Mihaela Rădulescu, obligată de Tribunalul Bucureşti să şteargă postări de pe pagina sa de Facebook, din cauza acuzaţiilor aduse patronului „Ciao!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Rădulescu (45 de ani) a fost obligată de Tribunalul din Bucureşti să şteargă mai multe postări de pe pagina personală de Facebook despre omul de afaceri Radu Budeanu, patronul revistei „Ciao!“, după ce vedeta a scris o serie de afirmaţii denigratoare la adresa acestuia.

Vedeta de televiziune a postat în ultima vreme mai multe mesaje la adresa lui Radu Budeanu, fostul soţ al Danei Budeanu, cea mai bună prietenă a artistei, prin care menţiona că acesta ar trebui să îi oferei fostei soţii o procură prin care să poată pleca în vacanţă cu copiii, în afara ţării. Totodată, Mihaela Rădulescu l-a acuzat pe omul de afaceri de şantaj şi corupţie. Din acest motiv, Radu Budeanu a dat-o în judecată pe Mihaela Rădulescu pe motiv că prezentatoare TV îl defăimează.

După decizia instanţei, contul personal de Facebook al Mihaelei Rădulescu a devenit inactiv. Mai mult, Tribunalul din Bucureşti a obligat-o pe Mihaela să se abţină de la informaţii defăimătoare pe pagina socială până la pronunţarea de fond în care se judecă cu Budeanu. Decizia a fost luată printr-o ordonanţă preşedinţială, aceasta nu este definitivă, putând fi atacastă cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Aceasta este prima decizie a unei instanţe din România împotriva unui cont de Facebook, fostul soţ al Danei Budeanu cerând despăgubiri de un milion de lei.

Decizia instanţei:

„În temeiul art. 255 C.civ., obligă pârâta să înlăture materialele defăimătoare referitoare la reclamantul Radu Budeanu de pe pagina personală de pe reţeaua Facebook, precum şi orice trimiteri şi referiri la acestea. Obligă pârâta să înceteze pentru viitor, până la soluţionarea definitivă a cauzei nr. 43480/3/2014 înregistrată pe rolul Tribunalului Bucureşti, publicarea oricăror materiale defăimătoare la adresa reclamantului pe pagina personală de pe reţeaua Facebook. Ia act că se rezervă posibilitatea reclamantului de a solicita cheltuieli pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti“. 

Hotărârea Tribunalului Bucureşti vine în lumina deciziei luate de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie prin care profilul personal de Facebook, chiar dacă este accesibil unui număr restrâns de persoane, este considerat spaţiu public şi nu privat, şi de aceea o persoană poate fi trasă la răspundere, fie penală, fie civilă, pentru afirmaţiile publicate.

Recent, Mihaela Rădulescu, intrată în juriul emisiunii „Românii au talent“, a recunoscut că are o relaţie cu paraşutistul austriac Felix Baumgartner (45 de ani), precizând că „se bucură de un moment extraordinar de viaţă“. „Se poate vorbi despre o poveste care se scrie acum şi suntem abia la prima pagină. Dar, da, avem o relaţie de două luni. A fost un interviu foarte bine documentat, foarte bine făcut. Mi s-a mai întâmplat o dată în viaţă, tot de la un interviu mi s-a tras, şi m-am măritat cu Ştefan (Ştefan Bănică Jr, căsătorie ce a durat din 1994 până în 1999 - n.red.)“, a declarat râzând Mihaela Rădulescu, în emisiunea „La Măruţă“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite