Leonard Cohen: Am spus recent să sunt gata să mor şi cred că am exagerat. Am de gând să trăiesc veşnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul şi poetul Leonard Cohen, care a declarat recent, într-un interviu acordat The New Yorker, că este pregătit pentru moarte, a precizat la o sesiune de audiţii a noului său album, ”You Want It Darker”, că afirmaţia a fost „exagerată“ şi a spus că are de gând să trăiască veşnic.

„Am spus recent să sunt gata să mor şi cred că am exagerat. Am fost mereu adeptul dramatizării. Am de gând să trăiesc veşnic“, a spus artistul canadian, care a adăugat că plănuieşte să lanseze cel puţin încă două albume până va muri. ”Sper că voi putea face asta din nou”, a precizat legat de întâlnirea cu fanii la Consulatul canadian din Los Angeles. ”Am de gând să mai stau prin preajmă până la 120 de ani”, a mai afirmat el.

Compozitorul a ţinut să lămurească faptul că acea afirmaţie a fost mai degrabă una filosofică şi nu un raport de sănătate.

”Fiul şi fiica mea au fost un sprijin incredibil pentru mine, mai ales recent”, a declarat Cohen, care a acuzat probleme de sănătate în urmă cu câteva luni. 

Fiul său, Adam, este şi producătorul celui mai recent album, ”You Want It Darker”. ”Adam este un cântăreţ şi compozitor minunat. Ca munca mea să aibă parte de atenţia lui microscopică este un mare privilegiu”, a mai afirmat Leonard Cohen

Leonard Cohen, despre Nobelul acordat lui Bob Dylan

Poetul canadian a vrut să facă şi o remarcă legat de premiul Nobel pentru Literatură pe 2016 acordat lui Bob Dylan, cunoscut admirator al creaţiei lui Cohen: ”Premiul asta pentru Bob Dylan este ca şi cum ai pune o medalie pe Muntele Everest pentru că este cel mai înalt munte”.

Legat de rutina scrisului, Leonard Cohen a făcut din nou o trimitere la Bob Dylan. ”Cred că Bob Dylan ştie mai multe decât noi toţi: nu scrii cântecele oricum. Dacă eşti norocos, poţi menţine maşinăria sănătoasă pentru mulţi ani. Dacă eşti sănătos, intenţiile tale private au foarte puţine de a face cu asta”. 

Albumul ”You Want It Darker”, al 14-lea din discografia autorului, va fi lansat pe 21 octombrie.

Cel mai recent material de studio semnat Leonard Cohen se intitulează ”Popular Problems” şi a fost lansat în 2014.

Leonard Norman Cohen, născut pe 21 septembrie 1934 la Montréal, este cântăreţ, poet şi romancier. Primul său volum de poezii a apărut la Montréal în 1956, iar romanul lui de debut a fost publicat în 1963.

Primele cântece semnate de Leonard Cohen sunt ancorate în muzica folk. Începând din anii 1970, sursele din care se inspiră s-au multiplicat: muzică pop, de cabaret şi varietăţi. Din anii 1980, Leonard Cohen cântă acompaniat de sintetizatoare şi corişti.

În toate operele sale, Leonard Cohen reia teme ca iubirea, pasiunea, religia, singurătatea, sexualitatea şi complexitatea relaţiilor umane. Artistul canadian şi-a asumat, de asemenea, depresia cronică de care suferă de multă vreme, pe care nu a ascuns-o niciodată, ajungând să vorbească despre ea inclusiv în faţa jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării albumului său ”Old Ideas”.

Poeziile şi cântecele lui Leonard Cohen au influenţat numeroşi scriitori, compozitori şi cântăreţi, iar piesele sale au fost generat peste 1.500 de coveruri pe plan mondial.

Artistul canadian a primit de-a lungul anilor numeroase premii şi distincţii internaţionale. În 2008, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, iar opera sa poetică a fost recompensată în 2011 cu premiul Prinţul de Asturia pentru Literatură, una dintre cele mai prestigioase distincţii culturale spaniole.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite