Kylie Jenner, cea mai tânără miliardară din istorie: cum a reuşit să strângă fabuloasa avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kylie Jenner FOTO Guliver/Getty Images
Kylie Jenner FOTO Guliver/Getty Images

Kylie Jenner, în vârstă de 21 de ani, a fost declarată cea mai tânără miliardară din istorie, potrivit noului top publicat de revista Forbes. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos (55 de ani), rămâne însă cel mai bogat om din lume.

Kylie Jenner a devenit, prin forţe proprii, cea mai tânără miliardară din istorie. Model, antreprenor şi personalitate TV americană, sora vitregă a starletei Kim Kardashian, a făcut avere din compania de cosmetice Kylie Cosmetics, pe care a înfiinţat-o în urmă cu trei ani şi care a generat, doar în ultimul an, venituri din vânzări de peste 360 de milioane de dolari, conform revistei Forbes.

„Nu mă aşteptam la nimic. Nu prevedeam viitorul. Dar aprecierea şi recunoaşterea fac bine. Este o plăcută bătaie pe umăr“, a declarat Kylie Jenner pentru Forbes.

La doar 21 de ani, Jenner a depăşit pragul de 1 miliard de dolari mai devreme decât Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a devenit miliardar la vârsta de 23 de ani, potrivit BBC, citat de News.ro.

Anul trecut, după ce revista Forbes a prezentat-o pe Kylie Jenner, în vârstă de 20 de ani, drept viitoarea cea mai tânără miliardară din lume, cu o avere de 900 de milioane de dolari, fanii artistei au făcut o pagină de donaţii pentru a o ajuta să strângă mai repede diferenţa.

Modelul a reuşit să ajungă la imensa avere datorită lansării unei linii de produse cosmetice şi a contractelor sale de imagine cu diverse companii de fashion. În 2015, tânăra a lansat compania de cosmetice Kylie Cosmetics, care s-a bucurat de un mare succes prin produsele destinate clientelor care îşi doresc buze mai mari, prin umplere şi supra-conturare. Pentru primele 15,000 de astfel de produse, Jenner s-a folosit de câştigurile din modelling în valoare de 250,000 de dolari.

De altfel, Jenner a reuşit să ajungă la o avere de un milion de dolari şi datorită celor peste 177 de milioane de fani din social media. 

În noiembrie 2018, după ce a semnat o colaborare cu distribuitorul Ulta, Kylie Cosmetics a avut încasări de 54,5 de milioane de dolari. De altfel, Jenner a reuşit să ajungă la o avere de un milion de dolari şi datorită celor peste 177 de milioane de fani din social media. 

Jenner este cea mai tânără dintre surorile Kardashian-Jenner şi a devenit cunoscută publicului prin seria TV „Keeping Up with the Kardashians“, alături de surorile ei Kendall, Kourtney, Kim şi Khloé.

Tânăra se află într-o relaţie cu rapperul american Travis Scott (28 de ani), cu care are o fetiţă de un an şi o lună, născută în februarie 2018, după o sarcină ţinută în secret. 

În lista celor mai bogaţi oameni din lume, primul loc rămâne al lui Jeff Bezos, patronul Amazon, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, cu 19 miliarde de dolari mai mult decât anul trecut. Imediat după el, pe poziţia secundă, se află Bill Gates, cu 96,5 miliarde, iar Warren Buffett închide podiumul cu o avere de 82,5 miliarde de dolari. 

Urmează în ordine, francezul Bernard Arnault, preşedintele grupului francez LVMH, cel mai bogat om din Europa. În schimb, fondatorul reţelei sociale Facebook, Mark Zuckerberg, a căzut de pe locul 5 pe locul 8, în condiţiile în care averea sa este cu aproape nouă miliarde de dolari mai mică. Chiar dacă este cel mai bogat dintre primii 10 cei mai bogaţi oameni ai lumii, Mark Zuckerberg este devansat de mexicanul Carlos Slim, miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, şi co-fondatorul grupului american Oracle, Larry Ellison.

Michael Bloomberg, fondatorul agenţiei de informaţii financiare cu acelaşi nume şi fost primar al New York-ului, a urcat pe locul 9 în topul Forbes, de pe locul 11 anul trecut, în condiţiile în care averea sa a urcat până la 55,5 miliarde dolari, de la 50 miliarde dolari anul trecut.

Ion Ţiriac este singurul român prezent în topul celor mai bogaţi oameni din întreaga lume. Are o avere de 1,2 miliarde de dolari şi a urcat până pe locul 1818 în lume. Faţă de anul trecut, el a înresitrat un salt de 49 de locuri. 

În total, miliardarii planetei au împreună 8,7 trilioane de dolari, în scădere cu 400 de miliarde faţă de anul trecut. 

Între averile în scădere este şi cea a lui Zuckerberg, cu 8,7 miliarde de dolari, în 2018, la 62 de miliarde de dolari, anul acesta. Acţiunile lui la Facebook au scăzut, la un moment dat, cu o treime din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania.

Top 10 cei mai bogaţi oameni din lume, conform Forbes

  • Jeff Bezos - 131 miliarde de dolari
  • Bill Gates - 96,5 miliarde de dolari
  • Warren Buffett - 82,5 miliarde de dolari
  • Bernard Arnault - 76 miliarde de dolari
  • Carlos Slim Helu - 64 miliarde de dolari
  • Amancio Ortega - 62,7 miliarde de dolari
  • Larry Ellison - 62,5 miliarde de dolari
  • Mark Zuckerberg - 62,3 miliarde de dolari
  • Michael Bloomberg - 55,5 miliarde de dolari
  • Larry Page - 50,8 miliarde de dolari
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite