Magda Vasiliu, mesaj critic privind reacţiile la dezastrul din Australia: „Nu am văzut vreodată să se rezolve ceva doar cu poze, lacrimi şi rugăciuni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista Magda Vasiliu Stoian a vorbit despre incendiile devastatoare din Australia şi îi critică pe cei care „plâng acum“ şi publică fotografii cu animale în suferinţă, dar nu au grijă să protejeze mediul înconjurător.

Magda Vasiliu Stoian a comentat, într-un mesaj pe Facebook, situaţia Australiei. Jurnalista îi critică pe cei care publică fotografii cu animale în suferinţă şi plâng în faţa dezastrului climatic, dar nu se îngrijesc să polueze cât mai puţin. 

„Australia arde din septembrie. Nu a existat an în care să nu scriu ştiri despre incendiile de vegetaţie din Australia... Acum e plin netul de poze cu urşi koala şi canguri aflaţi în situaţii care îţi sfâşie inima... (Ca o paranteză, animalele oricum sunt impresionante în orice ipostază, nu doar atunci când sunt în pericol de moarte). Nu ştiu câţi dintre cei care plâng acum reciclează, au limitat consumul de carne sau îşi lasă maşina acasă şi pleacă unde au treabă folosind transportul în comun... Australia are frecvent în perioada asta a anului temperaturi foarte ridicate. Vântul, seceta şi căldura au dus la dezastrul de acum. Şi nu era o chestiune de neprevăzut“, a scris Magda Vasiliu. 

Ea a continuat prin a-i aduce critici şi premierului australian: „Premierul Scott Morrison, deşi incendiile erau prezente încă din septembrie, a plecat de sărbători în vacanţă. S-a întors mai devreme din Hawaii, spunând că «deh, ardea din septembrie, nu se aştepta la o asemenea evoluţie... oricum, toţi mai greşim». Sunt curioasă cum vor putea evita repetarea dezastrului în anii viitori. Pentru că doar cu poze, lacrimi şi rugăciuni, în general, nu am văzut vreodată să se rezolve ceva“.

Australia se confruntă cu cel mai grav sezon al incendiilor din istoria recentă, flăcările pârjolind vegetaţia uscată după o perioadă de trei ani de secetă. Sute de incendii din cinci state au mistuit o zonă mai mare decât suprafaţa Olandei, au distrus oraşe întregi şi au împins serviciul de pompieri australian la limite. 

Mai multe celebrităţi şi-au arătat sprijinul prin mesaje de susţinere şi donaţii în bani. Cântăreaţa Pink şi actriţa Nicole Kidman au donat fiecare câte jumătate de milion de dolari. 

De asemenea, prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, ducesa Meghan, s-au arătat îndureraţi de dezastrul climatic şi au îndemnat la donaţii. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite