Matthew McConaughey, pledoarie emoţionantă pentru legi privind armele de foc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Matthew McConaughey cere măsuri împotriva violenţelor armelor de foc FOTO EPA-EFE
Actorul Matthew McConaughey cere măsuri împotriva violenţelor armelor de foc FOTO EPA-EFE

Actorul Matthew McConaughey, originar din Uvalde, Texas, s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Joe Biden şi a îndemnat Congresul să ia mai multe măsuri împotriva violenţei cu arme de foc într-un discurs emoţionant, împărtăşind poveştile celor care au fost ucişi în împuşcăturile de luna trecută de la şcoala primară, transmite Reuters.

McConaughey, care a cântărit public o candidatură la postul de guvernator al Texasului anul trecut, dar care în cele din urmă a exclus această variantă, s-a întâlnit pentru scurt timp cu Biden la Casa Albă, potrivit secretarului de presă Karine Jean-Pierre, apoi a apărut la briefingul de presă zilnic. 

„Uvalde este locul unde am fost învăţat să venerez puterea şi capacitatea instrumentului pe care îl numim armă", a spus el.  

„Uvalde este locul unde am învăţat să deţin o armă în mod responsabil", a adăugat actorul.   

McConaughey a declarat că deţinătorii responsabili de arme de foc „s-au săturat ca al doilea amendament să fie abuzat şi deturnat de nişte indivizi deranjaţi" şi a îndemnat la ridicarea vârstei minime pentru achiziţionarea unei puşti semiautomate AR-15 la 21 de ani.  

McConaughey a părut să se sufoce de mai multe ori în timp ce ţinea în mână fotografii ale unora dintre copiii victime. El a vorbit despre familiile lor, despre ce purtau în ziua în care au fost împuşcaţi şi despre ce voiau să devină când vor fi mari. 

Actorul a descris întâlnirea cu un profesionist care a fost rugat să pregătească victimele pentru funeraliile cu sicriu deschis.  

„Aveau nevoie de mult mai mult decât machiaj pentru a fi prezentabile. Aveau nevoie de o restaurare extinsă. De ce? Din cauza rănilor de ieşire excepţional de mari ale unei puşti AR-15", a afirmat actorul.  

El a prezentat o scurtă biografie a fiecărei victime, lovind cu pumnul în pupitru la un moment dat pentru a descrie una dintre ele. „În timp ce onorăm şi recunoaştem victimele, trebuie să recunoaştem că de data aceasta pare că ceva este diferit", a spus el.  

„Există un sentiment că poate există o cale viabilă de urmat. Părţile responsabile din această dezbatere par a fi cel puţin angajate să se aşeze şi să aibă o conversaţie reală despre o cale nouă şi îmbunătăţită de urmat", a mai declarat actorul.   

 McConaughey a vorbit în timp ce democraţii din Senatul american s-au declarat încurajaţi de discuţiile cu omologii lor republicani privind legislaţia în domeniul armelor de foc - dar au avertizat că orice compromis nu va fi la înălţimea măsurilor pe care le consideră necesare pentru a reduce violenţa armată.   

McConaughey a spus că a vizitat Casa Albă pentru a încerca să transforme momentul în realitate. Comentariile sale, însă, se aşteptau să aibă un impact redus. 

 Actorul, care s-a întâlnit mai devreme în cursul zilei cu legislatorii de la Capitol Hill pentru a discuta despre legislaţia privind reforma în domeniul armelor de foc, le-a cerut politicienilor să schimbe modul în care îşi abordează munca în remarci care nu au vizat niciun partid. Cu toate acestea, comentariile sale păreau să fie destinate republicanilor din Congres care s-au opus legislaţiei privind armele de foc. 

 „Haideţi să recunoaştem, nu putem fi cu adevărat lideri dacă trăim doar pentru realegere", a mai declarat actorul. 

 Nouăsprezece copii şi doi profesori au fost împuşcaţi mortal la şcoala primară Robb din oraşul natal al lui McConaughey, pe 24 mai, de un tânăr în vârstă de 18 ani care a mânuit o puşcă semiautomată. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

  

Cum arată cel mai mare distrugător din lume: pot fi instalate arme hipersonice

 SUA urmăresc cu îngrijorare creşterea prezenţei Chinei în America de Sud

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite