Karl Lagerfeld a murit. Celebrul creator de modă avea 85 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl Lagerfeld FOTO Guliver/Getty Images
Karl Lagerfeld FOTO Guliver/Getty Images

Creatorul de modă Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultimele săptămâni.

Lumea modei a pierdut una dintre cele mai importante figuri – creatorul de modă şi fotograful german Karl Lagerfeld.

Omul care a revitalizat casa Chanel din postura de director creativ, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, Karl Lagerfeld a murit în dimineaţa zilei de 19 februari într-un spital din comuna pariziană Neuilly-sur-Seine, unde fusese internat cu o zi în urmă, potrivit The Telegraph.

Momentan, nu este cunoscută cauza exactă a morţii.  

Starea de sănătate a lui Lagerfeld a fost îngrijorătoare în ultimele săptămâni. Pentru prima dată în cariera sa, creatorul de modă german nu a participat la lansarea colecţiei de primăvară Chanel, care a avut loc pe 22 ianuarie în cadrul evenimentului Săptămâna Modei de la Paris. 

Karl Otto Lagerfeld, născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, se află la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel din anul 1983. A fost, de asemenea, director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe, Jean Patou, H&M, Hogan şi Macy's.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite