-ist de 30 de ani aflat în faţa Consulatului General Britanic din Hong Kong, unde oamenii au stat la coadă în ultimele 10 zile pentru a semna într-o carte de condoleanţe.

În apropiere, vizitatorii au depus flori, bileţele scrise de mână, fotografii, lumânări şi alte amintiri în centrul unui oraş încă marcat de cei 156 de ani de dominaţie colonială britanică.

Regina a fost şeful de stat al Hong Kong-ului timp de 45 de ani, prezidând asupra unei perioade de dezvoltare rapidă pe care unii o consideră o "epocă de aur".

De când teritoriul a revenit sub stăpânire chineză, în 1997, guvernul Marii Britanii a continuat să joace un rol, uneori înfuriind Beijingul prin criticile aduse guvernării sale.

În Bahrain, expatriaţii britanici i-au adus un omagiu reginei la o slujbă desfăşurată în Catedrala St. Christopher din capitala Manama, în timp ce la Mijas, pe Costa del Sol, în sudul Spaniei, britanicii au urmărit cortegiul funerar dintr-o cafenea şi dintr-un bar situat în apropiere.

"Avem o mare comunitate de expaţi în această zonă din Andaluzia şi suntem foarte mândri astăzi că o mulţime de oameni au venit să îşi arate respectul faţă de regina noastră", a declarat Mark Driver, în vârstă de 59 de ani, angajat la bar.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite