Dăruieşte Viaţă refuză donaţia trupei Holograf: „Nu putem accepta ca proiectul nostru să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruieşte Viaţă, au strâns în jurul lor mai mulţi oameni de bine şi împreună construiesc un spital
Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruieşte Viaţă, au strâns în jurul lor mai mulţi oameni de bine şi împreună construiesc un spital

Dăruieşte Viaţă, care construieşte un spital pentru copii, a anunţat că nu doreşte să accepte donaţia anunţată de Holograf, reprezentând onorariul primit pentru spectacolul din sectorul 5 care a iscat un scandal de amploare. Reprezentanţii asociaţiei au precizat că nu vor ca proiectul lor să fie folosit drept un instrument de aplanare a unor crize de imagine, însă au subliniat că în viitor vor primi cu bucurie ajutorul trupei.

După criticile dure primite de solistul Dan Bittman, într-o încercare de a aplana scandalul, Holograf a anunţat că donează 11.000 de euro, suma primită pentru prestaţia avută la evenimentul organizat de primarul Daniel Florea, asociaţiei Dăruieşte Viaţă, care construieşte de la zero un spital pentru copiii bolnavi de cancer. În plus, Holograf „şi-a provocat“ fanii să câştige bilete la gala aniversară a trupei donând la rândul lor orice sumă de bani pentru asociaţia Dăruieşte Viaţă. 

Reprezentanţii Dăruieşte Viaţă au reacţionat spunând că, deşi au nevoie de bani pentru a-şi îndeplini obiectivul, nu pot accepta ca proiectul făcut cu mult suflet să fie târât în centrul unui scandal mediatic. Drept urmare, au comunicat trupei că banii ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, unde activează mai multe organizaţii care se îngrijesc de copiii defavorizaţi. 

Asociaţia mai subliniază că în viitor va primi susţinerea trupei Holograf, „chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut“, şi că se bazează pe dorinţa sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică şi radioterapie.

Redăm integral mesajul transmis de asociaţia Dăruieşte Viaţă:

Pe pagina de FB a trupei Holograf a apărut un anunţ privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul asociaţiei noastre.

Ţinem să facem următoarele precizări :

Avem nevoie de bani pentru a reuşi să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet şi implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media şi să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că aceşti 11.000 de euro, pe care doreşte să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luaţi, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizaţi.

Suntem deschişi la a primi susţinerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context şi contăm pe dorinţa sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică şi radioterapie.

Fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, construiesc primul spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului Marie Curie din Capitală, cu fonduri exclusiv private. Dacă doriţi să întindeţi o mână de ajutor, mai multe informaţii utile găsiţi aici

Desfăşurătorul unui scandal de proporţii

Întregul scandal al cărui protagonist este Bittman a pornit după ce colegii de la Recorder au publicat video-reportajul „Semicentenarul celui mai sărac sector al Capitalei. 700.000 de euro pentru «50 de ani de Sector 5»“. Declaraţiile făcute de artist pe scenă au provocat un val de critici, românii acuzându-l că „s-a vândut pe un pumn de arginţi“ şi i-a făcut campanie primarului. 

„Doamnelor şi domnilor, în aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă pe domnul primar al Sectorului 5, domnul Daniel Florea! Dom’ primar, dar văd că... merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu... Extraordinar, toată lumea-i fericită“, şi-a început artistul discursul de prezentare. „Suntem singurul Sector cu spor pozitiv din Bucureşti“, intervine primarul PSD Daniel Florea. „Să dea Dumnezeu să rămâneţi aşa (...). Văd că toată lumea e fericită, bucuroasă şi asta înseamnă că domnul primar face o treabă foarte bună. Felicitări!“, a mai spus Bittman. 

Iniţial, Bittman s-a apărat făcând o declaraţie la Realitatea TV în care a susţinut că nu trebuie să se justifice şi că „nu a elogiat pe nimeni“, punând reacţiile vehemente pe seama faptului că „România e bolnavă de ură“. 

Ulterior, după ce Libertatea a dezvăluit onorariul primit – 11.000 de euro pentru Holograf şi 11.000 de euro pentru rolul de prezentator al lui Dan Bittman –, cântăreţul s-a luat la trântă pe pagina personală de Facebook cu românii care s-au declarat indignaţi de onorariul primit, inflamând şi mai mult spiritele. Printre altele, Bittman a făcut publică suma pe care ar primi-o starul britanic Rod Stewart pentru a cânta la Zilele Bucureştiului: „Hai să vă vând un pont, vine zilele astea şeful pesediştilor din străinătate domnul Rod Stewart, vă rog să-l înfieraţi şi pe el că vă ia 250.000 de euro de la gură şi cântă pentru Primăria Capitalei. Să vă văd curajoşilor ce mai spuneţi acum şi cum îl mai asociaţi cu Gabriela (Gabriela Firea - primarul general al Capitalei - n.r.)“.

„Ăştia (presupusa sumă primită de Rod Stewart – n.r.) nu mai sunt banii voştri, ai poporului? Că sunt bani publici şi îi dăm pe un spectacol în loc să contruim o grădiniţă. Acum de ce nu săriţi în sus, de ce nu vă mai ies ochii din orbite de ură. Ziceţi că e un artist străin şi să-l respectăm, dar pe români să-i dăm la c***t, că ei sunt vânduţi şi pe ei ne putem permite să-i terminăm, nu? Mi-e milă de comentariile voastre“, „Străinii vă fură oricum zilnic tot! Tot, până când o să-i rugaţi să vă dea şi vouă o ciozvârtă. Nu v-am văzut ieşind pentru păduri, petrol, aur, dar pentru un rahat de comentariu aţi sărit toţi ca arşi“, „Am să mă lupt cu voi până la capăt pentru că voi şi cei ca voi sunt ciuma roşie pentru ţara asta, să ţineţi minte ce vă spun!“, acestea au fost doar câteva dintre mesajele lui Bittman, care ulterior au fost şterse. 

Într-o primă reacţie, Holograf a precizat că trupa nu cântă niciodată pentru un partid politic sau o corporaţie, dar şi că nu are o opinie politică unitară, fiind compusă din cinci oameni cu păreri diverse. După o zi, trupa a anunţat că donează cei 11.000 de euro.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite