Holograf donează banii primiţi pentru spectacolul din Sectorul 5: „O mai spunem o dată: nu cântăm pentru bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Holograf FOTO Antena 1
Holograf FOTO Antena 1

După scandalul recent iscat de Dan Bittman (56 de ani), Holograf încearcă să îşi spele imaginea. Trupa a anunţat, printr-un mesaj pe Facebook, că donează 11.000 de euro pentru construirea unui spital.

UPDATE Dăruieşte Viaţa refuză donaţia trupei Holograf. Motivul invocat

Holograf a anunţat, printr-un mesaj pe pagina de Facebook a trupei, că donează 11.000 de euro, suma primită pentru prestaţia avută la evenimentul organizat de primarul Daniel Florea, „50 de ani de Sector 5“, asociaţiei „Dăruieşte Viaţă“. 

„De 40 de ani cântăm cu gândul să-i bucurăm pe oameni. Am mai spus şi o mai spunem o dată: nu cântăm pentru bani, ci pentru a fi alături de oameni care se bucură de muzica noastră, oameni cu care împărţim aceleaşi valori. V-am provocat mereu şi asta facem şi acum: donăm prin 11.000 euro pentru Asociaţia «Dăruieşte Viaţă» care construieşte primul spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România şi te provocă şi pe tine să ni te alături!“. 

În plus, trupa i-a îndemnat pe fani să-i urmeze exemplul şi i-a provocat să câştige bilete la gala aniversară a trupei, de pe 10 octombrie, donând la rândul lor orice sumă de bani pentru asociaţia „Dăruieşte Viaţă“. 

„Dăruim 100 de bilete la gala noastra aniversară de 40 de ani, de la Sala Palatului de pe 10 octombrie, pentru primele 100 de donaţii începând de astăzi, printr-un sms la numărul 8844 cu mesajul "spital".

Credem din inimă că e mult mai util ca în loc să criticăm, să construim împreună ceva care sa ne ajute pe toţi.Trimite pe adresa de email makingwaves@sublimeromania.com un print screen cu dovada donaţiei tale“, a fost mesajul trupei. 

Membrii trupei Holograf au reacţionat în faţa criticilor încasate după ce Dan Bittman a făcut o serie de comentarii pozitive la adresa primarului Sectorului 5, în cadrul unui eveniment pe care solistul l-a prezentat şi la care formaţia a susţinut un concert. 

Holograf a reacţionat în scandalul al cărui protagonist este solistul Dan Bittman, precizând că trupa nu cântă niciodată pentru un partid politic sau o corporaţie, dar şi că nu are o opinie politică unitară, fiind compusă din cinci oameni cu păreri diverse. 

În ceea ce priveşte onorariul primit pentru evenimentul din sectorul 5 şi dezvăluit de Libertatea – 11.000 de euro pentru Holograf şi 11.000 de euro pentru rolul de prezentator al lui Dan Bittman –, membrii trupei au subliniat că nu au nicio legătură cu modul în care se atribuie contractele şi nu consideră că ei sau impresarul lor au vreo obligaţie în acest sens. 

Desfăşurătorul unui scandal de proporţii

Întregul scandal al cărui protagonist este Bittman a pornit după ce colegii de la Recorder au publicat video-reportajul „Semicentenarul celui mai sărac sector al Capitalei. 700.000 de euro pentru «50 de ani de Sector 5»“. Declaraţiile făcute de artist pe scenă au provocat un val de critici, românii acuzându-l că „s-a vândut pe un pumn de arginţi“ şi i-a făcut campanie primarului. 

„Doamnelor şi domnilor, în aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă pe domnul primar al Sectorului 5, domnul Daniel Florea! Dom’ primar, dar văd că... merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu... Extraordinar, toată lumea-i fericită“, şi-a început artistul discursul de prezentare. „Suntem singurul Sector cu spor pozitiv din Bucureşti“, intervine primarul PSD Daniel Florea. „Să dea Dumnezeu să rămâneţi aşa (...). Văd că toată lumea e fericită, bucuroasă şi asta înseamnă că domnul primar face o treabă foarte bună. Felicitări!“, a mai spus Bittman. 

Iniţial, Bittman s-a apărat făcând o declaraţie la Realitatea TV în care a susţinut că nu trebuie să se justifice şi că „nu a elogiat pe nimeni“, punând reacţiile vehemente pe seama faptului că „România e bolnavă de ură“. 

Ulterior, cântăreţul s-a luat la trântă pe pagina personală de Facebook cu românii care s-au declarat indignaţi de onorariul primit, inflamând şi mai mult spiritele. Printre altele, Bittman a făcut publică suma pe care ar primi-o starul britanic Rod Stewart pentru a cânta la Zilele Bucureştiului: „Hai să vă vând un pont, vine zilele astea şeful pesediştilor din străinătate domnul Rod Stewart, vă rog să-l înfieraţi şi pe el că vă ia 250.000 de euro de la gură şi cântă pentru Primăria Capitalei. Să vă văd curajoşilor ce mai spuneţi acum şi cum îl mai asociaţi cu Gabriela (Gabriela Firea - primarul general al Capitalei - n.r.)“.

„Ăştia (presupusa sumă primită de Rod Stewart – n.r.) nu mai sunt banii voştri, ai poporului? Că sunt bani publici şi îi dăm pe un spectacol în loc să contruim o grădiniţă. Acum de ce nu săriţi în sus, de ce nu vă mai ies ochii din orbite de ură. Ziceţi că e un artist străin şi să-l respectăm, dar pe români să-i dăm la c***t, că ei sunt vânduţi şi pe ei ne putem permite să-i terminăm, nu? Mi-e milă de comentariile voastre“, „Străinii vă fură oricum zilnic tot! Tot, până când o să-i rugaţi să vă dea şi vouă o ciozvârtă. Nu v-am văzut ieşind pentru păduri, pentrol, aur, dar pentru un rahat de comentariu aţi sărit toţi ca arşi“, „Am să mă lupt cu voi până la capăt pentru că voi şi cei ca voi sunt ciuma roşie pentru ţara asta, să ţineţi minte ce vă spun!“, acestea au fost doar câteva dintre mesajele lui Bittman, care ulterior au fost şterse. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite