Karl Lagerfeld, „sătul” de mişcarea „#MeToo”: Dacă nu vrei să îţi fie daţi jos pantalonii, nu deveni model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Creatorul de modă Karl Lagerfeld s-a declarat „sătul” de mişcarea „#MeToo”, în cadrul unui interviu acordat revistei Numero, îndemnând tinerele care vor să devină modele, fără a fi victime ale hărţuirii sexuale, să se alăture unei mănăstiri, scrie hollywoodreporter.com.

„Ceea ce mă şochează cel mai mult în privinţa acestui subiect sunt starletele care au nevoie de 20 de ani pentru a îşi aminti ce li s-a întâmplat. Să nu menţionăm faptul că nu există martori”, a spus Karl Lagerfeld.

El a continuat criticând anumite reguli care au fost adoptate de unele studiouri de fotografie şi agenţii de modele, cu scopul de a proteja tinerele din această industrie.

„Am citit undeva că acum trebuie să întrebi modelul dacă se simte confortabil să pozeze. Este pur şi simplu exagerat. De acum încolo, ca designer, nu poţi face nimic”, a mai spus Lagerfeld, înainte de a îl apăra pe Karl Templer, un stilist care a fost acuzat de comportament sexual neadecvat, în februarie, de modele care au susţinut că acesta le-a îndepărtat lenjeria intimă în mod agresiv, fără permisiunea lor.

„Este incredibil. Dacă nu vrei să îţi fie daţi joc pantalonii, nu deveni model! Alătură-te unei mănăstiri. Va exista întotdeauna un loc pentru tine acolo. Ba chiar se fac recrutări!”, a spus Karl Lagerfeld.

El a adăugat, totuşi, că „nu îl poate suporta” pe Harvey Weinstein, precizând, însă, că antipatia lui pentru producătorul hollywoodian acuzat de hărţuire sexuală şi viol este „de natură profesională”.

„Eu nu m-am plâns niciodată. Acesta este şi motivul pentru care toţi ceilalţi designeri mă detestă. Ei sunt interesaţi doar în nenorocitele lor de «inspiraţii» şi ar putea petrece o oră pentru a decide unde să plaseze un nasture sau să aleagă o schiţă dintre cele prezentate de asistenţii lor, ceea ce mă scoate din minţi. Sunt o maşinărie”, a adăugat Lagerfeld.

Karl Otto Lagerfeld, născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, este designer vestimentar şi fotograf german. Se află la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel din anul 1983. Este director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 - 1978, 1992 - 1997), Jean Patou (1958 - 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy's (2011).

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite