Mărturia nepotului actriţei Marlene Dietrich: „O femeie crudă, care nu şi-a apărat fiica de agresiunile sexuale ale bonei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marlene Dietrich a fost una dintre figurile emblematice ale Hollywoodului, o actriţă şi cântăreaţă bisexuală ale cărei frumuseţe şi farmec au rămas nealterate de-a lungul timpului. Marlene Dietrich a fost, de asemenea, o femeie crudă care nu a luat nicio măsură pentru a-şi apăra propria fiică de agresiunile sexuale ale bonei, după cum a declarat nepotul actriţe, pentru publicaţia „Daily Mail“.

„A fost rece şi detaşată emoţional. Nu a fost o bunicuţă convenţională“, a declarat, pentru „Daily Mail“, nepotul artistei, David Riva, în vârstă de 53 de ani. 

Actriţa de origine germană, cunoscută pentru rolurile din filme precum „The Blue Angel“ şi „Judgement At Nuremberg“, a fost alcoolică, bulimică şi l-a înşelat pe Rudi Sieber, cel care i-a fost soţ vreme de 52 de ani, în nenumărate rânduri, atât cu bărbaţi, cât şi cu femei. 

Printre amanţii artistei se numără John Wayne, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Greta Garbo şi Edith Piaf. 

„Se culca cu orice persoană pe care o găsea atrăgătoare. Dar pentru ea nu  partea fizică a contactului sexual conta. Pentru ea, intimitatea era numai despre putere“, a mai declarat David Riva, pentru „Daily Mail“.

image

Marlene Dietrich, alături de nepotul său, David Riva FOTO Daily Mail

„Într-o noapte mama mea a primit un telefon şi a plecat imediat la ea. Marlene a condus-o în grabă către dormitorul ei. Patul era dezordonat şi plin de machiaj. Ea se culcase cu Yul Brynner, care a jucat în «The King And I». Ea voia doar să-şi arate cucerirea“, a adăugat Riva. 

Mama lui David Riva, Maria Elisabeth Sieber (Maria Riva), are acum 89 de ani şi este singurul copil al actriţei Marlene Dietrich. Maria Riva a scris o biografie a mamei sale în care dezvăluie cum legendara actriţă o numea „copilul“ şi nu şi-a arătat niciodată dragostea maternă. 

A fost genul de persoană alcoolică despre care nu-ţi puteai da seama că este beată. Nu şi-a părăsit niciodată apartamentul în ultimii 15 ani din viaţă. I s-a oferit un Oscar, dar trebuia să i se înmâneze personal, aşa că l-a refuzat. Şi-a petrecut 60 de ani construind o imagine şi nu dorea ca aceasta să fie distrusă de fotografii cu ea la bătrâneţe   David Riva

Dietrich a angajat o bonă lesbiană care a violat-o pe Maria pe când avea doar 13 ani, iar când Maria a încercat să-şi confrunte mama, diva a batjocorit-o: „Ei bine, ai depăşit acea perioadă, nu-i aşa? Nu eşti moartă. Descurcă-te.“

De asemenea, Dietrich era obsedată de curăţenie: „Primul lucru pe care îl făcea într-o cameră de hotel, chiar şi la Ritz, era să se pună în genunchi şi să cureţe podeaua băii“, şi-a amintit nepotul artistei.

image

Marlene Dietrich, alături de fiica sa, Maria Riva (stânga) FOTO Daily Mail

David Riva, care a fost agentul bunicii sale, a povestit cum Dietrich şi-a petrecut ultimii ani din viaţă în mizerie, într-un apartament din Paris (apartament ce a fost achiziţionat de Jeanine Ştefan, fosta soţie a mogulului media Adrian Sârbu), luând pastile şi consumând alcool. 

„A fost genul de persoană alcoolică despre care nu-ţi puteai da seama că este beată. Nu şi-a părăsit niciodată apartamentul în ultimii 15 ani din viaţă. I s-a oferit un Oscar, dar trebuia să i se înmâneze personal, aşa că l-a refuzat. Şi-a petrecut 60 de ani construind o imagine şi nu dorea ca aceasta să fie distrusă de fotografii cu ea la bătrâneţe“, a explicat Riva. 

Când un paparazzo a încercat să-i facă o poză prin fereastră, artista a tras în el cu un pistol pe care îl păstra sub pat, dar Riva susţine că bunica lui a avut şi o parte „eroică“. Actriţa l-a înfuriat pe Hitler în momentul în care a decis să devină cetăţean American, dar mai ales când distra trupele americane din prima linie cu hituri precum „Lili Marlene“, scrie „Daily Mail“.

Artista a fost recompensată cu cea mai înaltă distincţie americană, Medalia de libertate, iar nepotul ei spune că munca pe care a depus-o în timpul războiului a fost cea mai mare mândrie a ei. 

Dietrich a murit în 1992, la 90 de ani, şi a lăsat în urmă foarte multe datorii, căci „a cheltuit mult şi nu a mai câştigat nimic în ultimii săi ani“. Guvernul german a cumpărat cele mai multe din bunurile sale, care sunt expuse într-un muzeu din Berlin în onoarea sa. 

Bunuri ale artistei, printre care un smoking, brichete de cristal şi o scrisoare ciudată de la romancierul Ernest Hemingway, vor fi scoase la licitaţie pe site-ul actionmystuff.com, în perioada 19 martie-6 aprilie. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite