Mesajul din spatele ţinutelor purtate de ducesa Meghan în timpul turneului din sudul Africii. Cât a costat vestimentaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţine alegeri vestimentare beneficiază de atât de multă atenţie publică precum cele ale ducesei Meghan, iar în cel mai recent turneu regal a profitat de acest lucru pentru a transmite un mesaj.

Meghan Markle a profitat de apariţiile din cadrul turneului din Africa de Sud, încheiat recent, pentru a scoate în evidenţă brandurile şi obiceiurile de consum etice, relatează CNN, citată de News.ro. În plus, ducesa de Sussex a şi „reciclat“ foarte multe ţinute ]n cele zece zile de vizite oficiale. 

Acest lucru a făcut şi ca bugetul alocat de ducesa de Sussex pentru vestimentaţie să fie de doar 4500 de euro, considerabil mai mic decât cel din precedentul turneu, care a depăşit 130.000 de euro, fapt ce i-a adus numeroase critici la momentul respectiv. 

Experţii regali au subliniat şi că ducesa de Sussex a adoptat o vestimentaţie mai simplă decât de obicei pentru că şi-a dorit ca atenţia să fie îndreptată spre cauzele sociale pe care le susţine şi nu pe apariţiile publice, aşa cum se întâmplă de obicei. 

ducii de sussex foto guliver/getty images

În timpul vizitelor în sudul Africii, care s-a încheiat 2 octombrie, Meghan a purtat o serie de ţinute ale unor designeri care acordă prioritate impactului social şi asupra mediului al hainelor.

Pentru primul angajament public al cuplului regal, în Nyanga, Cape Town, ducesa a purtat o rochie imprimată în valoare de 78 de dolai de la Mayamiko, un brand care susţine comerţul corect din Malawi. Marca, care utilizează textile provenite de pe pieţele locale şi îşi alimentează atelierul cu energie solară, a anunţat pe Instagram că modelul de rochie respectiv s-a epuizat.

ducii de sussex foto guliver/getty images

Şi stocul unei rochii cămaşă kaki, în valoare de 418 de euro, a brandului Room 502, purtată de Meghan la un eveniment ActionAid în Johannesburg, a fost epuizat. Brandul îşi descrie hainele ca fiind de o calitate impecabilă, produse responsabil şi cu respect pentru umanitate şi mediu.

ducii de sussex foto guliver/getty images

În timpul vizitei în Africa, Meghan a repurtat mai multe ţinute din turneul de anul trecut, între care o rochie cămaşă albastră Veronica Beard şi o rochie maxi în dungi Martin Grant.

ducii de sussex foto guliver/getty images
ducii de sussex foto guliver/getty images

O salopetă neagră creată de Everlane, un brand american care pare să fie preferatul ei, a fost folosită pentru a doua oară, după ce ducesa a purtat-o pentru ilustrarea unui număr în revista Vogue.

ducii de sussex foto guliver/getty images

Megan a lansat recent, în colaborare cu organizaţia caritabilă Smart Works, care oferă femeilor şomere ţinute pentru interviuri pentru locuri de muncă, o colecţie la care a colaborat cu patru branduri care au politici etice.

John Lewis şi Marks & Spencer, doi retaileri britanici mari, sunt membre ale Ethical Trading Initiative, care se angajează ca mărcile să îşi asume responsabilitatea pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor.

ducii de sussex foto guliver/getty images
Imagine indisponibilă
ducii de sussex foto guliver/getty images
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite