Lady Gaga a mărturisit că faima de care are parte îi aduce de multe ori suferinţă: „Nu mă pot gândi la niciun alt lucru care să te izoleze mai mult“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa americană Lady Gaga, în vârstă de 30 de ani, spune că nu şi-a dorit să devină celebră, dar plăteşte acest preţ de dragul artei, deşi a avut momente în care s-a gândit să renunţe la muzică.

Într-un interviu pentru revista „Variety“, cântăreaţa Lady Gaga şi actriţa Jamie Lee Curtis au vorbit despre preţul celebrităţii. „Nu-mi pot imagina o persoană mai celebră decât tine, iar tu ai cunoscut faima cu mult timp în urmă. Este celebritatea izolatoare pentru tine?“, a întrebat-o Jamie Lee Curtis pe cântăreaţă, moment în care Lady Gaga a răspuns afirmativ. „Nu mă pot gândi la niciun lucru care să te izoleze mai mult decât celebritatea“, a continuat cântăreaţa.

Lady Gaga spune că nu şi-a dorit niciodată în mod special să fie faimoasă. „Este aproape imposibil pentru oameni să privească spre cariera mea şi spre lucrurile pe care le-am făcut şi să gândească «O, dar nu şi-a dorit asta. Normal că şi-a dorit să fie celebră, normal că şi-a dorit să fie în centrul atenţiei»“, a declarat Lady Gaga. „Doar că, exprimarea creativă mă defineşte şi aş fi făcut acelaşi lucru chiar dacă aş fi devenit celebră sau nu. Mi-am dorit să am un job în care să fiu creativă şi l-am obţinut“.

Cântăreaţa a povestit că cel mai dificil aspect al celebrităţii sale a fost separarea propriei persoane de oamenii cu care interacţionează şi care au aşteptări nerealiste, dacă nu chiar false, asigurând-o pe Curtis că nu este o persoană neobişnuită.

„Cred că cel mai greu lucru pentru mine este că iubesc oamenii prea mult şi este greu să nu poţi să creezi o conexiune reală şi sinceră cu ei pentru că ori vor ceva de la mine, ori mă văd ca pe ceva ce nu sunt. Nu sunt vreo zeiţă care a picat din cer pentru a cânta muzică pop, nu sunt vreo persoană incredibilă care are nevoie să i se spună toată ziua cât de minunată este şi să fie sărutată“, a mărturisit cântăreaţa.

Mai mult, în urmă cu câţiva ani, artista a recunoscut că preţul celebrităţii a fost greu de suportat pentru ea. În 2013, Lady Gaga declara pentru „The Guardian“ că obişnuia să se ascundă în casă. „M-am ascuns mult timp pentru a păstra imaginea de superstar în faţa fanilor mei. Acest lucru mă aducea în pragul nebuniei“, a declarat artista. Totodată, cântăreaţa a spus că ajunsese chiar să se gândească să renunţe la muzică, obosită de marketingul ce caracterizează cultura celebrităţilor.

Cu toate acestea, Lady Gaga nu-şi pierde speranţa că poate aduce o schimbare pozitivă în cultura celebrităţii. „Sper totuşi că cu cât voi munci mai mult şi cu cât voi crea mai mult, voi putea fi parte a schimbării, nu doar pentru mine, ci şi pentru alţi artişti“.

Numeroase vedete au pus în discuţie povara de a fi tot timpul în lumina reflectoarelor. Actriţa Kristen Stewart, de exemplu, a declarat în 2015 pentru revista britanică „Harper’s Bazaar“: „Faima este cel mai rău lucru din lume. Să ai parte de atâta energie umană împinsă spre tine şi să fii analizat critic, normal că este dezarmant“.

Lady Gaga, pe numele său real Stefani Joanne Angelina Germanotta, a câştigat cinci premii Grammy. A debutat în anul 2008, cu albumul „The Fame“, care s-a bucurat de recenzii pozitive din partea criticilor muzicali. Single-urile „Just Dance“ şi „Poker Face“ au devenit, la scurt timp după lansare, hituri internaţionale. De-a lungul carierei, Lady Gaga a vândut peste 50 de milioane de albume şi 100 de milioane de single-uri în întreaga lume. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite