Han Solo, personajul interpretat de Harrison Ford în seria „Războiul Stelelor“, va avea propriul film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Han Solo, personajul interpretat de actorul Harrison Ford în franciza „Star Wars/ Războiul Stelelor“ va fi eroul unui nou film, produs de studiourile Disney, au anunţat reprezentanţii companiei marţi, citaţi de Reuters.

Pelicula inspirată din povestea persoajului fictiv Han Solo din seria „Star Wars/ Războiul Stelelor“ va fi regizată de Christopher Miller şi Phil Lord, creatorii filmului „The Lego Movie/ Marea aventură Lego“ (2014). Scenariul va fi scris de Lawrence Kasdan („Războiul Stelelor: Imperiul contraatacă“, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi“, „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei“) şi de fiul acestuia, Jon Kasdan.

Filmul, care nu primit încă un titlu, va explora o parte separată a universului intergalactic creat de regizorul filmelor „Războiul Stelelor“, George Lucas. „Povestea va prezenta faptele care l-au împins pe tânărul Han Solo să ajungă hoţul, contrabandistul şi ticălosul pe care Luke Skywalker şi Obi-Wan Kenobi l-au întâlnit pentru prima oară în cantina de la Mos Eisley“, se precizează într-un comunicat emis de studiourile Disney.

Filmul, a cărui distribuţie nu a fost anunţată, va fi lansat pe 18 mai 2018. „Promitem că ne vom asuma riscuri pentru a oferi publicului o nouă experienţă şi ne angajăm să fim administratorii credincioşi ai acestor personaje, pe care le îndrăgim atât de mult“, au spus regizorii filmului, Miller şi Lord.

Harrison Ford (72 de ani) va relua rolul îndrăgitului personaj Han Solo în primul film dintr-o nouă trilogie „Războiul Stelelor“, lansată de Disney, „Star Wars: The Force Awakens/ Războiul Stelelor: Trezirea Forţei“, care va debuta în cinematografe în decembrie.

Studiourile Disney au cumpărat franciza „Războiul Stelelor“ de la compania regizorului George Lucas, Lucasfilm, în anul 2012, pentru 4,5 miliarde de dolari. Din anul 1997, filmele din seria „Războiul Stelelor“ a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari, la box-office-ul global.

Creată de George Lucas, franciza „Războiul stelelor“ a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones“. 

După succesul filmului „Războiul stelelor“, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, „Imperiul Contraatacă“ (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi „Întoarcerea lui Jedi“ (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand. La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul lungmetraj din 1977 (prequels, în jargonul hollywoodian).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite