J.R. Ewing, personajul care a încântat milioane de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
J.R Ewing şi nelipsita sa pălărie de cowboy FOTO Pinterest
J.R Ewing şi nelipsita sa pălărie de cowboy FOTO Pinterest

Unul dintre oamenii pe care personajul din „Dallas” i-a impresionat cel mai mult a fost chiar actorul care i-a dat viaţă, Larry Hagman. Actorul a devenit, simplu, J.R., pentru toţi admiratorii serialului.

Actorul care s-a stins din viaţă ieri, la 81 de ani, a fost şi va rămâne J.R. Ewing pentru admiratorii săi şi ai filmului „Dallas”, unul dintre cele mai cunoscute seriale „de cursă lungă” din toate timpurile. Personajul reprezintă omul de afaceri texan conspirator, un salut iconic al capitalismului întruchipat de Larry Hagman.

Într-o altă interpretare, J.R. ar fi putut rămâne un personaj negativ oarecare dintr-un serial televizat, estimează „USA Today”. Hagman este cel care i-a asigurat lui J.R. mai mult decât 15 minute de faimă, aducându-i doza de umor a omului puternic, mulţumit de sine.

Rezultatul este ilustrat cel mai bine de episodul care a ţinut cu sufletul la gură telespectatorii admiratori ai serialului timp de nouă luni, pentru a afla cine l-a împuşcat pe J.R.

De aceea, cel mai faimos Ewing a rămas asociat cu Larry Hagman în imaginaţia fanilor şi după ce serialul s-a terminat, în 1991, după 13 ani de episoade. Din acelaşi motiv, J.R. a revenit în „Dallas” în noile episoade lansate de TNT. El apare în episoadele filmate înainte de moartea actorului, de asemenea, în cel de-al doilea sezon nou al serialului.

Hagman era un star înnăscut, consideră„USA Today”. Mama sa a fost actriţa Mary Martin, faimoasă pentru rolurile din „Peter Pan”, „South Pacific” şi „Sunetul muzicii”. El şi-a început cariera în umbra mamei sale, astfel încât „Herald Tribune” anunţa căsătoria lui, în 1954, cu titlul „Fiul actriţei Mary Martin este mire”. O generaţie de împătimiţi ai serialului mai târziu, rolurile s-au inversat: actriţa era menţionată în presă „mama lui Larry Hagman”.

„Dallas” nu a fost primul moment de succes din cariera lui Hagman. El interpretase roluri în „The Edge of Night” („Marginea nopţii”) şi „I Dream of Jeannie”. Maiorul Nelson din serialul din urmă, difuzat de NBC, a fost personajul care i-a adus celebritatea.

În plus, i-a deschis calea către J.R. Ewing, în 1978, când a fost lansat serialul „Dallas”, care a dominat şi a definit anii 80. Hagman a dat serialului personajul care l-a definit, iar „Dallas” i-a adus, în schimb, recunoaşterea la nivel mondial, cu remunerarea aferentă.

Faima lui Hagman a avut însă un preţ mare. Stilul de viaţă dus i-a influenţat sănătatea, ajungâng chiar la un transplant de ficant, în 1995. Deşi majoritatea actorilor nu vor să fie confundaţi cu rolurile lor, Hagman a apreciat asocierea cu J.R., chiar până la a fi apelat astfel mai mult decât cu propriul nume. Personalitatea sa a creat personajul, iar acesta l-a menţinut în atenţia publicului timp de 30 de ani.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite