Iulia Vântur, prezentatoare TV: „Îmi spăl vasele şi îmi duc singură gunoiul“

0
0

În weekend, Iulia Vântur se trezeşte de dimineaţă ca să prezinte ştirile, apoi „aleargă“ ca să-şi rezolve treburile casnice.

Sâmbătă dimineaţa, când sună ceasul, Iulia Vântur nu trage prea mult de ea ca să se trezească. Recunoaşte că nu e genul de persoană care să lenevească în pat, pentru că îi place să-şi organizeze timpul şi să facă multe lucruri într-o zi. „Nu sunt o persoană morocănoasă dimineaţa. Când mi-a sunat alarma, sar din pat şi mă activez repede", spune prezentatoarea TV. Deşi munceşte în weekend, vedeta Pro TV nu se plânge. După ştirile de dimineaţă, are o zi întreagă doar pentru ea. O zi în care face lucruri normale: merge la cumpărături, îşi plăteşte facturile, găteşte şi spală. Iar când vine vorba de relaxare, Iulia iese în oraş cu prietenele ei, citeşte şi  merge la film sau la masaj.

„Weekend Adevărul": Spre deosebire de cei mai mulţi dintre noi, în weekend tu te trezeşti la prima oră ca să ajungi la muncă. N-ai prefera să stai în pat şi să leneveşti în loc să munceşti?

Iulia Vântur:
Mi-ar plăcea să mă trezesc puţin mai târziu, însă telespectatorii au nevoie de informaţii la prima oră, altfel n-ar mai exista jurnalul matinal. Şi există o vorbă: „cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge". Aşa că, trezindu-mă foarte devreme, am timp să fac mai multe lucruri într-o zi. Nu sunt o persoană morocănoasă dimineaţa. Când mi-a sunat alarma, sar din pat şi mă activez repede.

India este una dintre destinaţiile preferate ale vedetei Fotografii: arhivă personală

image

După ştirile de dimineaţă, ai weekendul liber. Cum arată un sfârşit de săptămână pentru tine?

După ştirile de dimineaţă, sunt cele de prânz, însă e un jurnal scurt. Apoi încerc să-mi mai rezolv din treburi, mă întâlnesc cu prietenii, citesc sau poate mă relaxez la un masaj. În ultimul an, am avut repetiţii la teatru şi în weekend, aşa că n-am avut timp liber.

Cum îţi place să te relaxezi cel mai mult?

În compania prietenilor, la teatru, la film, la masaj, dansând, făcând mişcare. Îmi place să-mi petrec timpul în intimitatea casei mele - citesc, scriu, mă joc cu Ghizmo, căţelul meu.

În Hawaii, Iulia s-a încărcat cu „frumuseţe pură“

image

Cum te descurci cu gătitul?

Mă descurc onorabil, chiar bine, dacă am pentru cine să gătesc. Nu-mi place să iau masa singură, aşa că nu gătesc doar pentru mine. Prefer să ies la masă în oraş, în felul acesta petrec timp cu prietenele mele.

Cum ar arăta weekendul ideal pentru tine?

Departe de Bucureşti, într-un loc liniştit, cu aer curat sau la malul mării.

Cât seamănă weekendul unei vedete cu cel al unui om normal?

Eu mă consider un om cât se poate de normal, îmi fac singură cumpărăturile, circul prin acelaşi trafic să-mi rezolv problemele administrative, să-mi plătesc facturile. Nu-mi duce nimeni gunoiul şi nici nu-mi spală altcineva vasele sau hainele.

Weekendul ideal pentru Iulia este la malul mării

image

Ce nu-ţi place deloc să faci în weekend?

Ce nu-mi place... nu fac. Ar fi ceva, nu-mi place că trag de mine şi dorm foarte puţin.

În vacanţă, în India

Weekendul este pentru doi?

Dacă amândoi sunt disponibili... da. Eu am muncit mereu în weekend, dar după ştiri am încercat să petrec mereu timp cu persoanele dragi.

image

Ai călătorit în multe locuri exotice în ultimii ani. Care ţi-a plăcut cel mai mult?

Hawaii - Maui pare un peisaj desprins din rai. Oriunde priveşti, te încarci cu frumuseţe pură. Iar oamenii de acolo ştiu să zâmbească, să se bucure cu adevărat de viaţă şi să trăiască în armonie cu natura. Însă pentru sufletul meu rămâne India, este locul în care am trăit emoţii dintre cele mai diverse. M-a ajutat să sap mai adânc emoţional, spiritual. Mi-aş dori să mai ajung şi în Japonia, Tibet şi Africa.

Care sunt lucrurile cu care te răsfeţi când eşti în vacanţă?

Cu timp doar pentru mine, pentru plăcerile mele. Îmi place să mă bucur de apă, de soare, să mă relaxez citind. Întotdeauna încerc bucătăria locului, ador să încerc arome, senzaţii noi, să descopăr tradiţiile şi oamenii locului.

Pe celebrul bulevard Walk of Fame

image

Care sunt lucrurile la care n-ai renunţa chiar dacă eşti în vacanţă?

La conversaţia cu mama prin telefon, întotdeauna ne asigurăm că totul e în regulă chiar dacă suntem departe.

Povesteşte-mi despre prima vacanţă cu părinţii...

Vacanţa la mare cu părinţii şi prietena mea cea mai bună. A fost plină de peripeţii. În primele zile încercam să o învăţăm pe prietena mea să înoate şi era cât pe ce să se înece. Slavă Domnului, a scăpat cu bine, însă de atunci mă gândesc de două ori înainte să înot departe de mal.

Cu bicicleta în parc

Cum era vacanţa mare?

Mereu prea scurtă. Cea mai aşteptată vacanţă era cea în care plecam la mare, în tabără, apoi cu părinţii şi poate chiar cu prietenii de familie. Era vacanţa în care îmi sărbătoream ziua de naştere. 

În rest, ce mai face Iulia Vântur?

Încearcă să-şi gestioneze cât mai bine timpul pentru a se ocupa de ştiri, „Dansez pentru tine", teatru, familie, prieteni şi pasiuni. Ultima dată se gândea cum îşi poate prelungi ziua.

Una din două

image


- Asia sau Europa? Asia.
- Vin sau şampanie? Şampanie.
- Eveniment monden sau seară acasă?  Seară acasă.
- „Ştirile de weekend" sau „Dansez pentru tine"? La „Dansez pentru tine" furnizez tot ştiri despre concurenţi şi concurs.
- Îngheţată sau ciocolată?  Îngheţată.
- Rochie de seară sau ţinută sport? Rochie de seară.
- Carte sau film? Carte.
- Mihai Petre sau Wilmark? Ştefan Bănică.
- Emisiune în direct sau înregistrată? În direct.
- Machiaj sau natural? Machiaj natural.

 CV   
         

- Rol într-o piesă de teatru
- Numele:  Iulia Vântur
- Data şi locul naşterii: 24 iulie 1980, Iaşi
- Studiile şi cariera:
- A terminat Facultatea de Drept, deşi şi-ar fi dorit să facă teatru.
- Apare într-o piesă de teatru regizată de Horaţiu Mălăele
- La 14 ani s-a înscris la şcoala de manechine a Ligiei Cosoi (mama Laurei Cosoi), apoi a intrat în trupa de modele a Casei Studenţilor din Iaşi.
- În 1999 s-a angajat la o staţie TV locală din Iaşi, unde a prezentat o emisiune de divertisment.
- La scurt timp a devenit prezentatoare de ştiri la Pro TV Iaşi, reuşind să fie aleasă dintre 800 de candidaţi.
- În 2006 s-a mutat în Bucureşti şi a devenit prezentatoarea ştirilor de weekend de la Pro TV şi coprezentatoarea lui Ştefan Bănică jr., la „Dansez pentru tine".
- A urmat cursuri de actorie, iar în 2010 a debutat cu un rol într-un scurtmetraj.

image
Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite