Actorul Gérard Depardieu, acuzat de 13 femei de agresiune sexuală

0
Publicat:

Celebrul actor francez Gérard Depardieu este învinuit de 13 femei de agresiune sexuală. Site-ul francez de investigații Mediapart a publicat miercuri o anchetă în care sunt incluse declarațiile femeilor, relatează The Guardian.

Gerard Depardieu
Gerard Depardieu este învinuit de agresiune sexuală. FOTO Getty Images (Arhivă)

În raport sunt menționate comentarii obscene, gesturi nepotrivite pe platourile de filmare. De asemenea, aceste gesturi ar fi avut loc pe platourile de filmare ale serialului Netflix „Marsilia”, filmului „Dumas” și ale comediei „Big House”. 

Vedeta a refuzat să comenteze, însă avocații actorului au negat orice comportament inadecvat. Firma de avocatură Cabinet Temime, cu sediul la Paris, a afirmat că raportul se bazează pe „evaluări foarte subiective”. 

Actorul francez ar fi pipăit tinere actrițe, make-up artiști și tehnicieni de platou. În plus, acesta ar fi făcut comentarii obscene. Se pare că acest comportament a fost în general ignorat de către ceilalți membri ai echipei și adesea a fost luat în derâdere ca fiind o simplă ciudățenie care trebuie tolerată: „Oh, e în regulă, e doar Gérard!”. 

Dintre cei 20 de producători sau regizori contactați de Mediapart, doar 11 au răspuns și, dintre aceștia, aproape toți, cu excepția unuia, au afirmat că nu știau de un astfel de comportament. 

Fabien Onteniente, regizorul filmului„Disco”, din 2008, a declarat că directorul său de casting l-a avertizat că actorul „se dădea la fete". În momentul în care a auzit acuzații similare, cinci ani mai târziu, el a spus că l-a confruntat pe actor, spunându-i: „Nu începe din nou, s-a terminat! Poartă-te frumos!"

Depardieu este probabil cea mai faimoasă vedetă de film din Franța, a cărei loialitate declarată față de Rusia, precum și o serie de acuzații la adresa sa, inclusiv viol, i-au pătat reputația în ultimii ani. 

În anul 2018, actrița Charlotte Anould l-a învinuit de viol, susținând că acesta a agresat-o sexual de două ori. Cazul este în curs de soluționare, după o încercare nereușită a lui Derpardieu de a obține anularea acuzațiilor. El „respinge complet acuzațiile”. 

Regizorii și producătorii au continuat să îl angajeze pe star, în ciuda acestor controverse, iar anul trecut Depardieu a apărut în cinci filme, inclusiv în filmul „Maigret”. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite