Harrison Ford nu îşi aminteşte accidentul de avion în care a fost implicat în luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Harrison Ford (72 de ani) nu îşi aminteşte momentele care au precedat accidentul suferit în luna martie, atunci când avionul vintage pe care îl pilota s-a prăbuşit pe un teren de golf din Los Angeles.

În urma acelui accident, aparatul de zbor a fost sever avariat, iar actorul american a suferit mai multe răni grave, se afirmă într-un raport publicat joi de National Transportation Safety Board (NTSB).

Starul hollywoodian era singura persoană aflată la bordul unui avion cu două locuri şi un singur motor - un model Ryan Aeronautical ST-3KR fabricat în 1942 - care s-a prăbuşit pe un teren de golf aflat în apropiere de Aeroportul Municipal Santa Monica.

Harrison Ford tocmai decolase de pe acel aeroport, pe 5 martie, în momentul în care avionul a suferit o pană mecanică, la altitudinea de 335 de metri, potrivit acestui raport oficial, publicat joi în Los Angeles Times.

„Pilotul a spus că nu a încercat să repornească motorul, ci a menţinut o viteză de 137 kilometri per oră şi a iniţiat o manevră de întoarcere spre aeroport, efectuând un viraj spre stânga. Totuşi, în timpul acelei manevre, şi-a dat seama că avionul nu va putea să ajungă pe pista de aterizare“, precizează raportul NTSB.

„Pilotul nu-şi aminteşte nimic despre secvenţa accidentului. Apoi, avionul a lovit vârful unui copac înalt de aproximativ 20 de metri şi s-a lovit de sol într-un spaţiu deschis, pe un teren de golf“, se afirmă în acelaşi raport.

Actorul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, din cauza unei defecţiuni la motor. Starul hollywoodian, care a fost spitalizat mai multe săptămâni, s-a ales cu mai multe răni la nivelul capului, fractură de pelvis şi o fractură de gleznă.

În acel accident, avionul pilotat de Harrison Ford s-a prăbuşit la o distanţă mică de un grup de case. În ultimii ani, rezidenţei acelei zone - o comunitate de coastă, intens populată, din afara metropolei Los Angeles - au depus numeroase plângeri în care semnalau autorităţilor faptul că Aeroportul din Santa Monica le afectează calitatea vieţii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite