Marius Florea Vizante, replică dură pentru Vladimir Găitan: „Un actor PSD-ist e ori un lingău, ori e orb, ori doar prost“. Ce spune Stere Gulea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Florea Vizante
Marius Florea Vizante

Actorul Marius Florea Vizante (46 de ani) i-a dat o replică dură mai vârstincului său coleg de breaslă Vladimir Găitan (72 de ani), care i-a criticat pe actorii care contestă prin proteste actuala guvernare.

Vladimir Găitan a făcut recent o serie de afirmaţii controversate pentru revista „Q Magazine“ şi postul de ştiri Antena 3, declarând că actorii care se implică în politică şi protestează „au luat-o razna“, pentru că locul lor nu este în stradă, ci pe scenă. De asemenea, veteranul cinematografiei şi teatrului i-a criticat pe Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Marius Manole şi Tudor Chirilă, unii dintre cei mai vocali critici ai coaliţiei de guvernare PSD-ALDE.

Deşi cei menţionaţi s-au abţinut de la comentarii, o replica pe măsură a venit din partea lui Marius Florea Vizante. Într-o postare pe Facebook, el a făcut clar faptul că actorii, la fel ca oricare alţi cetăţeni, au dreptul fundamental de a-şi exprima nemulţumirile şi eventualele simpaticii politice.

Vizante a subliniat că îl respectă pe Găitan, însă consider că un actor care susţine azi PSD este fie „un lingău atârnător la fleicile de partid conducător, ori e orb, ori doar prost“. De asemenea, Vizante consideră că un actor PSD-ist care nu recunoaşte starea de fapt a României nu poate trece drept un bun cetăţean.

„Actorul, ca şi maşinistul, luministul sau... măcelarul, e şi el cetăţean şi are dreptul fundamental de a-şi exprima nemulţumirile. El, actorul-cetăţean, are dreptul fundamental de a avea sau nu opţiuni politice. Eu cred că un PSD-ist nu e mai puţin actor decât un USR-ist sau PLUS-ist sau decât un apatrid. În schimb, un actor PSD-ist e ori un lingău atârnător la fleicile de partid conducător, ori e orb, ori doar prost! A nu recunoaşte că ţării îi e rău, că e subdezvoltare, injustiţie, incultură, mitocănie, sărăcie, boală, ură şi prostie multă în ea, e dovada că PSD-istul actor nu e un bun cetăţean. Vă respect domnule Găitan, nenea Duţu, mi-aţi fost un excelent coleg şi sfătuitor, dar cred cu tărie că de data asta nu sunteţi un bun cetăţean şi mai cred că trebuie să ne spuneţi din care categorie (dintre cele trei de mai sus) faceţi parte. Eu, sincer, sper să fie cea de a doua!“, a transmis Marius Florea Vizante.

Comentariul său a atras o reacţie şi din partea apreciatului regizor Stere Gulea, care s-a declarant întristat de faptul că Vladimir Găitan l-a denunţat pe Tudor Chirilă, referindu-se la altercaţia recentă în care cel din urmă a lovit un bărbat care l-a provocat jignindu-l în repetate rânduri. Găitan l-a taxat pe Chirilă numindu-l „huligan“.

Ceea ce mă întristează pe mine, deşi este cu totul nedemn să vorbeşti aşa despre colegi, este faptul că el pur şi simplu l-a denunţat pe Tudor Chirilă. Prin asta mi-a arătat cât de simplu se reîntorc reflexele din comunism, sunt în noi, şi, cum sunt activate condiţiile, ies la suprafaţă. Ăsta-i răul cel mai mare pe care îl face României acest nemernic de Dragnea: scoate din oameni ce este mai rău“, a fost comentariul lui Stere Gulea.

comentariu stere gulea

Cât de bogaţi sunt Rareş Bogdan şi Carmen Avram potrivit declaraţiilor de avere. Venituri lunare fabuloase


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite